Πλοίαρχος Νέμο
zoom in
11.90€ -24% 9.04€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789601650876

  • Κατηγορίες:

    Παιδικά | Εφηβικά

  • Έτος κυκλοφορίας

    2015

  • Εκδότης

    Πατάκη

Χίλντα Παπαδημητρίου (Μεταφραστής)

Η Χίλντα Παπαδημητρίου γεννήθηκε στην Καλλιθέα το 1957. Μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη, ακούγοντας Neil Young και Bob Dylan. Σπούδασε Νομικά και για μια εικοσαετία είχε το δισκάδικο στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Από το 1994 ασχολείται επαγγελματικά με τη μετάφραση. Μεταξύ άλλων έχει μεταφράσει: John Barth, Percival Everett, Jonathan Coe, Bob Dylan, Leonard Cohen, Jane Smiley, A. Bezzeridis, Raymond Chandler, Nick Hornby, Minette Walters κ.ά. Μια από τις πιο πρόσφατες μεταφράσεις της που αγαπά πολύ είναι το "Όλες οι χάρες του ουρανού" του Dinaw Mengestu. Επίσης, έχει γράψει δύο μονογραφίες για τους Beatles και τους Clash, για τις εκδόσεις "Απόπειρα", και είναι τακτική συνεργάτης του διαδικτυακού μουσικού περιοδικού www.mic.gr

Dave Eggers

Dave Eggers (Διασκευαστής)

Ο Ντέιβ Έγκερς μεγάλωσε στα προάστια του Σικάγο και αποφοίτησε από το University of Illinois at Urbana Champaign. Είναι ιδρυτής του ανεξάρτητου εκδοτικού οίκου McSweeney΄s στο Σαν Φρανσίσκο, που εκδίδει το λογοτεχνικό περιοδικό McSweeney΄s Quarterly Concern, το μηνιαίο περιοδικό The Believer, καθώς και βιβλία, μεταξύ των οποίων και τη σειρά Voice of Witness, που έχει μη-κερδοσκοπικό χαρακτήρα και αξιοποιεί την προφορική ιστορία για να ρίξει φως στην κρίση των ανθρώπινων δικαιωμάτων σε ολόκληρο τον κόσμο. Έργα του έχουν προταθεί για το Εθνικό Βραβείο Λογοτεχνίας ΗΠΑ, το Βραβείο Πούλιτζερ και το Εθνικό Βραβείο του Κύκλου των Κριτικών. Έχει βραβευτεί στις ΗΠΑ, στη Γαλλία και στη Γερμανία.


Fabian Negrin

Fabian Negrin (Εικονογράφος)

Ο Φαμπριάν Νεγκρίν γεννήθηκε το 1963 στην ασιατική πόλη Βιεντιάνε του Λάος, πέρασε τα παιδικά του χρόνια στην Αργεντινή, σπούδασε γραφικές τέχνες στο Μεξικό και σήμερα ζει στην Ιταλία. Έχει εικονογραφήσει πάνω από 60 παιδικά βιβλία για εκδοτικούς οίκους της Αμερικής, Γαλλίας, Αγγλίας και Ιταλίας. Συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής στην Ιταλία και έχει εκπροσωπήσει την Ιταλία τρεις φορές στην Έκθεση Εικονογράφων της Μπρατισλάβα. Το 1995, βραβεύτηκε από την UNISEF για το έργο του ως εικονογράφου και το 2000 του απονεμήθηκε το Βραβείο Άντερσεν.

Ιούλιος Βερν

Ιούλιος Βερν (Συγγραφέας)

Ο Ιούλιος Βερν (1828-1905) υπήρξε πολυγραφότατος Γάλλος μυθιστοριογράφος και ξεκίνησε την καριέρα του με τη συγγραφή και παρουσίαση θεατρικών έργων.
Δημοσίευσε πολλά εκλαϊκευτικά έργα, μεταξύ των οποίων την Έγχρωμη Γεωγραφία της Γαλλίας, αλλά έγινε διάσημος χάρη στα 80 μυθιστορήματα που έγραψε και στα οποία η συναρπαστική περιπέτεια συνδυάζεται με την έξοχη, ποιητική περιγραφικότητα, τη γόνιμη φαντασία και τον πλούτο των συναισθημάτων. Είχε τη διορατικότητα και την προφητική έμπνευση να προβλέψει πολλά τεχνολογικά επιτεύγματα της σύγχρονης επιστήμης και δικαίως θεωρείται ο πατέρας του μυθιστορήματος επιστημονικής φαντασίας.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
128
Βάρος:
0.32 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση