Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Στοιχεία κτηνιατρικής ανοσολογίας

Στοιχεία κτηνιατρικής ανοσολογίας
Το βιβλίο αυτό από την πρώτη του έκδοση πριν από 33 χρόνια, είχε πάντα ως φιλοδοξία να δίνει τις τρέχουσες βασικές γνώσεις ανοσολογίας στους φοιτητές μας και στους συναδέλφους κτηνιάτρους.
Η παρούσα πέμπτη έκδοση στηρίζεται στις προηγούμενες. Καταβλήθηκε προσπάθεια να περιληφθούν όχι μόνον οι πιο πρόσφατες, αλλά και εφαρμοσμένες γνώσεις της ανοσολογίας των ζώων. Στα διάφορα κεφάλαια περιέχονται οι βασικές αρχές της ανοσολογίας των οργανισμών από τα πρώτα στάδια της ζωής τους, περιγράφεται συνοπτικά το ανοσοποιητικό σύστημα και αναπτύσσεται ο ρόλος των ποικίλων ανοσοαντιδράσεων του οργανισμού. Ο αναγνώστης θα βρεί αρκετά στοιχεία για την ανοσία που αναπτύσσεται στους οργανισμούς κατά των λοιμογόνων και παρασιτικών παραγόντων, αλλά και για τους τρόπους ανοσο- προφύλαξης κατά αυτών, θα ενημερωθεί για την ανοσία στις μεταμοσχεύσεις ή στον καρκίνο, για ανοσολογικές καταστάσεις μεγαλύτερης ή μικρότερης σημασίας, ωφέλιμες ή βλαπτικές για τον οργανισμό, όπως είναι οι αλλεργίες και οι άλλες υπερευαισθησίες, τα αυτοάνοσα νοσήματα, η ανοσοανοχή, οι ανοσοανεπάρκειες ή η ανοσοκαταστολή. Όπου θεωρήθηκε χρήσιμο, περιγράφηκαν στοιχεία ανοσολογίας του ανθρώπου, έστω και για εγκυκλοπαιδική ενημέρωση.


Σημείωση: Επανέκδοση: "Αφοι Κυριακίδη", 2010 (4η εκδ.)

24χ17 εκ., 304 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 636.089 (Κτηνιατρική)
ISBN: 978-960-599-007-7
ISBN (10ψήφιο): 960-599-007-5
Βάρος: 0.641 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2015
Γράψε τη δική σου κριτική
29.90
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

26.61
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Καθηγητης Γ. Σ. Κοπτοπουλος είναι πτυχιούχος της Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. (1971). Διετέλεσε μέλος του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας, Ανοσολογίας και Λοιμωδών Νοσημάτων των Ζώων της Κτηνιατρικής Σχολής Α.Π.Θ., από του διορισμού του μέχρι τη συνταξιοδότησή του (1974-2009). Ελαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από την ίδια Σχολή και είναι κάτοχος και διπλώματος Master από την Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης Σκωτίας. Μετεκπαιδεύτηκε για 35 μήνες με υποτροφία του ΙΚΥ, αλλά και στα πλαίσια διεθνών ερευνητικών προγραμμάτων του, στα Πανεπιστήμια της Γλασκώβης και του Βερολίνου, όπως και σε δύο ερευνητικά ινστιτούτα, στο Εδιμβούργο και στο Newmarket/Cambridgeshire της Αγγλίας. Τα θέματα της έρευνάς του ήταν στην μοριακή ιολογία και στη διαγνωστική των ιογενών λοιμωδών νοσημάτων των ζώων, κυρίως, όμως, στην ανοσολογία. Το ερευνητικό του έργο συνίσταται στη συμμετοχή του σε όλα τα ερευνητικά προγράμματα του Εργαστηρίου, διεθνή και ελληνικά. Ως επιστημονικός υπεύθυνος εξετέλεσε 8 προγράμματα με ελληνική χρηματοδότηση και άλλα 4 με διεθνή. Το διδακτικό του έργο αφορούσε μέρος του μαθήματος των Λοιμωδών Νοσημάτων των Ζώων και το μάθημα της Ανοσολογίας, σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών. Επέβλεψε την εκπόνηση 12 διδακτορικών διατριβών. Το δημοσιευμένο ερευνητικό του έργο, όπως και τα βιβλία και οι βιβλιογραφικές εργασίες του αναφέρονται και στο Google, στο λήμμα G. Koptopoulos, Litterature.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.