Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ευρωπαϊκή Ένωση
(Δίκαιο, οικονομία, πολιτική)
Συγγραφέας:   Νίκος Σ. Μούσης


Offer

Η "Ευρωπαϊκή Ένωση: Δίκαιο, Οικονομία, Πολιτική" είναι το μόνο βιβλίο που δίνει μια σφαιρική εικόνα του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος, και μάλιστα μια νέα εικόνα σε κάθε νέα έκδοση. Στόχος του είναι να δώσει στον αναγνώστη μια γενική αντίληψη και την αναγκαία προοπτική για να καταλάβει τον περίπλοκο οργανισμό που είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ). Οι πολυάριθμες εκδόσεις του σε διάφορες γλώσσες πιστοποιούν το διεθνές κύρος αυτού του βιβλίου. Παρέχει βιβλιογραφικά στοιχεία για περισσότερα από 500 διεθνούς κύρους νέα συγγράμματα για την ΕΕ και άρθρα επιλεγμένα κατά θέματα.

Το βιβλίο αυτό επιδιώκει μια πραγματιστική διεπιστημονική προσέγγιση, αρκετά αποσπασμένη από τους ειδικούς κανόνες και τις μεθόδους καθεμιάς από τις επιστήμες που την αποτελούν. Πρόκειται για ένα πρακτικό εγχειρίδιο για οποιονδήποτε μελετητή του ευρωπαϊκού οικοδομήματος: ακαδημαϊκό μελετητή του νέου κλάδου σπουδών που είναι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, νομικό που ενδιαφέρεται για το ευρωπαϊκό δίκαιο που εμπλουτίζεται και αναθεωρείται συνεχώς, οικονομολόγο που θέλει να κατανοήσει τα νέα δεδομένα των ευρωπαϊκών οικονομικών πολιτικών, ιστορικό που επιζητεί μια νομικό-οικονομική σκοπιά για τη μελέτη της σύγχρονης ευρωπαϊκής ιστορίας, επιχειρηματία που θέλει να καταλάβει τους μηχανισμούς της μεγάλης αγοράς μέσα στην οποία μπορεί να αναπτύξει δραστηριότητες.

Είναι αλήθεια ότι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση δεν μπορεί να μελετηθεί με τα ειδικά εργαλεία των οικονομικών ή των πολιτικών επιστημών, των διεθνών σχέσεων ή του δικαίου. Γι’αυτό το βιβλίο αυτό, επιδιώκει μια προσέγγιση η οποία δεν είναι ούτε δογματική ούτε καθαρά θεωρητική και η οποία παρουσιάζει αντικειμενικά τι επιδιώκουν να επιτύχουν οι διάφορες πολιτικές και νομοθετικές πράξεις της Ένωσης, με ελάχιστες υποκειμενικές εκτιμήσεις ως προς τα επιτεύγματά τους μέχρι σήμερα.


24χ17 εκ., 600 σελίδες
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 382 (Ευρωπαϊκή Ένωση)
ISBN: 978-960-02-3107-6
ISBN (10ψήφιο): 960-02-3107-9
Βάρος: 1.251 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2015
Γράψε τη δική σου κριτική
38.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

24.32
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Μούσης, Νίκος Σ.
Ο συγγραφέας Νίκος Μούσης είναι πτυχιούχος νομικής και πολιτικών επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατέχει διδακτορικό δίπλωμα σε διεθνείς οικονομικές σχέσεις από το Πανεπιστήμιο του Denver, Colorado. Υπήρξε Επισκέπτης Καθηγητής στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Emory, Atlanta, Georgia. Εργαζόμενος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το 1967 έχει καλύψει διάφορες αρμοδιότητες, που τον έχουν φέρει σε επαφή με πολλές εκφάνσεις της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Τώρα είναι Σύμβουλος στη Γενική Διεύθυνση "Επιχειρήσεις" της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.