Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Κατανοώντας το αναλυτικό πρόγραμμα ως πεδίο μελέτης και έρευνας
(Αναλυτικά προγράμματα και διδασκαλία - Μελέτη των αναλυτικών προγραμμάτων)

Offer
Tο παρόν πανεπιστημιακό σύγγραμμα φιλοδοξεί να καλύψει το κενό που υπάρχει στην ελληνόγλωσση βιβλιογραφία σε θέματα σφαιρικής αντίληψης του αναλυτικού προγράμματος, τη σχέση του με την έρευνα και πώς αυτή το τροφοδοτεί και συμβάλλει στην ανάπτυξή του, καθώς επίσης και τη σχέση του με τον προγραμματισμό, τη διδασκαλία και την αξιολόγηση. Η έκδοση αυτή αναδεικνύει την πλουσιότητα, το εύρος και το βάθος του πεδίου μελέτης των αναλυτικών προγραμμάτων όπως, κυρίως, διαφαίνεται στην ξένη βιβλιογραφία.

Πρόκειται για βιβλίο που ανατρέχει αρκετά στην αμερικάνικη βιβλογραφία, γιατί πέραν του ότι από εκεί είναι οι μεγαλύτερες επιδράσεις της συγγραφέως υπάρχει ακόμα ένας σημαντικότερος λόγος. Τα αναλυτικά προγράμματα ως ακαδημαϊκό πεδίο σπουδής και μελέτης και η προσπάθεια για την ερμηνεία και την κατανόησή τους στις μέρες μας, ειδικότερα από την περίοδο του επαναπροσδιορισμού των αναλυτικών προγραμμάτων και μετέπειτα, έχει εδραιωθεί στον αμερικάνικο χώρο, από όπου άρχισε να ʽστήνεταιʼ ως ακαδημαϊκό πεδίο, να μελετάται συστηματικά και να διαμορφώνει μια πορεία με διεθνή επίδραση. Το πεδίο των αναλυτικών προγραμμάτων μας βοηθά να καταλάβουμε τις διαστάσεις του με μια ευρύτερη πλέον έννοια και όχι απλά με αυτήν του σχεδιασμού, αντίληψη για τα αναλυτικά προγράμματα που επικρατούσε πριν από κάποιες, αλλά και για αρκετές, δεκαετίες.

24χ17 εκ., 318 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 375 (Εκπαίδευση - Προγράμματα μαθημάτων)
ISBN: 978-960-333-939-7
ISBN (10ψήφιο): 960-333-939-3
Βάρος: 0.669 κιλά
Εκδότης: Γρηγόρη
Έτος Κυκλοφορίας: 2015
Γράψε τη δική σου κριτική
25.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

19.25
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

H Νικολέττα (Νίκη) Χριστοδούλου είναι Διδάκτωρ Αναλυτικών Προγραμμάτων και Διδασκαλίας με έμφαση στη Σπουδή των Αναλυτικών Προγραμμάτων (Curriculum Studies) από το Πανεπιστήμιο του Ιλλινόι στο Σικάγο (University of Illinois at Chicago) και υπήρξε εκπρόσωπος της Κύπρου στον οργανισμό International Association for the Advancement of Curriculum Studies. Εκπαιδευτικός στο επάγγελμα, κατέχει Μάστερ στη Διδακτική Ηγεσία από το ίδιο Πανεπιστήμιο και Πτυχίο Προδημοτικής Εκπαίδευσης από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Λέκτορας στο Τμήμα Νηπιαγωγών της Σχολής Επιστημών της Αγωγής στο Πανεπιστήμιο Frederick, είναι στην παρούσα φάση Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αναλυτικών Προγραμμάτων και Διδασκαλίας στο Augusta University (πρώην Georgia Regents University) της Georgia των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στον τομέα των αναλυτικών προγραμμάτων ευρύτερα. Ασχολείται εκτεταμένα με ποιοτική έρευνα, συμπεριλαμβανομένης αφηγηματικής και (αυτο)βιογραφικής έρευνας και έρευνας προφορικής ιστορίας όπου καταπιάνεται με ζητήματα μνήμης, προσωπικών εμπειριών και την αξία τους στην εκπαίδευση. Είναι η επιστημονική υπεύθυνη διαφόρων χρηματοδοτούμενων ερευνητικών προγραμμάτων με εθνική και Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, συμπεριλαμβανομένου και του ερευνητικού προγράμματος Η Προφορική Ιστορία της Κύπρου κατά το 2010- 2012.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.