Όψεις οργάνωσης και εκπαίδευσης στην ευρύτερη περιοχή του Λαγκαδά από το 1850 έως το 1912
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Όψεις οργάνωσης και εκπαίδευσης στην ευρύτερη περιοχή του Λαγκαδά από το 1850 έως το 1912

Ευστράτιος Βαχάρογλου

22.77€
Τα θέματα που αναπτύσσονται στον τόμο αυτό αποτελούν μια "πρώτη προσέγγιση και απογραφή της Εκπαίδευσης στην ευρύτερη περιοχή του Λαγκαδά κατά την περίοδο 1850-1912". Στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ού αιώνα αναδεικνύονται σημαντικά εκπαιδευτικά κέντρα, όπως αυτά του Λαγκαδά, του Σωχού, της Μπέροβας (Βερτίσκου), της Βυσσώκας (Όσσας), του Αρδαμερίου, της Μπαλάφτσας (Κολχικού), του Λειβαδίου Χαλκιδικής, της Γκιουβέσνας (Ασσήρου). Έντονες κοινωνικο-οικονομικές ιδιαιτερότητες της κάθε κοινότητας αλλά και ιστορικο-πολιτικές εξελίξεις προκύπτουν από την ανάλυση των σχολικών αρχείων. Η Εκκλησία με τους εκπροσώπους της, το Ελληνικό κράτος μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών και των Φιλεκπαιδευτικών Συλλόγων αλλά και οι εκπαιδευτικοί καθώς και οι εκπρόσωποι των τοπικών κοινωνιών έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη της εκπαίδευσης την περίοδο αυτή.
Δημήτρης Κ. Μαυροσκούφης

Δημήτρης Κ. Μαυροσκούφης (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Δημήτρης Μαυροσκούφης είναι αναπληρωτής καθηγητής Διδακτικής Μεθοδολογίας στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου διδάσκει σε προπτυχιακό επίπεδο τα μαθήματα διδακτική μεθοδολογία της ιστορίας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και ιστορία της νεοελληνικής εκπαίδευσης, και στο μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών το μάθημα διδακτική μεθοδολογία: το κίνημα της κριτικής σκέψης στην εκπαίδευση. Έχει συγγράψει, εκτός άλλων, τα βιβλία "Η σχολική ιστορία στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (1975-1995): η μεταπολιτευτική εκδοχή του σισύφειου μύθου" (Θεσσαλονίκη: Αφοί Κυριακίδη 1997), "Εμπειρίες και απόψεις μαθητών και φοιτητών σχετικές με το μάθημα της ιστορίας: θεωρητικά ζητήματα και εμπειρική έρευνα" (Θεσσαλονίκη: Αφοί Κυριακίδη 1999) "Ένας στρατιώτης στον Εμφύλιο (1945-1949): η συμβολή της μικροϊστορίας στην ανίχνευση και την ανάλυση των βιωματικών όψεων της καθημερινής ζωής" (Θεσσαλονίκη: Αφοί Κυριακίδη 2000) και "Αναζητώντας τα ίχνη της ιστορίας: ιστοριογραφία, διδακτική μεθοδολογία και ιστορικές πηγές" (Θεσσαλονίκη: Αφοί Κυριακίδη 2005).

Γιάννης Σ. Μπέτσας

Γιάννης Σ. Μπέτσας (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Γιάννης Μπέτσας είναι φιλόλογος στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Από το 2003 διδάσκει ως ειδικός επιστήμονας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών Φλώρινας. Ασχολείται ερευνητικά με την ιστορική εξέλιξη της ελληνικής εκπαίδευσης και των παιδαγωγικών ιδεών.

Βασίλειος Α. Φούκας (Υπεύθυνος Σειράς)

Πτυχιούχος Φιλοσοφικής Σχολής, Υποψήφιος Διδάκτωρ του Τομέα Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος της Παιδαγωγικής του ίδιου τμήματος.

Ευστράτιος Βαχάρογλου (Συγγραφέας)

Ο Ευστράτιος Βαχάρογλου είναι απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού διπλώματος του Τομέα Ιστορίας και Δόγματος της ίδιας Σχολής. Είναι μεταδιδάκτωρ ερευνητής του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ. και από το 2008 υπηρετεί ως καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
352
Διαστάσεις:
24χ17
Βάρος:
0.738 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση