Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Διαδικτυακά περιβάλλοντα μάθησης του γραπτού λόγου στην ελληνική διασπορά

Offer
Η συγγραφή του βιβλίου αυτού στηρίχτηκε σε δύο άξονες: τη μάθηση και διδασκαλία του γραπτού λόγου στη δεύτερη/ξένη γλώσσα και την αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Επικοινωνίας και της Πληροφορίας (ΤΠΕ) ως μαθησιακού και διδακτικού μέσου. Όσον αφορά τον πρώτο άξονα, και με δεδομένο ότι η θεωρητική γνώση υποστηρίζει τον εκπαιδευτικό να προβαίνει στις καλύτερες διδακτικές αποφάσεις, επιχειρείται μια επισκόπηση των θεωρητικών απόψεων για τη διδασκαλία του γραπτού λόγου στη δεύτερη/ξένη γλώσσα και του πώς αυτές επηρεάζουν τη διδακτική πράξη. Όσον αφορά τον δεύτερο παρουσιάζονται οι χρήσεις των ΤΠΕ και οι δυνατότητές τους στη δόμηση της γνώσης και την απόκτηση συγγραφικών δεξιοτήτων μέσα από την ταυτότητά τους ως φροντιστηριακών, γνωσιακών και επικοινωνιακών εργαλείων.
Αν και παρουσιάζονται διάφορα ηλεκτρονικά περιβάλλοντα στα οποία βρίσκουν εφαρμογή οι παραπάνω χρήσεις , το ενδιαφέρον των συγγραφέων εστιάζεται κυρίως στο Συνδυαστικό Δυναμικό Μοντέλο Γλωσσικής Μάθησης (ΣΔΜΓΜ) που δημιουργήθηκε για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας ως δεύτερης/ξένης και σε συγκεκριμένες προτάσεις/σενάρια διδασκαλίας με τη χρήση του.

24χ17 εκ., 328 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Ψυχολογία
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 371.307 8 (Εκπαιδευτική τεχνολογία)
ISBN: 978-960-01-1703-5
ISBN (10ψήφιο): 960-01-1703-9
Βάρος: 0.69 κιλά
Εκδότης: Gutenberg
Έτος Κυκλοφορίας: 2015
Γράψε τη δική σου κριτική
21.90
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

15.11
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Ιωάννης Σπαντιδάκης σπούδασε στη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία Αθηνών και στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1998, με υποτροφία του ΙΚΥ, έλαβε το διδακτορικό του στο ίδιο Τμήμα. Έχει εργαστεί ως δάσκαλος και ως σχολικός σύμβουλος στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Από το 2003 είναι επίκουρος καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Αγωγής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η επιστημονική και ερευνητική του δραστηριότητα επικεντρώνεται σε γνωστικά αντικείμενα όπως η ψυχοπαιδαγωγική του γραπτού λόγου, η διάγνωση, αντιμετώπιση και αξιολόγηση των προβλημάτων παραγωγής του γραπτού λόγου, ο ρόλος των υπολογιστών στην ανάπτυξη των μεταγνωστικών δεξιοτήτων παραγωγής γραπτού λόγου και η μόρφωση και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών. Μόνος ή σε συνεργασία με άλλους έχει δημοσιεύσει άρθρα, έρευνες και μελέτες γύρω από την ψυχοπαιδαγωγική και τα προβλήματα του γραπτού λόγου, καθώς και το λογισμικό "Ιδεοκατασκευές".

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.