Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Διδασκαλία και μάθηση του γραπτού λόγου

Offer
Η παραγωγή γραπτού λόγου αποτελεί μια σύνθετη και επίπονη δραστηριότητα που απαιτεί από το μαθητή-συγγραφέα τη συνέργεια γλωσσικών, γνωστικών, μεταγνωστικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων. Το ίδιο επίπονη -και προκλητική συνάμα- είναι η διδασκαλία της, εφόσον απαιτεί και από τον εκπαιδευτικό γνώσεις και δεξιότητες, προκειμένου να διαμορφώνει αποτελεσματικά περιβάλλοντα μάθησης και διδασκαλίας, με τις οποίες το παραδοσιακό μοντέλο έχει αποτύχει να τον εφοδιάσει.
Το παρόν βιβλίο, αφορμώμενο από τις παραπάνω διαπιστώσεις, επιδιώκει να φέρει σε επαφή τους εκπαιδευτικούς με τις σύγχρονες κοινωνικο-γνωστικές και κοινωνικο-πολιτισμικές προσεγγίσεις της παραγωγής του γραπτού λόγου οι οποίες αναδύθηκαν από την κριτική που ασκήθηκε στο παραδοσιακό μοντέλο για την αναποτελεσματικότητά του - και σ΄ αυτό το στόχο είναι αφιερωμένο το πρώτος μέρος του βιβλίου. Στο δεύτερο παρουσιάζονται οι βασικές αρχές που πρέπει να διέπουν ένα αποτελεσματικό περιβάλλον μάθησης και διδασκαλίας κα οι οποίες απορρέουν από τις παραπάνω θεωρητικές προσεγγίσεις, ενώ στο τρίτο μέρος, το περισσότερο πρακτικό, παρατίθενται συγκεκριμένες τεχνικές και στρατηγικές διδασκαλίας που υποστηρίζουν τον εκπαιδευτικό να εφαρμόσει έμπρακτα τις αρχές αυτές.

24χ17 εκ., 336 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 480.07 (Ελληνική γλώσσα - Σπουδή και διδασκαλία )
ISBN: 978-960-01-1702-8
ISBN (10ψήφιο): 960-01-1702-0
Βάρος: 0.706 κιλά
Εκδότης: Gutenberg
Έτος Κυκλοφορίας: 2015
Γράψε τη δική σου κριτική
21.90
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

16.21
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Ιωάννης Σπαντιδάκης σπούδασε στη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία Αθηνών και στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1998, με υποτροφία του ΙΚΥ, έλαβε το διδακτορικό του στο ίδιο Τμήμα. Έχει εργαστεί ως δάσκαλος και ως σχολικός σύμβουλος στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Από το 2003 είναι επίκουρος καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Αγωγής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η επιστημονική και ερευνητική του δραστηριότητα επικεντρώνεται σε γνωστικά αντικείμενα όπως η ψυχοπαιδαγωγική του γραπτού λόγου, η διάγνωση, αντιμετώπιση και αξιολόγηση των προβλημάτων παραγωγής του γραπτού λόγου, ο ρόλος των υπολογιστών στην ανάπτυξη των μεταγνωστικών δεξιοτήτων παραγωγής γραπτού λόγου και η μόρφωση και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών. Μόνος ή σε συνεργασία με άλλους έχει δημοσιεύσει άρθρα, έρευνες και μελέτες γύρω από την ψυχοπαιδαγωγική και τα προβλήματα του γραπτού λόγου, καθώς και το λογισμικό "Ιδεοκατασκευές".

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.