Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Από το φεγγαράκι στον φεγγαροχτυπημένο πιερότο
(Οδηγός για τη διδασκαλία της αρμονίας στον 21ο αιώνα)

Από το φεγγαράκι στον φεγγαροχτυπημένο πιερότο
Μία νέα προσέγγιση ενός διαχρονικού μαθήματος.

Το βιβλίο αυτό επιχειρεί να καταγράψει με έναν διαφορετικό τρόπο - σε λιγότερο από εκατό σελίδες - όλα τα στάδια του μαθήματος της "παραδοσιακής" Αρμονίας, αποσκοπώντας σε μία διεξοδική παρουσίαση όλων των θεμάτων, που ξεκινούν από τη βασική Θεωρία της Μουσικής και καταλήγουν στην κατανόηση των μουσικών έργων των αρχών του 20ού αιώνα.

Η αρχή που δεσπόζει σε ολόκληρη τη διαδικασία, είναι κάτι που, ως δάσκαλοι, οφείλουμε να επισημαίνουμε στους σπουδαστές συνεχώς: τα σημαντικότερα εφόδια κάθε μουσικού, είναι η συνεχής αναζήτηση και η διεξοδική έρευνα.

Ας μην ξεγελασθεί λοιπόν ο αναγνώστης αυτού του βιβλίου:
Η συνοπτική και πυκνή παρουσίαση όλων των σταδίων του μαθήματος, δεν σημαίνει ότι κάτι παραλείπεται σκοπίμως, το αντίθετο: απαιτεί από τον καθηγητή - αλλά και τον μαθητή - ενδελεχή έρευνα με χρήση και της βιβλιογραφίας που παρατίθεται. Με αυτόν τον τρόπο, θα επιτευχθεί η όσο το δυνατόν πληρέστερη κάλυψη όλων των αποριών και επιπλέον θεμάτων που προκύπτουν συχνά κατά τη διδασκαλία.

Έτσι λοιπόν, ο σκόπιμα περιεκτικός και απλός τρόπος παρουσίασης όλων των σταδίων δεν σημαίνει επʼ ουδενί "απλοiκός": οι βασικές κατευθυντήριες γραμμές που παρουσιάζονται, απαιτούν συνεχή εγρήγορση και εξάσκηση, ώστε να ευοδοθεί ο απώτερος σκοπός του μαθήματος, που είναι κυρίως η κατανόηση της μουσικής σύνθεσης και όχι απλώς οι "λύσεις" θεμάτων Αρμονίας.

21χ14 εκ., 96 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 780.07 (Μουσική - Σπουδή και διδασκαλία), 781.25 (Αρμονία)
ISBN: 979-0-8011-5168-1
Βάρος: 0.156 κιλά
Εκδότης: Fagotto
Έτος Κυκλοφορίας: 2015
Γράψε τη δική σου κριτική
12.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

10.68
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.