Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εκπαιδευτική πολιτική

Offer
Αντικείμενο της μελέτης εκπαιδευτικής πολιτικής είναι η μελέτη του πως η διάρθρωση της οικονομίας (τρόπος παραγωγής, παραγωγικές δυνάμεις και παραγωγικές σχέσεις), η διαπάλη διαφορετικών κοινωνικών συμφερόντων και ο συσχετισμός των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που προκύπτει κάθε φορά από αυτήν, η κατανομή της εξουσίας και ο τρόπος οργάνωσης του κράτους επηρεάζουν την εκπαίδευση.
Από την στιγμή που πολιτική σημαίνει σύγκρουση και διαπάλη, η εκπαι-δευτική πολιτική δεν είναι ουδέτερη ακόμη και αν για πολιτικούς ?και πολλές φορές προπαγανδιστικούς? καθαρά λόγους εμφανίζεται ως τέτοια. Στην μελέτη της εκπαιδευτικής πολιτικής πρέπει να τίθενται πολιτικά ερωτήματα: Ποιός έχει την εξουσία να αποφασίσει τί πρέπει να γίνει στην εκπαίδευση; Ποιός κερδίζει από αυτό που γίνεται; Ποιός είναι ο σκοπός αυτού που γίνεται; Ποιός πληρώνει; Με ποιές εργασιακές σχέσεις εργάζονται οι εκπαιδευτικοί;

24χ17 εκ., 472 σελίδες
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 379.2 (Εκπαιδευτική πολιτική)
ISBN: 978-960-01-1639-7
ISBN (10ψήφιο): 960-01-1639-3
Βάρος: 1.015 κιλά
Εκδότης: Gutenberg
Έτος Κυκλοφορίας: 2014
Γράψε τη δική σου κριτική
29.86
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

22.10
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Διονύσης Σ. Γουβιάς είναι Επίκουρος Καθηγητής στο ΤΕΠΑΕΣ του Παν. Αιγαίου με ειδίκευση στην ΄Εκπαιδευτική Πολιτική΄. Έχει δεκατριετή διδακτική εμπειρία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο) και συνολική δεκαπενταετή εκπαιδευτική εμπειρία. Έως σήμερα, έχει συμμετάσχει σε 9 ερευνητικά προγράμματα, εκπαιδευτικού ή ευρύτερου κοινωνιολογικού χαρακτήρα. Το ερευνητικό και συγγραφικό του έργο, εστιάζεται (κυρίως) σε θέματα Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Σχέσης Εκπαίδευσης & Αγοράς Εργασίας, Ανισοτήτων στην Εκπαίδευση, καθώς και σε θέματα της Έμφυλης Διάστασης στην Εκπαίδευση. Έχει 3 δημοσιευμένα βιβλία: 1) ένα με θέμα τα χαρακτηριστικά της μαθητικής εργασίας στο γυμνάσιο και στο λύκειο, στην περιοχή των Δωδεκανήσων· 2) ένα πανεπιστημιακό εγχειρίδιο ΄Εκπαιδευτικής Πολιτικής΄· και 3) έχει κάνει τη μεταφραστική & επιστημονική επιμέλεια σε πανεπιστημιακό εγχειρίδιο ΄Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης΄. Έχει επιβλέψει μέχρι σήμερα συνολικά δεκάδες διπλωματικές εργασίες σε μεταπτυχιακό επίπεδο, και έχει συμμετάσχει σε επτά τριμελείς επιτροπές επίβλεψης διδακτορικών διατριβών. Είναι κριτής σε 4 διεθνή και σε 4 ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, και μέλος τριμελών Επιτροπών Αξιολόγησης υποψηφίων μελών Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Σ.Ε.Π.) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.). Επίσης είναι εγγεγραμμένος στο Μητρώο Εκπαιδευτών του Κέντρου για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ), στο Μητρώο Εμπειρογνωμόνων για κρίση/αξιολόγηση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (νυν ΙΕΠ), στο Μητρώο Εκπαιδευτών του ΙΔΕΚΕ (νυν ΙΝΕΔΙΒΙΜ) για Εκπαίδευση Εκπαιδευτών και Στελεχών Διαβίου Μάθησης, καθώς και στο Μητρώο Αξιολογητών του ΥΠΔΒΜΘ για κρίση/αξιολόγηση ερευνητικών προτάσεων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013. Είναι τακτικό μέλος της Επιτροπής Ισότητας & Ίσων Ευκαιριών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με τίτλο "ΑΙΓΑΙΟ 50:50, Ισόρροπη Συμμετοχή", και εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Επιτροπή Πολιτογράφησης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, για υποθέσεις του Νοτίου Αιγαίου.

Θεριανός, Κώστας Ν.
Ο Κώστας Ν. Θεριανός γεννήθηκε το 1966. Σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στα παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο του York (M.Ed) και εκπόνησε διδακτορική διατριβή στο Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Εργάζεται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη σχολική αποτελεσματικότητα, την επιμόρφωση και επαγγελματική εξέλιξη των εκπαιδευτικών, τη διδακτική και την εκπαιδευτική πολιτική.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.