Ένας άγγελος στο ταβάνι μου
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ένας άγγελος στο ταβάνι μου

Μάγια Δεληβοριά

11.00€ -26% 8.14€

Είχα πεθάνει; Αυτό αναρωτιόμουν. Μάλλον είχα πεθάνει. Ή έβλεπα ένα όνειρο. Βρισκόμουν με την πλάτη κολλημένη στο ταβάνι και κοίταζα κάτω. Δε μου φαινόταν λογικό. Πάντως εγώ από την τρομάρα μου ήμουν κολλημένος εκεί και δεν το κουνούσα ρούπι. Είχα τη βεβαιότητα πως αν κουνιόμουν θα έπεφτα με τη μούρη στο πάτωμα.
Σε νοσοκομείο ήμουν, δε χωρούσε αμφιβολία. Όλοι φορούσαν άσπρες μπλούζες και είχαν περικυκλώσει κάποιον, τον οποίο απομάκρυναν προτού προλάβω να δω ποιος ήταν. Τώρα, ή αυτός ο κάποιος ήμουν εγώ και μόλις είχα πεθάνει ή υπήρχε κάποια άλλη λογική εξήγηση για την πλάτη μου στο ταβάνι και θα την έβρισκα από στιγμή σε στιγμή.
Και τότε μου ήρθε μια καταπληκτική ιδέα: να γίνω φύλακας άγγελος. Ποιανού; Δεν ξέρω. Πώς; Δεν ξέρω. Ξέρω όμως το γιατί: Γιατί μπορώ! Κι αφού δε θυμάμαι ούτε το όνομά μου, αποφάσισα πως θα με λένε Κομπέιν. Τι πάει να πει γιατί; Γιατί μπορώ!

Ένα βιβλίο για όσα ανεξήγητα αξίζει να εξηγηθούν μα και για όσα δε χρειάζονται καμία εξήγηση. Ένα καθηλωτικό και βαθιά συγκινητικό μυθιστόρημα για την αξία και τη μοναδική δύναμη της ζωής.

Η σειρά Big Bang Books αγκαλιάζει σύγχρονα μυθιστορήματα που απευθύνονται σε νεαρούς αναγνώστες, κρατάνε αμείωτο το ενδιαφέρον τους και τροφοδοτούν τους προβληματισμούς τους γύρω από θέματα που τους απασχολούν.

Μάγια Δεληβοριά

Μάγια Δεληβοριά (Συγγραφέας)

Η Μάγια Δεληβοριά γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας, Θεατρολογία στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Αθήνας, όπου και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της, και κλασικό τραγούδι και πιάνο στο Αττικό Ωδείο. Επίσης, παρακολούθησε μαθήματα σε θερινά τμήματα του Πανεπιστημίου της Λιόν και της Βαρσοβίας ως υπότροφος της πολωνικής κυβέρνησης. Εργάζεται στην πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δημόσια και ιδιωτική, από το 1995, διδάσκοντας θεατρική αγωγή σε παιδιά και εφήβους. Έχει συνεργαστεί με το Κέντρο Έρευνας και Πρακτικών Εφαρμογών του Αρχαίου Δράματος "Δεσμοί", το Υπουργείο Παιδείας, τους Δήμους Βύρωνα και Ηλιούπολης, τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, τον Απόδημο Ελληνισμό, την Παιδική Σκηνή "Αεροπλοΐα", το Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής Παιδιού και Εφήβου, τα εκπαιδευτήρια "Ζώη" και "Σύγχρονη Παιδεία" και το περιοδικό Νέα Οικολογία. Έχει τιμηθεί με τρία Κρατικά Βραβεία θεατρικών έργων για παιδιά. Το πρώτο θεατρικό έργο της με τίτλο "Ο ιππότης της αγάπης" έλαβε μέρος στο Διεθνές Φεστιβάλ Νέων Συγγραφέων στο Βερολίνο (Ιnterplay Europe) τον Μάιο του 1998 και στην Αυστραλία το 1999, ενώ το 2002 απέσπασε το Α΄ Κρατικό Βραβείο. Το 2008, "Η αλφαβήτα της εφηβείας" κέρδισε το Β΄ Κρατικό Βραβείο και εύφημη μνεία από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά. Το 2009, το έργο της "Αδέρφια ενωμένα, ποτέ νικημένα" απέσπασε το Γ΄ Κρατικό Βραβείο. Επίσης, "Η αλφαβήτα της εφηβείας" έχει αποσπάσει το Βραβείο καλύτερου βιβλίου για μεγάλα παιδιά από το ελληνικό τμήμα της ΙΒΒΥ- Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (2012) και εντάχθηκε στη λίστα των White Ravens της Διεθνούς Βιβλιοθήκης Νεότητας του Μονάχου (2012). Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
208
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.235 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση