Με λένε Μαλάλα. Πώς ένα κορίτσι υπερασπίστηκε το δικαίωμα στη μόρφωση και άλλαξε τον κόσμο (Έκδοση για νέους αναγνώστες)
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Με λένε Μαλάλα. Πώς ένα κορίτσι υπερασπίστηκε το δικαίωμα στη μόρφωση και άλλαξε τον κόσμο (Έκδοση για νέους αναγνώστες)

Για παιδιά και για νέους

Malala Yousafzai

Patricia McCormick

9.86€ -24% 7.49€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789601659435

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Βιογραφίες

  • Έτος κυκλοφορίας

    2015

  • Εκδότης

    Πατάκη

Με λένε Μαλάλα.

Αυτή είναι η ιστορία μου.

Η Μαλάλα Γιουσαφζάι ήταν μόλις δέκα ετών, όταν οι Ταλιμπάν κατέλαβαν τον τόπο της. Λέγοντας ότι η μουσική ήταν έγκλημα. Ότι οι γυναίκες δεν επιτρεπόταν να πηγαίνουν στην αγορά. Ότι τα κορίτσια δεν έπρεπε να πηγαίνουν σχολείο.

Μεγαλωμένη σε μιαν άλλοτε ειρηνική περιοχή του Πακιστάν που άλλαξε όψη από την τρομοκρατία, η Μαλάλα έμαθε απ’ τους γονείς της να αγωνίζεται για τα πιστεύω της. Κι έτσι πολέμησε για το δικαίωμα στη μόρφωση. Και στις 9 Οκτωβρίου του 2012, κόντεψε να πληρώσει τον αγώνα της με την ίδια της τη ζωή: την πυροβόλησαν σχεδόν εξ επαφής στο σχολικό λεωφορείο, καθώς επέστρεφε στο σπίτι.

Κανείς δεν περίμενε ότι θα επιβίωνε.

Τώρα είναι πλέον διεθνές σύμβολο ειρηνικής διαμαρτυρίας και το νεότερο άτομο που έχει βραβευτεί με το Νόμπελ Ειρήνης. Σε αυτή την έκδοση της αυτοβιογραφίας της για νέους αναγνώστες, που περιλαμβάνει αποκλειστικό φωτογραφικό και άλλο υλικό, μαθαίνουμε από πρώτο χέρι την απίστευτη ιστορία ενός κοριτσιού που ήξερε από μικρή ηλικία ότι ήθελε ν’ αλλάξει τον κόσμο – και τον άλλαξε.

Η συγκλονιστική ιστορία της Μαλάλα θα σας βοηθήσει να δείτε έναν άλλο κόσμο και θα σας κάνει να πιστέψετε στην ελπίδα, στην αλήθεια, στα θαύματα και στη δυνατότητα ενός και μόνο ατόμου –και μάλιστα νέου– να φέρει την αλλαγή στην κοινωνία του και όχι μόνο.



Η ΜΑΛΑΛΑ ΓΙΟΥΣΑΦΖΑΙ ξεκίνησε την εκστρατεία της για το δικαίωµα των κοριτσιών στη µόρφωση σε ηλικία δέκα ετών, όταν η κοιλάδα του Σουάτ δεχόταν επιθέσεις από τροµοκράτες και η εκπαίδευση βρισκόταν υπό απειλή. Με το ψευδώνυµο Γκιουλ Μακάι, έγραψε για τη ζωή της υπό το καθεστώς των Ταλιµπάν για το BBC Urdu. Η Μαλάλα συµµετείχε επίσης εθελοντικά σ’ ένα ντοκιµαντέρ των New York Times για την εκπαίδευση στο Πακιστάν. Χρησιµοποίησε κάθε δυνατότητα για να µιλήσει δηµόσια για την ειρήνη και το δικαίωµα κάθε παιδιού στην εκπαίδευση.

Τον Οκτώβριο του 2012, η Μαλάλα στοχοποιήθηκε από τους Ταλιµπάν και πυροβολήθηκε επιστρέφοντας από το σχολείο. Επιβίωσε της επίθεσης και εξακολουθεί την εκστρατεία της για την εκπαίδευση.

Το 2011, σε αναγνώριση του θάρρους και της προσφοράς της, η Μαλάλα προτάθηκε για το Διεθνές Βραβείο Ειρήνης Παίδων και κέρδισε το πρώτο Νεανικό Εθνικό Βραβείο Ειρήνης του Πακιστάν. Είναι το νεότερο άτοµο που προτάθηκε ποτέ για το Νόµπελ Ειρήνης, το οποίο της απονεµήθηκε το 2014. Έχει λάβει πολλά άλλα βραβεία, συµπεριλαµβανοµένου του Διεθνούς Βραβείου Ειρήνης Παίδων το 2013, του Βραβείου Ζαχάροφ για την Ελευθερία της Σκέψης και του Βραβείου Πρέσβη της Συνειδητοποίησης της Διεθνούς Αµνηστίας.

Η Μαλάλα πλέον ζει στο Μπέρµιγχαµ της Αγγλίας και εξακολουθεί να αγωνίζεται για την παγκόσµια πρόσβαση στην εκπαίδευση µέσω του Ιδρύµατος Μαλάλα (malalafund.org), ενός µη κερδοσκοπικού οργανισµού που επενδύει σε κοινοτικά προγράµµατα και στηρίζει υπέρµαχους της εκπαίδευσης σε όλο τον κόσµο.


Η ΠΑΤΡΙΣΙΑ ΜΑΚΚΟΡΜΙΚ ήταν δύο φορές υποψήφια για το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας των ΗΠΑ. Είναι συγγραφέας πολλών διακεκριµένων µυθιστορηµάτων για νέους αναγνώστες, ανάµεσά τους τα Cut, Sold και Never Fall Down. Ζει στη Νέα Υόρκη µε τον σύζυγό της. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το patriciamccormick.com.

Αύγουστος Κορτώ

Αύγουστος Κορτώ (Μεταφραστής)

Ο Αύγουστος Κορτώ, κατά κόσμον Πέτρος Χατζόπουλος, γεννήθηκε το 1979 στη Θεσσαλονίκη. Έχει εκδώσει διηγήματα, μυθιστορήματα, ποιήματα, νουβέλες, κριτικές και βιβλία για παιδιά. Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά του Το βιβλίο της Κατερίνας (2013), Επειδή είναι η καρδιά μου (2014), Μικρό χρονικό τρέλας (2016), Ρένα (2017), Σκυλίσια ψυχή (2018), Το μυστικό του Λεονάρντο (2019), Δέσποινα (2020), Όταν κοιμούνται οι φίλοι μου (2021), Μισό παιδί (2021), Η άλλη Κατερίνα (2022)• τα ευθυμογραφήματα Έρως ανίκατε μάσαν (2015), Νεοελληνική μυθολογία (2016), Ο άνθρωπος που έτρωγε πολλά (2016), Φωτιά στα Σαββατόπαχα (2018)• η μαρτυρία Η καλύτερη χειρότερη μέρα της ζωής σου. Κουβέντες για το φως μες στο σκοτάδι της κατάθλιψης (2020). Επίσης, έχει γράψει βιβλία για παιδιά: Η εξαφάνιση της Ντόροθυ Σνοτ (2003), που απέσπασε το Κρατικό Βραβείο παιδικής λογοτεχνίας, καθώς και το Βραβείο Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού βιβλίου, Ο στοιχειωμένος πύργος της Ούρσουλα ντε Φλαφ (2005), Η μαμά δε θέλει να μου πάρει ζωάκι (2005), Έγκλημα στο Τούνδρα εξπρές (2011), Δεν ξανακάνω μπάνιο ποτέ! (2013), Το καταραμένο περιδέραιο της Νιαουφερτίτης (2016), Κορνήλιος Κρικ, σκίουρος ντετέκτιβ (2016) και Το ουφάκι (2017).

AddThis Sharing Buttons

Share to Facebook

Share to TwitterShare to LinkedIn


Malala Yousafzai

Malala Yousafzai (Συγγραφέας)

Η Μαλάλα Γιουσαφζάι γεννήθηκε το 1997 στην κοιλάδα Σουάτ του Πακιστάν. Η φωνή της ακούστηκε πρώτη φορά σε διεθνές επίπεδο όταν σε ηλικία έντεκα ετών έγραψε στο BBC Urdu για τη ζωή υπό το καθεστώς των Ταλιµπάν. Τον Οκτώβριο του 2012, η Μαλάλα έγινε στόχος των Ταλιµπάν και πυροβολήθηκε στο κεφάλι επιστρέφοντας σπίτι της µε το σχολικό λεωφορείο. Επέζησε από θαύµα και µεταφέρθηκε σε εξειδικευµένο νοσοκοµείο του Μπέρµιγχαµ. Τον Μάρτιο του 2013, µετά από µια εντυπωσιακή ανάρρωση, επέστρεψε στα θρανία, στο Μπέρµιγχαµ αυτή τη φορά, όπου ζει µε την οικογένειά της. Το 2013 ήταν υποψήφια για το Νόµπελ Ειρήνης, η νεότερη υποψήφια στην ιστορία του θεσµού, ενώ την ίδια χρονιά τής απονεµήθηκαν το Βραβείο Ζαχάρωφ και η ανώτατη διάκριση της Διεθνούς Αµνηστίας, το Ambassador of Conscience Award. Στις 12 Ιουλίου 2013, στα δέκατα έκτα γενέθλιά της, η Μαλάλα έδωσε οµιλία στην έδρα των Ηνωµένων Εθνών για τη σπουδαιότητα του δικαιώµατος στην εκπαίδευση. Τον Μάρτιο του 2014 ανακοινώθηκε εκ νέου η υποψηφιότητά της για το Νόµπελ Ειρήνης. Το βιβλίο της "Με λένε Μαλάλα", που έγραψε σε συνεργασία µε την Κριστίνα Λαµ, απέσπασε το Specsavers National Book of the Year Award στην Αγγλία το 2013 και µεταφράζεται σε όλες σχεδόν τις γλώσσες του κόσµου. Το 2014, στα δεκαεπτά της χρόνια, τιμήθηκε με το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, από κοινού με τον Ινδό ακτιβιστή για τα δικαιώματα των παιδιών Kailash Satyarthi, "για τους αγώνες της εναντίον της καταπίεσης τωνν παιδιών και των νέων και για την υπεράσπιση του δικαιώματος των παιδιών στην εκπαίδευση".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Patricia McCormick (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
256
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.368 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση