Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η γυναίκα στη μινωϊκή Κρήτη

Η γυναίκα στη μινωϊκή Κρήτη
Όποιος πάρει στα χέρια του το βιβλίο της Αθηνάς Σφακάκη με τίτλο "Η Γυναίκα στη Μινωική Κρήτη", το πρώτο που θα σκεφθεί είναι ότι πρόκειται για μια ακόμη συγγραφή "των γυναικείων πεπραγμένων και πεπρωμένων" για τη γυναίκα μιας άλλης εποχής. Η προσεκτική όμως ανάγνωση και μελέτη του βιβλίου, άρτια επιμελημένου και αισθητικά καλαίσθητου, δημιουργεί μια ξεχωριστή εντύπωση ότι πρόκειται για κάτι νέο και πρωτόγνωρο και ως προς τη γραφή και ως προς τη θεματολογία.
Με συμπυκνωμένο και περιεκτικό τρόπο, με λιτό δωρικό ύφος αλλά και με ζωντανές περιγραφές, μας ξεναγεί στη Μινωική εποχή και μας αποκαλύπτει την πλήρη και ακριβή εικόνα της θέσης της γυναίκας.

Μαρινέλα Μαμαλάκη- Σταυρακάκη, από τον Πρόλογο

24χ17 εκ., 96 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Ηράκλειο Κρήτης
Ταξινόμιση DDC: 305.4 (Γυναίκα), 938.98 (Κρήτη - Ιστορία), 938.113 (Ελλάς - Ιστορία - Μινωική εποχή)
ISBN: 978-618-5024-38-3
ISBN (10ψήφιο): 618-5024-38-1
Βάρος: 0.216 κιλά
Εκδότης: Mystis Editions
Έτος Κυκλοφορίας: 2015
Γράψε τη δική σου κριτική
10.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

8.90
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Αθηνά Ν. Κυριακάκη- Σφακάκη , γεννήθηκε στο Ρέθυμνο. Πτυχιούχος της Σχολής Ξεναγών. Πτυχιούχος του Ινστιτούτου Τραπεζικών Σπουδών της Εμπορικής και Ιονικής Τραπέζης. Είχε συμμετοχές σε πλειάδα σεμιναρίων της Ιονικής Εκπαιδευτικής, και του Ινστιτούτου Adenauer, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εργάσθηκε ως Ξεναγός, από το 1971, στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα. Στην Ιονική Τράπεζα, εργάσθηκε σε όλες τις βαθμίδες. Στέλεχος της ΑLPHA BANK, Υποδιευθύντρια της Περιφερειακής Διευθύνσεως Κρήτης και Δωδεκανήσων, Διευθύντρια Χρηματοδοτήσεων της Ιονικής Leasing, Διευθύντρια του Κέντρου καταστημάτων Κρήτης της ΑLPHA BANK, θέση από την οποία συνταξιοδοτήθηκε. Διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, των Προτύπων Δημοτικών Σχολείων της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ηρακλείου. Μέλος Γ.Σ. της ΟΤΟΕ, μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Υπαλλήλων της Ιονικής Τραπέζης και συμβουλίων της. Ιδρυτικό μέλος της εθελοντικής ομάδας αιμοδοσίας της τράπεζας το 1984. Συμμετείχε στις Εθνικές εκλογές, 1990 και 1993. Επίτιμο μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Ιωάννη Ηρακλείου. Επίτιμο μέλος της Περιηγητικής Λέσχης Σητείας. Επίτιμο μέλος της λέσχης ανάγνωσης Ιστορικών και Αρχαιολογικών βιβλίων "Ίτανος". Μέλος, εθελοντής του Συλλόγου κατά του καρκίνου "Αγκαλιάζω" και μέλος της "Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer και Συναφών Παθήσεων". Συμμετέχει σε διεθνή και τοπικά συνέδρια και σεμινάρια, με εισηγήσεις (παρουσιάσεις με power points), πολιτιστικών, αρχαιολογικών και ιστορικών θεμάτων, στην ελληνική και στην αγγλική. Στηρίζει και συμμετέχει σε κινήσεις διάδοσης του "Ελληνικού Παρελθόντος". Συνεργάζεται εθελοντικά με τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, με το Χριστιανικό Μουσείο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, με Πολιτιστικούς Συλλόγους, Πανεπιστήμια, Σχολεία, και φορείς πολιτιστικών δραστηριοτήτων, σε ξεναγήσεις και παρουσιάσεις θεματικών ενοτήτων Αρχαιολογικού και Ιστορικού περιεχομένου, στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα. Συγγράφει βιβλία, αρχαιολογικού και ιστορικού περιεχομένου.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.