Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ξένη γλώσσα και παιχνίδι

No Cover
Τα τελευταία χρόνια δίνεται ιδιαίτερη έμφαση, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στην έναρξη εκμάθησης μιας άλλης γλώσσας πέρα από τη μητρική από την πρωτοσχολική ή ακόμη και την προσχολική ηλικία. Οι ερευνητές και ειδικοί που τάσσονται υπέρ της πρώιμης εκμάθησης γλωσσών εστιάζονται στα πλεονεκτήματα που σχετίζονται με τη γνωστική ανάπτυξη των μαθητών, την αφύπνιση της δια/πολυπολιτισμικής και δι/πολύγλωσσης συνείδησης, καθώς και τη διαμόρφωση θετικών στάσεων απέναντι σε άλλες γλώσσες και πολιτισμούς.

Βασικό παράγοντα για την επιτυχή πρώιμη εκμάθηση αποτελούν οι ΄βέλτιστες συνθήκες΄ εκμάθησης μιας ΞΓ μέσα από την υιοθέτηση διδακτικών προσεγγίσεων κατάλληλων για τους μαθητές μικρής ηλικίας. Το παιγνίδι έχει αναγνωριστεί ως ένα αποτελεσματικό μεσο γλωσσικής εκμάθησης, καθώς μέσα σε ένα παιγνιώδες, αλληλοδραστικό και ευχάριστο περιβάλλον, ο εκπαιδευτικός μπορεί να προσελκύσει την προσοχή των μαθητών, να ενεργοποιήσει το ενδιαφέρον τους και να εξασφαλίσει την αυθόρμητη συμμετοχή τους στη διαδικασία μάθησης.

Το διαθεματικό πρότζεκτ "Παίζω και μαθαίνω την ξένη γλώσσα", το οποίο παρουσιάζουμε σε αυτό το βιβλίο, στηρίχθηκε στην αξιοποίηση δημιουργικών δραστηριοτήτων (παιχνιδιών) με στόχο την πρώτη επαφή των μικρών μαθητών με την ΞΓ σε ένα ευχάριστο, δημιουργικό, παιγνιώδες και διασκεδαστικό πλαίσιο, μέσα από την εφαρμογή του μοντέλου 6Ε Ενεργοποίηση, Εξερεύνηση, Έκφραση, Επικοινωνία, Επίλυση προβλήματος, Ευχαρίστηση, το οποίο προτείνουμε.


Σημείωση: Επανέκδοση: "Αφοι Κυριακίδη", 2012.

24χ17 εκ., 352 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 372 (Εκπαίδευση, Προσχολική)
ISBN: 978-618-5105-96-9
ISBN (10ψήφιο): 618-5105-96-9
Βάρος: 0.738 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2015
Γράψε τη δική σου κριτική
37.10
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

33.02
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Γρίβα, Ελένη Α.
Η Ελένη Α. Γρίβα είναι απόφοιτος των τμημάτων Αγγλικής και Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ. Είναι τελειόφοιτος του Μεταπτυχιακού προγράμματος της Παιδαγωγικής Σχολής της Φλώρινας Α.Π.Θ. και του Μεταπτυχιακού προγράμματος Διδακτικής της Αγγλικής Γλώσσας του Ε.Α.Π. και είναι υποψήφια Διδάκτωρ του Α.Π.Θ . Έχει διδάξει την αγγλική γλώσσα στην Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει την αγγλική γλώσσα στην Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας. Έχει συμμετοχές σε διάφορα επιστημονικά συνέδρια και έχει δημοσιεύσει άρθρα που σχετίζονται με τον τομέα των Επιστημών της Αγωγής και της Διδακτικής της αγγλικής γλώσσας.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.