Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Οβίδιος, Ηρωίδες 20-21
(Ακόντιος και Κυδίππη)
Συγγραφέας:   Publius Naso Ovidius


Οβίδιος, Ηρωίδες 20-21
Το βιβλίο αυτό αποτελεί την πρώτη σχολιασμένη έκδοση στα ελληνικά των επιστολών 20 - 21 των Ηρωίδων του Οβιδίου, της αλληλογραφίας δηλαδή του Ακοντίου και της Κυδίππης. Περιλαμβάνει εκτενή Εισαγωγή για το βίο και το έργο του Οβιδίου, για τις Ηρωίδες γενικότερα και τις συγκεκριμένες επιστολές ειδικότερα, λατινικό κείμενο των επιστολών αυτών με κριτικό υπόμνημα και ελληνική μετάφραση σε αντικριστές σελίδες, καθώς και λεπτομερή σχόλια που καλύπτουν ευρύτατο φάσμα θεμάτων (πηγές, πρότυπα, διακειμενικότητα, μυθολογία, χιούμορ, ύφος, γλώσσα, μέτρο κ.τ.λ.). Το βιβλίο ολοκληρώνεται με βιβλιογραφία και ευρετήριο λατινικών και ελληνικών όρων.

Σκοπός του βιβλίου είναι να κάνει προσιτό στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό ένα από τα πιο γοητευτικά έργα του μεγάλου Ρωμαίου ποιητή Πόπλιου Οβιδίου Νάσωνα. Απευθύνεται τόσο στον έμπειρο μελετητή της λατινικής γλώσσας και λογοτεχνίας όσο και στους φιλομαθείς αναγνώστες που θέλουν να γνωρίσουν και να απολαύσουν τα έργα της λατινικής λογοτεχνίας, τα οποία, δυστυχώς, παραμένουν αδίκως παραγνωρισμένα στη χώρα μας.

24χ17 εκ., 392 σελίδες
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 870 (Λατινική γραμματεία), 870 (Λατινική γραμματεία - Ερμηνεία και κριτική)
Άλλα πρόσωπα: Ανδρέας Μιχαλόπουλος (Μεταφραστής) , Ανδρέας Μιχαλόπουλος (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-206-596-9
ISBN (10ψήφιο): 960-206-596-6
Βάρος: 0.868 κιλά
Εκδότης: Παπαδήμας
Έτος Κυκλοφορίας: 2014
Γράψε τη δική σου κριτική
44.80
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

39.87
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ovidius, Publius Naso
Ο Πάπλιος Οβίδιος Νάσων (γνωστός ως Οβίδιος) ήταν Ρωμαίος ποιητής (43 π.Χ.-18 μ.Χ.) γνωστός περισσότερο για το έργο του "Μεταμορφώσεις".

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.