Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Φυσιολογία φυτών
Συγγραφέας:   Ιωάννης Β. Τσέκος


Φυσιολογία φυτών
"Η Φυσιολογία αποτελεί τον επιστημονικό κλάδο που ερευνά τις αντιδράσεις και χημικούς μηχανισμούς που πραγματοποιούνται στη ζωντανή ύλη. Συγκεκριμένα έχει ως αντικείμενο έρευνας τις λειτουργικές δράσεις των οργανισμών, των οργάνωνμ των ιστών, των κυττάρων και των υποκυτταρικών συστατικών, καθώς και τον προδιορισμό των αιτιω΄ν που προκαλούν τις ζωϊκές εκδηλώσεις και δραστηριότητες.
Είναι γνωστό ότι το κύτταρο αποτελεί τη θεμελιώδη δομική και λειτουργική μονάδα όλων των οργανισμών. Κατά συνέπεια, η κατανόηση των λειτουργικών δράσεων των κυτταρικών οργανιδίων σε συσχετισμό με τη δομή τους, αποτελεί στόχο με εξαιρετική σημασία για τηνέρευνα όχι μόνο του ολοκληρώματος που ονομάζουμε κύτταρο, αλλά και της ενότητας που αντιπροσωπεύει κάθε πολυκύτταρος οργανισμός.
Συγκεκριμένα το βιβλίο αυτό έχει ως αντικείμενο τις φυσιολογικές και βιοχημικές λειτουργίες των φυτών, αλλά είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι αυτές οι λειτουργίες εξαρτώνται από δομές, είτε η διεργασία είναι αναταλλαγή αερίων στο φύλλο, αγωγή του νερού στο ξύλωμα, φωτοσύνθεση στο χλωροπλάστη, είτε μεταφορά ιόντων διαμέσου της πλασματικής μεμβράνης. Σε κάθε επίπεδο, η δομή καιη λειτουργία αντιπροσωπεύουν διάφορα πλαίσια αναφοράς μιας βιολογικής ενότητας.


Σημείωση: Επανέκδοση: "Αφοι Κυριακίδη", 2004 (2η έκδ.).

24χ16 εκ., 856 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 582 (Φυτά), 581 (Βοτανική)
ISBN: 978-618-5105-36-5
ISBN (10ψήφιο): 618-5105-36-5
Βάρος: 1.615 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2014
Γράψε τη δική σου κριτική
93.50
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

83.22
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Τσέκος, Ιωάννης Β.
Ο Ιωάννης Τσέκος είναι από το 1975 καθηγητής της Βοτανικής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Βοτανικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα με αντικείμενο στην κυτταροφυσιολογία των φυτών από τη Φυσικομαθηματική Σχολή του Α.Π.Θ. το 1966. Το έτος 1970 εξελέγη από τη Φυσικομαθηματική Σχολή του Α.Π.Θ. Υφηγητής της Έδρας της Βοτανικής. Μετεκπαιδεύτηκε για πέντε (5) χρόνια στα Πανεπιστήμια Αμβούργου, Χαϊδελβέργης και Αustin Η.Π.Α. ως υπότροφος των Ιδρυμάτων Alexander von Humboldt, του Γερμανικού Ακαδημαϊκού Ιδρύματος Ανταλλαγών (Deutscher Akademischer Austauschdienst, DAAD) και Fulbright. Εξελέγη μέλος της European Academy of Sciences (Ευρωπαϊκή Ακαδημία Επιστημών, Βρυξέλλες). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την κυτταροφυσιολογία, τη δομή και λειτουργική δράση των υποκυτταρικών συστατικών και ιδιαιτέρως των κυτταρικών μεμβρανών.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.