Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Πειθαρχικό δίκαιο δημοσίων υπαλλήλων
(Πρακτικά θέματα της πειθαρχικής διαδικασίας: Ενημέρωση με το Ν 4325/2015)

Πειθαρχικό δίκαιο δημοσίων υπαλλήλων
Με το παρόν έργο "Πειθαρχικό Δίκαιο Δημοσίων Υπαλλήλων" παρουσιάζεται σε διαγράμματα η ύλη του πειθαρχικού δικαίου των δημοσίων υπαλλήλων. Ερμηνεύεται και αναλύεται με παράθεση πρόσφατης νομολογίας του Συμβουλίου της Επικρατείας το αντικείμενο του πειθαρχικού δικαίου και του πειθαρχικού ελέγχου. Ειδικότερα εξετάζεται ο έλεγχος της διοικητικής δράσης στο πρόσωπο του υπαλλήλου, ώστε η παραβίαση των κανόνων διοικητικού δικαίου, οι οποίοι ρυθμίζουν την εύρυθμη εσωτερική λειτουργία της διοίκησης, να καταλήγουν στην τιμωρία των διοικητικών οργάνων, ως φυσικών προσώπων, με την επιβολή σε βάρος τους μίας κύρωσης η οποία έχει διοικητικά χαρακτηριστικά και ποινική χροιά.

Η παρουσίαση των παραπάνω ζητημάτων επελέγη να γίνει με τρόπο πρακτικό μέσω της παράθεσης απεικονιστικών διαγραμμάτων με τα οποία αναδεικνύονται τα σημεία της πειθαρχικής διαδικασίας, που συνήθως προκαλούν ακυρότητες της πειθαρχικής διαδικασίας, καθώς και του προβληματισμού επί ζητημάτων που ενδέχεται να αντιμετωπισθούν, τεκμηριωμένων με την πλέον πρόσφατη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας και των Διοικητικών Δικαστηρίων. Ο συγγραφέας επιχειρεί μέσω της κατ? άρθρο ερμηνείας των διατάξεων του πειθαρχικού δικαίου (άρθρα 103-146Β Ν 3528/1997) τα οποία παρουσιάζονται με την μορφή ευσύνοπτων και παράλληλα περιεκτικών διαγραμμάτων να συμβάλει στον μόνιμο άτυπο και ανοικτό διάλογο με τον νομοθέτη και να διευκολύνει στο έργο τους, όλους τους συμμετέχοντες στην πειθαρχική διαδικασία (υπαλλήλους, πειθαρχικώς προϊσταμένους, μέλη πειθαρχικών συμβουλίων, δικηγόρους, πειθαρχικούς δικαστές), στην προσπάθεια για καλύτερη και ορθότερη απονομή δικαιοσύνης. Τα διαγράμματα συνοδεύονται από πορίσματα πειθαρχικών συμβουλίων με τα οποία αντιμετωπίζονται διάφορα διαδικαστικά ζητήματα που ανακύπτουν, κατά την εφαρμογή των διατάξεων του πειθαρχικού δικαίου (δικονομικών και ουσιαστικών). Το παρόν έργο εμπλουτίζεται από υποδείγματα δικογράφων σε υποθέσεις πειθαρχικού δικαίου. Περιλαμβάνει δε όλες τις πρόσφατες νομοθετικές τροποποιήσεις που έχουν επέλθει στις διατάξεις του πειθαρχικού δικαίου και είναι ενημερωμένη έως και τον πρόσφατο Ν 4325/2015 (ΦΕΚ Α΄47/11.5.2015).


Σημείωση: Πρόλογος: Μ. Πικραμένος

24χ17 εκ., 488 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 342 (Δημόσιο δίκαιο)
ISBN: 978-960-562-450-7
ISBN (10ψήφιο): 960-562-450-8
Βάρος: 1.045 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2015
Γράψε τη δική σου κριτική
40.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

34.00
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.