Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Άσκηση και υγεία
(Χρόνιες παθήσεις)

Άσκηση και υγεία
Τα τελευταία χρόνια η διεθνής επιστημονική κοινότητα έχει αναβαθμίσει σημαντικά το ερευνητικό της ενδιαφέρον, και έχει αποδώσει την πραγματική βαρύτητα που της αξίζει στην κατανόηση και αποτίμη-ση της πιθανής επίδρασης της άσκησης στην πρόληψη, διατήρηση, βελτίωση και αποκατάσταση της υγείας του ανθρώπου.
Η ιδέα της συγγραφής του βιβλίου προήλθε κύρια από τους προβληματισμούς, τις αναζητήσεις και από την ανάγκη να απαντηθούν σχετικά ερωτήματα των φοιτητών που επέλεξαν το μάθημα Άσκηση και Υγεία στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου αλλά και από το σχετικό κενό στη βιβλιογραφία της χώρας μας.
Το παρόν βιβλίο πραγματεύεται κατά κύριο λόγο την επίδραση της άσκησης ή/και της φυσικής δραστηριότητας στην υγεία του ανθρώπου. Η κύρια προσπάθεια του συγγραφέα ήταν αφού παρου-σιαστούν περιληπτικά οι πιθανοί μηχανισμοί που προκαλούν τις διάφορες ασθένειες να αναπτυχθεί λεπτομερειακά η πιθανή επίδραση της άσκησης ή/και της φυσικής δραστηριότητας στην υγεία του ατόμου. Σημαντικό μέρος του βιβλίου αφιερώθηκε στην πιθανή επίδραση της άσκησης μέσω της πρόληψης στην υγιή ανάπτυξη του ανθρώπου και στη διατήρηση του βέλτιστου επιπέδου ζωής των ηλικωμένων. Επίσης σημαντικό μέρος του βιβλίου αφιερώθηκε στην παράθεση συγκεκριμένων οδηγιών και συστάσεων άσκησης με κατανοητό τρόπο για κάθε ασθένεια ή κατάσταση της ζωής που περιγράφεται.
Στο 1ο Κεφάλαιο αναλύονται θέματα που αφορούν την συμβολή της άσκησης στην πρόληψη και αντιμετώπιση ενός ευρέος φάσματος δυσλειτουργιών που σχετίζονται και αλληλοεπηρεάζονται με τα καρδιαγγειακά νοσήματα, όπως τα λιπίδια, η αρτηριακή υπέρταση, ο σακχαρώδης διαβήτης, ο διαβήτης τύπου-1, η παχυσαρκία και διάφορες παθήσεις της καρδιάς.
Στα επόμενο Κεφάλαιο γίνεται προσπάθεια να καλυφθεί ένα σημαντικό επιστημονικό κενό που αφορά την επίδραση της άσκησης σε ένα ευρύ φάσμα ψυχικών και ψυχοσωματικών παθήσεων όπως η σχιζοφρένεια, το αλτσχάιμερ, η κατάθλιψη, το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, η σκλήρυνση κατά πλά-κας κ.α. Στη συνέχεια αναλύονται οι πιθανές επιδράσεις της άσκησης σε διάφορες φάσεις της ζωής του ανθρώπου από την εγκυμοσύνη έως την ενηλικίωση και την τρίτη ηλικία αλλά και οι συγκεκριμένες επιδράσεις στα οστά και τον μυϊκό ιστό.
Τέλος, στο Παράρτημα παρουσιάζονται τα εκατοστημόρια της σωματικής ανάπτυξης και παραμέτρων της φυσικής κατάστασης των παιδιών της χώρας ηλικίας 4-18 ετών, σε μια προσπάθεια να είναι προσβάσιμα στο ευρύ κοινό τρέχουσες καταγραφές που διενεργήθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος ΕΥΖΗΝ από τον συγγραφέα.

24χ17 εκ., 252 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 613 (Υγεία), 613.7 (Φυσική αγωγή)
ISBN: 978-618-5186-04-3
ISBN (10ψήφιο): 618-5186-04-7
Βάρος: 0.534 κιλά
Εκδότης: Carpe Librum
Έτος Κυκλοφορίας: 2015
Γράψε τη δική σου κριτική
29.90
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

26.61
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Τάμπαλης, Κωνσταντίνος Δ.
O Κωνσταντίνος Δ. Tάμπαλης γεννήθηκε στον Βόλο το 1964. Αποφοίτησε το 1987 από το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου στην "Εφαρμοσμένη Διαιτολογία Διατροφή" με κατεύθυνση τη "Διατροφή και Άσκηση" και στη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΕΚΠΑ στην κατεύθυνση "Φυσική Αγωγή και Αθλητισμός". Το 2011 έλαβε τον Διδακτορικό του τίτλο από το Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου. Είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση από το 1993, Διευθυντής σε σχολική μονάδα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Επιστημονικός Συνεργάτης και Διδάσκων στο Τμήμα Επιστημών Υγείας και Αγωγής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η παιδική παχυσαρκία και οι παράγοντες που σχετίζονται με αυτή (δηλ. σωματική δραστηριότητα, φυσική κατάσταση, διατροφή, περιβάλλον, περιγεννετικοί παράγοντες κ.α.), η άσκηση και η επίδρασή της στην υγεία, η φυσική κατάσταση και η σωματική δραστηριότητα των παιδιών, καθώς και η αξιοποίηση του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής στην κατεύθυνση της διατήρησης και της βελτίωσης της υγείας των μαθητών. Σε συνεργασία με τον Καθηγητή Διαιτολογίας-Διατροφής κ. Συντώση Λάμπρο εισηγήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας το πρόγραμμα "ΕΥΖΗΝ" και μετέχει στην Επιστημονική Ομάδα του προγράμματος. Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει πολλές δημοσιευμένες εργασίες σε διεθνή και Ελληνικά έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, ενώ παράλληλα έχει συμμετάσχει με προφορικές και γραπτές ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.