Ανθολογία ποιητικών διαλόγων
zoom in
7.00€ -24% 5.32€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789604461073

  • Κατηγορίες:

    Ποίηση , Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2015

  • Εκδότης

    Γκοβόστης

Για πάνω από μισό χρόνο -από τον Νοέμβριο του 2014 ως τον Ιούνιο του 2015-, την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα, περίπου σαράντα νέοι και νεότατοι στην πλειονότητά τους ποιητές συμμετείχαν με την ανάγνωση ποιημάτων τους στους "Ποιητικούς Διαλόγους De Profundis" που διοργάνωσαν το ποιητικό περιοδικό Τα Ποιητικά και οι Εκδόσεις Γκοβόστη. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε -κατά γενική ομολογία με απόλυτη επιτυχία- ο πρώτος κύκλος επτά θερμών, φιλικών ποιητικών συναντήσεων- κατά τις οποίες διαβάστηκαν ποιήματα και άλλων, εκτός των προσκεκλημένων από τους διοργανωτές, νέων ποιητών, ενώ συχνά αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος μεταξύ των παρισταμένων. Κρίνοντας ότι θα ήταν κρίμα μία τόσο ενδιαφέρουσα προσπάθεια να περιοριστεί μόνο στη μνήμη κάποιων παρόντων και με τη βεβαιότητα ότι αξίζει τον κόπο να περισωθούν από τη λήθη, αν όχι η ατμόσφαιρα εκείνων των βραδιών, τουλάχιστον κάποια από τα ποιήματα που συνέβαλαν στη δημιουργία της, αποφασίστηκε η έκδοση αυτής της ανθολογίας.
Αλέξανδρος Σ. Αρδαβάνης

Αλέξανδρος Σ. Αρδαβάνης (Συγγραφέας)

Ο Αλέξανδρος Αρδαβάνης γεννήθηκε το 1956 στην Αθήνα, οιονεί τόπος καταγωγής η Κεφαλονιά. Σπούδασε Ιατρική στη Θεσσαλονίκη και μετά την προβλεπόμενη για τους νέους γιατρούς περιπλάνηση στην επαρχία εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Ασκεί την Ογκολογία στην Αθήνα. Γιατρός σε Δημόσιο Νοσοκομείο, σε μια εποχή καθολικής επικράτησης της Κοινωνίας της Αγοράς. Με υπαρξιακή αγωνία άφθονη, ίσως γιατί βρέθηκε στην "καλή μεριά", χωρίς την ασφυκτική πίεση του βιοπορισμού. Έχει εκδώσει τέσσερις ποιητικές συλλογές και τρεις συλλογές μικρών πεζών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Στέργια Κάββαλου

Στέργια Κάββαλου (Συγγραφέας)

Η Στέργια Κάββαλου γεννήθηκε τον Μάρτη του 1982 στην Αθήνα. Είναι πεζογράφος, συγγραφέας παιδικών βιβλίων και μεταφράστρια. Με τη συλλογή διηγημάτων της "Αλτσχάιμερ trance" (εκδ.Τετράγωνο) ήταν υποψήφια στην κατηγορία ΄Πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα΄ του λογοτεχνικού περιοδικού Διαβάζω 2011. Συμμετείχε στο 1ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών του Ε.ΚΕ.ΒΙ. μετά από πρόταση του ίδιου περιοδικού. Το 2012 έλαβε υποτροφία ενθάρρυνσης από το CNL (Εθνικό Κέντρο Βιβλίου της Γαλλίας) για το επόμενο βιβλίο της με τίτλο "Αντίστροφα-Love will tear us apart". Με την ποιητική συλλογή της "Πλαστική άνοιξη" ήταν υποψήφια για το "Βραβείο Γιάννη Βαρβέρη 2014" Αρθογραφεί στον ηλεκτρονικό Τύπο. Είναι απόφοιτος του cultural management μεταπτυχιακού της Παντείου.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαριγώ Αλεξοπούλου

Μαριγώ Αλεξοπούλου (Συγγραφέας)

Η Μαριγώ Αλεξοπούλου γεννήθηκε τον Μάιο του 1976 στην Αθήνα. Σπούδασε φιλοσοφία και κλασική φιλολογία στην Αθήνα και στη Γλασκώβη. Έχει γράψει τέσσερα βιβλία με ποιήματα. Το καλοκαίρι του 2003 ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή με θέμα "Ο νόστος στην αρχαία ελληνική τραγωδία" (University of Glasgow). Εργάζεται ως φιλόλογος στο Κολλέγιο Αθηνών και διδάσκει αρχαίο ελληνικό θέατρο στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και στην Ξάνθη, στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. (φωτογραφία: Χάρης Παπαδημητρακόπουλος)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χαράλαμπος Γιαννακόπουλος

Χαράλαμπος Γιαννακόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Χαράλαμπος Γιαννακόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα τον Ιανουάριο του 1971. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (στο τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας) και εργάζεται ως φιλόλογος στη Μέση Εκπαίδευση. Έχει, επίσης, ασχοληθεί, για διάστημα δύο ετών, με την οργάνωση και λειτουργία Σχολικών Βιβλιοθηκών. Μετά από περιπλάνηση ορισμένων χρόνων στην ελληνική επαρχία, επέστρεψε πλέον στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται. Εκτός από ποιήματα και μεταφράσεις, δημοσιεύει συστηματικά άρθρα και δοκίμια για τη λογοτεχνία και για την τέχνη της ανάγνωσης. Υπήρξε συνεργάτης της επιθεώρησης Propaganda και, επίσης, του Κέντρου Δημιουργίας και του δικτυακού τόπου Happy Few (www.happyfew.gr), όπου έχει δημοσιεύσει, μεταξύ άλλων, μελέτες για τον Νικόλα Κάλας, τον Ανδρέα Εμπειρίκο, τον Ηλία Πετρόπουλο, τον Ηλία Λάγιο, καθώς και μεταφράσεις ποιημάτων του Τσαρλς Μπουκόφσκι.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αχιλλέας Κατσαρός

Αχιλλέας Κατσαρός (Συγγραφέας)

Ο Αχιλλέας Κατσαρός γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1976. Αποφοίτησε από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1998 και συγκεκριμένα ακολούθησε την κατεύθυνση Κλασσικής Φιλολογίας. Έχει διδάξει για μια δεκαετία σχεδόν στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης με κύρια ειδίκευση το μάθημα της έκθεσης. Ασχολείται με την ποίηση από τα φοιτητικά του χρόνια.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιάννης Αντιόχου

Γιάννης Αντιόχου (Συγγραφέας)

Ο Γιάννης Αντιόχου γεννήθηκε στον Πειραιά το 1969. Είναι κάτοχος MBA και ΜSc της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με εξειδίκευση τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Έχει εκδώσει τα βιβλία ποίησης "Ανήλικης νυκτός παρίστιον δέρμα", Γαβριηλίδης, 2003, "Romeo and Juliet", Δέλεαρ, 2004, "Στη γλώσσα του", Γαβριηλίδης, 2005, "Curriculum Vitae", "Μελάνι", 2006, "Εισπνοές", Ίκαρος, 2009, "Εκπνοές", Ίκαρος, 2014 και "Διάλυσις", Ίκαρος, 2017, και έχει μεταφράσει τα "Γράμματα γενεθλίων" του Τεντ Χιουζ, ("Μελάνι", 2005), ποιήματα της Άννας Αχμάτοβα και αυτοχείρων Αμερικανών ποιητών και μια βιογραφία της Άννας Αχμάτοβα. Η προσωπική του ιστοσελίδα έχει τίτλο "Exploring Poetry" (http://yiannisantiochou.6te.net).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νίκος Βιολάρης

Νίκος Βιολάρης (Συγγραφέας)

Ο Νίκος Βιολάρης γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Σπούδασε Ιστορία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές "Πέρα απ’ τη μέρα" (Γαβριηλίδης, 2005) και "Αχτίδες νυχτόβιες" (Γαβριηλίδης, 2009). Ποιήματά του έχουν δημοσιευθεί στα λογοτεχνικά περιοδικά "Η Λέξη", "Πλανόδιον", "Ποίηση", "Ποιητική", "Τα Ποιητικά" και στην εφημερίδα "Η Αυγή". Επίσης στα αγγλόφωνα "Words Without Borders" (μετάφραση: Peter Constantine) και "Osiris" (μετάφραση: Γιάννη Γκούμα). Περιελήφθησαν στην ανθολογία "Poetes Grecs du 21e Siecle", σε μετάφραση Michel Volkovitch.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νίκος Ερηνάκης

Νίκος Ερηνάκης (Συγγραφέας)

Ο Νίκος Ερηνάκης (Αθήνα, 1988) είναι Διδάκτωρ Φιλοσοφίας των Πανεπιστημίων του Λονδίνου και της Οξφόρδης έχοντας σπουδάσει οικονομικά [ΟΠΑ], φιλοσοφία και συγκριτική λογοτεχνία (Warwick), και φιλοσοφία των κοινωνικών επιστημών [LSE]. Έχει κατά διαστήματα διδάξει πολιτική φιλοσοφία, ηθική και αισθητική στην Αγγλία, και είναι διδάσκων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Εργάζεται επίσης ως επιστημονικός υπεύθυνος στο ελληνικό think tank ENA και είναι μέλος του Δ.Σ. του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Έχουν εκδοθεί δύο βιβλία ποίησής του ("Σύντομα όλα θα καίγονται και θα φωτίζουν τα μάτια σου", Ροές, 2009 και "Ανάμεσα σε όσα πέφτει η σκιά", Γαβριηλίδης, 2013) και δύο βιβλία επιλογής ποιημάτων του Γκέοργκ Τρακλ ("Σκοτεινή αγάπη μιας άγριας γενιάς", Γαβριηλίδης, 2011) και του Πάουλ Τσέλαν ("Βόρεια του μέλλοντος", Γαβριηλίδης, 2017) σε μετάφρασή του. Κείμενα και ποιήματά του έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά, έχουν συμπεριληφθεί σε ελληνικές και ξενόγλωσσες ανθολογίες και έχουν μεταφραστεί σε έξι γλώσσες. Προσφάτως κυκλοφόρησε στη Γαλλία η μετάφραση του δεύτερου ποιητικού του βιβλίου σε δίγλωσση έκδοση από τις εκδόσεις Desmos.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νίνα Γιαννοπούλου

Νίνα Γιαννοπούλου (Συγγραφέας)

H Νίνα Γιαννοπούλου γεννήθηκε στη Λοκρίδα το 1966. Σπούδασε Ιατρική στην Αθήνα. Εργάζεται ως νευρολόγος και ζει στην Αθήνα με την οικογένειά της.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κατερίνα Αυγέρη

Κατερίνα Αυγέρη (Συγγραφέας)

Η Κατερίνα Αυγέρη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Σπούδασε Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Πολιτιστική Διαχείριση από το Πάντειο Πανεπιστημίο Αθηνών. Ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξένα λογοτεχνικά περιοδικά και έχουν συμπεριληφθεί σε ανθολογίες. Έχει εκδώσει τρεις ποιητικές συλλογές.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εσμεράλδα Γκέκα

Εσμεράλδα Γκέκα (Συγγραφέας)

Η Εσμεράλδα Γκέκα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1992. Σπούδασε νομικά στη Νομική Σχολή Αθηνών. Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στο Αστικό Δίκαιο της Νομικής Αθηνών. Ασχολείται με την ποίηση από τα παιδικά της χρόνια. Ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά και έχουν συμπεριληφθεί στην ποιητική ανθολογία "Πολιτιστική Συνεργασία" της Καίτης Λειβαδά. Έχει βραβευθεί στον πανελλαδικό και παγκυπριακό διαγωνισμό στα Καλάβρυτα με το βραβείο "Πάνος Πόλκας". Έχει βραβευθεί ακόμη σε διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, σε πανελλήνιο διαγωνισμό ποίησης στην Κρήτη και έχει διακριθεί στους Δελφικούς Αγώνες και σε διαγωνισμό του Δήμου Πειραιώς. Επίσης, έχει αποσπάσει δύο επαίνους σε διαγωνισμούς της Ένωσης Συγγραφέων και Λογοτεχνών Ευρώπης. Υπήρξε μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών και της Ένωσης Συγγραφέων και Λογοτεχνών Ευρώπης. Το "Pulchritudo Bestiae" αποτέλεσε την πρώτη της ποιητική έκδοση.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βάγια Κάλφα

Βάγια Κάλφα (Συγγραφέας)

Η Βάγια Κάλφα γεννήθηκε το 1984 στην Αλεξανδρούπολη. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (Νεοελληνική Ειδίκευση) και μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Κέντρου Βυζαντινών, Οθωμανικών και Νέων Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ. Ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά και ιστολόγια. Για το "Απλά πράγματα", την πρώτη ποιητική συλλογή που εξέδωσε, της ανενεμήθη το Βραβείο "Γιάννη Βαρβέρη" της Εταιρείας Συγγραφέων 2013, ενώ το "Ληθόστρωτο" είναι η δεύτερη ποιητική της συλλογή.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ζιζή Σφυρή (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώργος Αλισάνογλου

Γιώργος Αλισάνογλου (Συγγραφέας)

Ο Γιώργος Αλισάνογλου γεννήθηκε στην Καβάλα το 1975. Σπούδασε κοινωνιολογία. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις Διεθνείς σχέσεις και στην Κλινική κοινωνιολογία. Από τον Νοέμβριο του 2005 ίδρυσε και διευθύνει τις εκδόσεις και το βιβλιοπωλείο Σαιξπηρικόν στη Θεσσαλονίκη. Έχει δημοσιεύσει εφτά ποιητικές συλλογές. Επίσης, ασχολείται με τη μετάφραση. Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες. Έχει λάβει μέρος σε διεθνή φεστιβάλ ποίησης, αναγνώσεις κ.τ.λ.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Άννα Γρίβα

Άννα Γρίβα (Συγγραφέας)

Η Άννα Γρίβα γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Σπούδασε Φιλολογία στην Αθήνα και Ιστορία της Λογοτεχνίας στη Ρώμη. Κυκλοφορούν οι ποιητικές συλλογές της: Η φωνή του σκοτωμένου (Χαραμάδα 2010), Οι μέρες που ήμασταν άγριοι (Γαβριηλίδης 2012), Έτσι είναι τα πουλιά (Γαβριηλίδης 2015),  Σκοτεινή κλωστή δεμένη (Γαβριηλίδης 2017) και Δαιμόνιοι (Μελάνι 2020). Ποιήματα και πεζά της έχουν μεταφραστεί σε αρκετές ευρωπαϊκές γλώσσες.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
192
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.297 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση