Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η διάβρωση και προστασία των μετάλλων με απλά λόγια
Συγγραφέας:   Αγγελική Λεκάτου


No Cover
Το βιβλίο αυτό στοχεύει στην κατανόηση των μηχανισμών της διάβρωσης των μεταλλικών υλικών και της λογικής πίσω από τα μέτρα προστασίας έναντι της διάβρωσης.

Στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται μία εισαγωγική παρουσίαση στο φαινόμενο της διάβρωσης και των επιπτώσεων του.

Το δεύτερο κεφάλαιο εισάγει στις βασικές αρχές της ηλεκτροχημείας.

Στο τρίτο κεφάλαιο, ταξινομούνται οι μορφές διάβρωσης και περιγράφονται τα κελιά διάβρωσης και οι μορφές διάβρωσης που αυτά προκαλούν.

Στο τέταρτο κεφάλαιο περιγράφονται οι κύριες μέθοδοι προστασίας από τη διάβρωση.

Στο πέμπτο κεφάλαιο παρουσιάζεται η πιο συνηθισμένη μορφή διάβρωσης, η ομοιόμορφη ή γενική διάβρωση.

Στα κεφάλαια 6 έως 11 αναλύεται η συμπεριφορά ως προς τη διάβρωση των ελατών ανοξείδωτων χαλύβων, των χυτών ανοξείδωτων χαλύβων, των κραμάτων τιτανίου, των κραμάτων νικελίου, των κραμάτων χαλκού και των κραμάτων αλουμινίου.

Για τη διευκόλυνση της κατανόησης, η θεωρία συνοδεύεται από πολλά πρακτικά παραδείγματα και άλυτες ασκήσεις. Το κεφάλαιο 12 περιέχει ασκήσεις για την εμπέδωση της στενής σχέσης μεταξύ των πεδίων εφαρμογής - συμπεριφοράς κραμάτων ως προς τη διάβρωση.

24χ17 εκ., 580 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 540.07 (Χημεία - Σπουδή και διδασκαλία), 669 (Μέταλλα)
ISBN: 978-960-99591-2-4
ISBN (10ψήφιο): 960-99591-2-1
Βάρος: 1.204 κιλά
Εκδότης: Νημερτής
Έτος Κυκλοφορίας: 2013
Γράψε τη δική σου κριτική
45.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

40.05
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Λεκάτου, Αγγελική
Η Αγγελική Λεκάτου είναι απόφοιτος του Τμήματος Μεταλλουργών Μηχανικών του ΕΜΠ και κάτοχος διδακτορικού στη χημική μεταλλουργία, από το Τμήμα Μηχανικών Υλικών του Πανεπιστημίου Swansea της Μ. Βρετανίας. Έχει εκπονήσει μεταδιδακτορική έρευνα στη "Διάβρωση των σύνθετων υλικών" στο Κέντρο Διάβρωσης και Προστασίας του Πανεπιστημίου UMIST καθώς και τις σύνθετες επικαλύψεις με RF-magnetron sputtering, στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Σχεδιασμού, Κατασκευής και Διάθεσης του Πανεπιστημίου Salford, της Μ. Βρετανίας. Έχει διατελέσει στέλεχος των εταιρειών ΕΒΕΤΑΜ και S&B Βιομηχανικά Ορυκτά. Από το 2002 είναι επίκουρος καθηγήτρια του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.