Να με Αντέχεις
zoom in
8.99€ -10% 8.09€

Η Μαργαρίτα και η Αλίκη: μια κόρη και μια μαμά.

Μια κόρη στην εφηβεία, στην αρχή μιας σχέσης με τον Αλέξη, μέσα σε μια καθημερινότητα όπου κατοικούν ένα σχολείο, ένα φροντιστήριο, φίλες και συμμαθήτριες, επιθυμίες και εσωτερικές συγκρούσεις, όνειρα, αγωνίες, ερωτηματικά.
Μια μαμά στη μεσηλικίωση, χωρισμένη από τον πατέρα της Μαργαρίτας αλλά με συναισθήματα γι’ αυτόν ακόμα ζωντανά, με μια δουλειά δύσκολη και αβέβαιη στη δίνη μιας οικονομικής κρίσης που μεγαλώνει τις πιέσεις, τις τύψεις, την ανασφάλεια.
Ζουν μαζί μονοιασμένες και αντιμέτωπες. Βλέπουν τον κόσμο πότε από την ίδια και πότε από διαφορετική γωνιά.
Μοιάζουν μεταξύ τους και την ίδια στιγμή μπορούν να φτάσουν μέχρι τη σύγκρουση. Μα πάνω απ’ όλα προσπαθούν ν’ αντέξουν η μια την άλλη, να λύσουν τα προβλήματά τους και να κάνουν τα όνειρά τους να βγουν αληθινά.
Μυρτώ Δεληβοριά

Μυρτώ Δεληβοριά (Εικονογράφος)

Η Μυρτώ Δεληβοριά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Είναι ζωγράφος και εικονογράφος. Έχει παρουσιάσει τέσσερις ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα και έχει συμμετάσχει σε δώδεκα ομαδικές. Το 2006 τιμήθηκε με το βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης για το βιβλίο "Ιστορίες για παιδιά του Ισαάκ Μπάσεβις Σίνγκερ" (εκδ. Εστία). Το 2011 τιμήθηκε με το Βραβείο ΕΒΓΕ και με το Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου του περιοδικού Διαβάζω και το 2012 με το Κρατικό Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου για το βιβλίο "Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο", του Αντώνη Παπαθεοδούλου. Το 2015 διακρίθηκε με αναγραφή στους τιμητικούς πίνακες της ΙΒΒΥ για την εικονογράφηση του βιβλίου "Το νησί της Ροδιάς" του Μάνου Κοντολέων. Με τον Αντώνη Παπαθεοδούλου και την Ελένη Κατσαμά από το 2008 συμμετείχε στη δημιουργία του ηλεκτρονικού περιοδικού για την παιδική λογοτεχνία ΄Το παπάκι στην μπανιέρα΄, μέρος του οποίου δημοσιεύτηκε στην BookPress.


Αλεξάνδρα Μητσιάλη

Αλεξάνδρα Μητσιάλη (Συγγραφέας)

Η Αλεξάνδρα Μητσιάλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εργάζεται ως φιλόλογος στη δημόσια εκπαίδευση. Ταυτόχρονα γράφει λογοτεχνία για μικρούς και μεγάλους. Βιβλία της ήταν υποψήφια για το Κρατικό Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας ("Το Αστερόσπιτο" 2009, "Με λένε Νιλουφέρ" 2012, "Η κούκλα που ταξίδευε στον κόσμο" 2013, "Το υπόσχομαι" 2013) καθώς και για άλλα βραβεία ("Το Αστερόσπιτο" και "Η Νύχτα των Πυγολαμπίδων" λογοτεχνικό περιοδικό Διαβάζω 2008 και 2009 αντίστοιχα, Θα σε σώσω ό,τι κι αν γίνει Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και Αναγνώστης 2014, "Κύριε Χρόνε, σου έχω πολλά παράπονα", Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου 2015). Στο μυθιστόρημά της "Θα σε σώσω ό,τι κι αν γίνει" απονεμήθηκε το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας για Νέους το 2014.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
174
Διαστάσεις:
20.5x14.5
Βάρος:
0.293 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση