Ιερές Βαλανιδιές
zoom in
10.17€

Ο Νίκος Λ. Παπαδόπουλος γεννήθηκε στην Παναγίτσα της Πέλλας και από το 1954 ζει στη Θεσσαλονίκη.

Διετέλεσε λειτουργός της ανισταμένης Δικαιοσύνης επί τεσσαρακονταετία. Υπηρέτησε κυρίως στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στις εσχατίες της χώρας, όπου διακονώντας τη Θέμιδα, δεν έπαυε από καιρού εις καιρόν να θύει εις τον βωμόν της τέχνης και του λόγου, αφού παιδιόθεν συναναστρεφόταν το λόγιο Ερμή.

Εδημοσίευσε μαζί με την παρούσα, πέντε ποιητικές συλλογές («Ανυποκρισία», «Interna Corporis», «Δέκα τρία ποιήματα», «Δέκα τρία και τρία ποιήματα»). Για την προσφορά του τιμήθηκε από την εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών καθώς και από τους Νομικούς Ποιητές. Έγραψε τις μνήμες του βίου του με λογοτεχνική διάθεση, αυτοσαρκασμό και βαθειά λατρεία προς την Μητέρα. Τίτλος του βιβλίου: «Παππού ο ουρανός γέμισε λουλούδια».

Ποίησή του διδάχτηκε, μεταφρασμένη στα Γερμανικά, στο Πανεπιστήμιο της Λειψίας. Ιδιωτεύει στη Θεσσαλονίκη. 


(Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Νίκος Λ. Παπαδόπουλος

Νίκος Λ. Παπαδόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Νίκος Λ. Παπαδόπουλος γεννήθηκε στην Παναγίτσα της Πέλλας και από το 1954 ζει στη Θεσσαλονίκη. Διετέλεσε λειτουργός της ανισταμένης Δικαιοσύνης επί τεσσαρακονταετία. Υπηρέτησε κυρίως στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στις εσχατίες της χώρας, όπου διακονώντας τη Θέμιδα, δεν έπαυε από καιρού εις καιρόν να θύει εις τον βωμόν της τέχνης και του λόγου, αφού παιδιόθεν συναναστρεφόταν το λόγιο Ερμή. Εδημοσίευσε πέντε ποιητικές συλλογές ("Ανυποκρισία", "Interna Corporis", "Δέκα τρία ποιήματα", "Δέκα τρία και τρία ποιήματα", "Ιερές βελανιδιές"). Για την προσφορά του τιμήθηκε από την εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών καθώς και από τους Νομικούς Ποιητές. Έγραψε τις μνήμες του βίου του με λογοτεχνική διάθεση, αυτοσαρκασμό και βαθειά λατρεία προς την Μητέρα. Τίτλος του βιβλίου: "Παππού ο ουρανός γέμισε λουλούδια". Ποίησή του διδάχτηκε, μεταφρασμένη στα Γερμανικά, στο Πανεπιστήμιο της Λειψίας. Ιδιωτεύει στη Θεσσαλονίκη.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
36
Διαστάσεις:
20.3x12.7
Βάρος:
0.06 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση