Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Χριστιανικός βίος και πολιτική εξουσία
(Ιστορικά ζητήματα και σύγχρονες προοπτικές στην Ανατολή και στη Δύση)

Offer
Το 2013 συμπληρώθηκαν 1700 χρόνια από την έκδοση του λεγόμενου Διατάγματος των Μεδιολάνων. Ο εορτασμός αυτής της επετείου έδωσε αφορμή για μια σειρά εκδηλώσεων, επιστημονικών και εκκλησιαστικών, που επανεξέτασαν τόσο τις ακόμη ανοιχτές πτυχές της ιστορικότητας και της ιστορικής σημασίας του γεγονότος για την πορεία και την εξάπλωση του Χριστιανισμού στον χώρο και στον χρόνο, καθώς και των τότε κομβικών αλλά και διαχρονικών ζητημάτων που έθεσε γύρω από τη σχέση ανάμεσα στον "βασιλέα" και στον "ιερέα", ανάμεσα στο Κράτος και τη θεσμοποιημένη Εκκλησία, ανάμεσα στην κοσμική εξουσία και την εκκλησιαστική διακονία.

Πτυχές αυτών των σύνθετων -ιστορικών και σύγχρονων, εκκλησιαστικών και πολιτικών, πνευματικών και κοινωνικών- προβλημάτων φωτίζουν τα κείμενα του παρόντος τόμου, επιτρέποντας στον αναγνώστη να διαπιστώσει την καίρια συμβολή ενός θεολογικού λόγου που υπερβαίνει τα στενά όρια μιας επιστημονικής ή ποιμαντικής χρησιμότητας και αγγίζει την ίδια την ταυτότητα και τον δυναμισμό της Εκκλησίας, η οποία καλείται ανά πάσα στιγμή να αυτοπραγματώνεται διαλεγόμενη με τα εκάστοτε ιστορικά συμφραζόμενα και υπερασπιζόμενη την ιερότητα του ανθρωπίνου προσώπου.


Σημείωση: Πρόλογος: Παναγιώτης Αρ. Υφαντής,

24χ16 εκ., 347 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 230 (Χριστιανισμός - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις), 322.1 (Πολιτική και θρησκεία)
Άλλα πρόσωπα: Παναγιώτης Α. Υφαντής (Επιμελητής)
ISBN: 978-960-527-894-6
ISBN (10ψήφιο): 960-527-894-4
Βάρος: 0.685 κιλά
Εκδότης: Αρμός
Έτος Κυκλοφορίας: 2015
Γράψε τη δική σου κριτική
22.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

16.28
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Αμοιρίδου, Ευαγγελία Ν.
Η Ευαγγελία Αμοιρίδου γεννήθηκε στη Λευκόβρυση Κοζάνης. Σπούδασε Θεολογία στο Α.Π.Θ. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στον ιστορικό κλάδο της ίδιας Σχολής και στο Ινστιτούτο Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Βιέννης. Υπηρέτησε ως Επιστημονικός Συνεργάτης του Τμήματος Θεολογίας απο το 1981 και, από το 1999 είναι Λέκτορας της Γενικής Εκκλησιαστικής Ιστορίας.

Ο Ιωάννης Σ. Πέτρου είναι καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Τμήμα Θεολογίας του Α.Π.Θ. Ασχολείται με τη μελέτη των κοινωνικών προβλημάτων και το ρόλο των συμβολικών συστημάτων στην κοινωνία και τον πολιτισμό.

Η Μαρία Ράντζου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Παιδαγωγικής Σχολής Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Παρακολούθησε επιτυχώς το μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών του Τμήματος Θεολογίας με ειδίκευση στην Παιδαγωγική. Ύστερα από την απόκτηση υποτροφίας από το τμήμα Diakonisches Werk της Ευαγγελικής Εκκλησίας και από το Kultusministerium του Βαυαρικού Κρατιδίου της Γερμανίας παρακολούθη- σε σπουδές στη Ρωμαιοκαθολική, Ευαγγελική και Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή του Μονάχου. Κατά τα παραπάνω έτη πήρε μέρος σε διεπιστημονικά σεμινάρια παιδαγωγικής και ψυχολογικής κατεύθυνσης. Οι σπουδές της συμπληρώθηκαν με εξειδίκευση στα πλαίσια ψυχικής υποστήριξης ασθενών και φυλακισμένων. Έχει πάρει μέρος σε διεθνή συνέδρια με παρουσιάσεις εισηγήσεων. Το Δεκέμβριο του 2000 ανακηρύχθηκε διδάκτορας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. με κατεύθυνση την Παιδαγωγική. Έχει διδάξει Παιδαγωγική και Ψυχολογία στην ΑΣΠΑΙΤΕ Θεσσαλονίκης, εργάστηκε στο ιδιωτικό σχολείο Καλαμάρι-Αδαμάντιος Σχολή Θεσσαλονίκης και υπηρετεί στη θέση Επίκουρης Καθηγήτριας στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. με γνωστικό αντικείμενο "Κατηχητική και Χριστιανική Παιδαγωγική".

Ο Σεβ.τος Ιωάννης Σπιτέρης, γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1940. Εισήλθε στο Τάγμα των Φραγκισκανών Καπουκίνων και έδωσε τους παντοτινούς μοναχικούς όρκους το 1963. Χειροτονήθηκε πρεσβύτερος το 1968. Ολοκλήρωσε τις πτυχιακές σπουδές φιλοσοφίας και θεολογίας στο Παλέρμο (Σικελία). Ακολούθησαν οι μεταπτυχιακές σπουδές στη Δογματική Θεολογία στη Θεολογικής Σχολή του Ποντιφικού Πανεπιστημίου του Λατερανού (Ρώμη) και οι διδακτορικές σπουδές στο Φρειβούργο (Ελβετία) με ειδίκευση στην ανατολική θεολογία. Παρακολούθησε μαθήματα ορθόδοξης θεολογίας στο Οικουμενικό Ινστιτούτο Bossey στην Ελβετία. Σταδιακά, από το 1980 έως το 2003, διετέλεσε καθηγητής βυζαντινής θεολογίας και πνευματικότητας στα Ποντιφικά Πανεπιστήμια της Ρώμης Antonianum, Λατερανού, Γρηγοριανό, στο Ανατολικό Ινστιτούτο και στο Ινστιτούτο Οικουμενικών Σπουδών στη Βενετία. Οι μελέτες του επικεντρώνονται στην ελληνική ορθόδοξη θεολογία και πνευματικότητα και στη φραγκισκανή πνευματικότητα. Το 2003 ο μακαριστός Πάπας Ιωάννης - Παύλος Β΄τον εξέλεξε Καθολικό Αρχιεπίσκοπο Κερκύρας, Ζακύνθου - Κεφαλληνίας και Αποστολικό Τοποτηρητή του Αποστολικού Βικαριάτου Θεσσαλονίκης με όρια επισκοπικής δικαιοδοσίας τα Επτάνησα, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Δυτική Θράκη. Το 2005 ο Πάπας Βενέδικτος Ιστ΄ τον ονόμασε μέλος της καθολικής αντιπροσωπείας της Μικτής Θεολογικής Επιτροπής Διαλόγου Ορθοδόξων - Καθολικών και μέλος της Συντονιστικής Υποεπιτροπής. Είναι πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής για την Ποιμαντική της Νεολαίας και τις Κλήσεις, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρείας και μέλος της Ποντιφικής Θεολογικής Ακαδημίας.

Ο Χρυσόστομος Σταμούλης γεννήθηκε το 1964 στην Άφυτο Χαλκιδικής. Σπούδασε Θεολογία στα πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης, του Βελιγραδίου και του Ντάραμ Αγγλίας. Το 1989 αναγορεύτηκε διδάκτορας Θεολογίας του Α.Π.Θ. Σήμερα είναι επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Θεολογίας του Α.Π.Θ. και διδάσκει τα μαθήματα της Δογματικής και Συμβολικής Θεολογίας και της Φιλόκαλης Αισθητικής της Ορθοδοξίας. Έχει συγγράψει σειρά βιβλίων και άρθρων. Έκανε μουσικές σπουδές στο Μακεδονικό και στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Διευθύνει τη Χορωδία και την ορχήστρα Νέων, "Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος" Θεσσαλονίκης. Συνεργάστηκε με σπουδαίους συνθέτες, διευθυντές ορχηστρών και τραγουδιστές της Ελλάδας και του εξωτερικού. Το 1998 παρουσίασε την πρώτη του δισκογραφική εργασία με τίτλο "Λιταία πύλη". Πρόσφατα ολοκλήρωσε τη μουσική για την ταινία: "Τα βήματα του αποστόλου Παύλου στην Ελλάδα" (2000) και το ντοκιμαντέρ "Καππαδοκία"¨(2002).

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.