Θεοί του ατμού: Steampunk οράματα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Θεοί του ατμού: Steampunk οράματα

Steampunk οράματα

Συλλογικό έργο

Κιάρα Καλουντζή

Ματίνα Μαντά

11.45€ -10% 10.31€

Για να δημιουργηθεί αυτή η ανθολογία χρειαστήκαμε:

324.675 μπουλόνια, 42.013 γρανάζια, 83.805 βίδες διαφόρων μεγεθών, 326 πιστόνια μικρά - 132 μεγάλα, 50.014 τόνους σωλήνες ποικίλων διαμέτρων, 5 τόνους μολυσμένες αναθυμιάσεις εμφιαλωμένες σε μπουκάλια του ενός λίτρου, 1 μπουκέτο μαργαρίτες λευκές - 1 βιολετιά, 327 τόνους κόκκινο τσάι, 1 τόμαχοκ (παρακαλώ;) 762,5 μέτρα φιλμ, 3 φωτογραφικές μηχανές, 230 μέτρα τσόχα, 12 μέτρα εγγλέζικο αλπακά και 3 μέτρα κασμίρι, 2 μοδίστρες και 3 καπελούδες, 17 μεγεθυντικοί φακοί, 32 ζευγάρια ματοκιάλια, 13.012 μολύβια, 47 στυλό και 1 πένα, 43 ζέπελιν, 7 μονοθέσια αεροπλανάκια, 2 αερόστατα, 1 βιβλίο του 1870 και 112 τόνοι χαρτί.

Αν αναρωτιέστε τι τα κάναμε όλα αυτά, δεν έχετε παρά να διαβάσετε τα διηγήματα και να γνωριστείτε με τον κόσμο του steampunk.

Περιεχόμενα

Τιτανομαχία του Βασίλη Γιαννάκη
Jolly steam roger της Φράνσης Παπουτσάκη
Ο γίγαντας και το θηρίο του Ζήση Σακελλαρίου
Ο λύκος που ουρλιάζει στο φεγγάρι της Λένας Κικίδου
Ο κύκλος του νερού των Κιάρα Καλουντζή, Μάριος Σκουλάς 
Κλέφτης Ονείρων της Ντίνας Τσούμα 
Βαρθολομαίος Νιτς του Θεόδωρου Καραδιαμάντη 
Λαθρεπιβάτης του χρόνου & Προκαλώντας τον άνεμο του Σαράντη Κρητικού 
Ν2 Ζepherus 128 της Ματίνας Μαντά 
Έτος 1204 Μ.Κ του Γιώργου Γιαννουκαράκη 
Μαργαρίτα του Γιώργου Μπελαούρη

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κιάρα Καλουντζή (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ματίνα Μαντά (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σαράντης Κρητικός

Σαράντης Κρητικός (Συγγραφέας)

Ο Σαράντης Κρητικός γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σύμη, όπου τελείωσε και τις γυμνασιακές του σπουδές στο Πανορμίτειο Γυμνάσιο - Λύκειο Σύμης. Ξεκίνησε να σπουδάζει τοπογράφος, αλλά έναν χρόνο αργότερα στράφηκε στο αρχιτεκτονικό σχέδιο, το οποίο και σπούδασε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε επίσης διακοσμητική στην Αθήνα. Το μεγάλο του πάθος για την ιστορία και την αρχαιολογία της γενέτειράς του τον έκανε να σκαρφαλώσει αρκετές φορές στα βουνά της Σύμης, ερευνώντας τα ίχνη των πολιτισμών που άνθησαν στο νησί του. Η γνωριμία του με τις εκδόσεις γίνεται μέσω του πεθερού του Γιώργου Ζουρούδη, ο οποίος από το 1975 εκδίδει την τοπική μηνιαία εφημερίδα "Η φωνή της Σύμης". Το 1991 αναλαμβάνει με τη σύζυγό του Ευαγγελία την έκδοση της εφημερίδας, όπως και του ετήσιου περιοδικού "Αίγλη", που εκδίδεται ως προσφορά της εφημερίδας στους αναγνώστες από το 1991. Έτσι, οι συγγραφικές του αναζητήσεις βρίσκουν διέξοδο μέσω της εφημερίδας, και κυρίως μέσω του περιοδικού "Αίγλη", όπου έχουν δημοσιευτεί οι βασικές ιστορικές, αρχαιολογικές και λαογραφικές του μελέτες: "Το μοναστήρι του Κοκκιμήδη", "Τα ποιμενικά της Σύμης", "΄Ενα παράλιο κτίσμα των ελληνιστικών χρόνων", "Μια υπόγεια κατοικία (Άη Νικόλας Κεφαλής)", "Συμαϊκή κεραμική - ΚΕΡΑΜ.ΚΑΜΙΝΟΣ στις Σάρπες", "Οι σιταποθήκες της Σύμης", "Από τον Άη Σίδερο στον Μιχαήλ Ρουκουνιώτη" καθώς και χρονογραφήματα, ευθυμογραφήματα, ποιήματα, σκίτσα κ.ά. Εκείνο όμως που προκάλεσε αίσθηση ήταν η μελέτη του "Βυζαντινά Πέτρινα Πατητήρια", η οποία εκδόθηκε από τον Δήμο Σύμης το 1997. Ακολούθησε το βιβλίο "Μεταξύ μας" με ευθυμογραφήματα γραμμένα στην τοπική συμαϊκή διάλεκτο. Ζει και εργάζεται στη Σύμη, όπου διατηρεί βιβλιοχαρτοπωλείο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώργος Γιαννουκαράκης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κωνσταντίνα Τσούμα (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Λένα Κικίδου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βασίλης Γιαννάκης

Βασίλης Γιαννάκης (Συγγραφέας)

Ο Βασίλειος Γιαννάκης γεννήθηκε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας, μεγάλωσε στη Νάουσα Ημαθίας και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος της Σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος. Έχει εργαστεί σε εταιρίες χαρτογραφήσεων και περιβαλλοντικών εφαρμογών. Έχει διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης στη συγγραφή χλωριδικών οδηγών και εργασιών, καθώς επίσης και φωτογράφος σε στούντιο. Όντας μανιώδης συλλέκτης και αναγνώστης της λογοτεχνίας τρόμου, παρακολουθεί ανελλιπώς οτιδήποτε σχετίζεται με τη συγκεκριμένη κατηγορία (από ταινίες, μέχρι video games) και στον ελεύθερό του χρόνο επιδίδεται στη συγγραφή ιστοριών εντός των οποίων διοχετεύει την έμπνευσή που αντλεί από σκοτεινές ατμόσφαιρες και αστικούς μύθους. Η νουβελέτα του με τίτλο "Ο εσώτερος θεός", τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο Larry Niven στην κατηγορία τρόμου τον Απρίλιο του 2014 και αποτέλεσε γι’ αυτόν την αφορμή που είχε ανάγκη προκειμένου να επιδιώξει την έκδοση κάποιων από τις ιστορίες του.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Φράνση Παπουτσάκη (Συγγραφέας)

Η Φράνση Παπουτσάκη γεννήθηκε το 1976 στη Νεάπολη Εξαρχείων, κάτω από τον αστερισμό του Σκορπιού. Σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, στο τμήμα Κοινωνιολογίας. Μια από τις εργασίες που εκπόνησε είχε ως θέμα "Οι ανθρώπινες σχέσεις μέσα από την προοπτική του παραλόγου κατά τον Α. Camus". Άρχισε τη διδακτορική της διατριβή με τίτλο "Οι κοινωνικές αναπαραστάσεις της αυτοκτονίας στον κινηματογράφο", την οποία άφησε σκοπίμως ημιτελή. Οι ιστορίες της έχουν δημοσιευτεί σε ηλεκτρονικές ιστοσελίδες, όπως το Bookbar, το Chalice και το Nyctophilia, καθώς επίσης στα έντυπα λογοτεχνικά περιοδικά "Κλεψύδρα" και "Σοδεια"Α. Όταν δεν γράφει, αρθρογραφεί στο Nyctophilia και στο Mindhack έχοντας πάντα ως θέμα το παράδοξο της μεταφυσικής. Έχει συμμετάσχει στις ανθολογίες "Θύελλα στο Χρόνο", "Θρύλοι του Σύμπαντος ΙΙΙ, IV", "Θεοί του Ατμού: Steampunk Οράματα", "Once upon a time", "Πτώση των Θεών: Διηγήματα εμπνευσμένα από το έργο του H.P.Lovecraft", "Κόκκινος Θάνατος: Ιστορίες εμπνευσμένες από το έργο του Edgar Allan Poe" και "Το ξύπνημα: Η πρώτη ανθολογία ελληνικού διηγήματος με ζόμπι" των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές, από τις οποίες κυκλοφόρησε το 2014, η προσωπική της νουβέλα "Hide and Seek". Μεταφρασμένα κείμενά της πρόκειται να δημοσιευτούν σε ξένα περιοδικά. Τα μεγάλα της πάθη, εκτός από την πένα, είναι οι ξένες γλώσσες, η κιθάρα της, η blues μουσική, ο βωβός, ο retro και ο cult κινηματογράφος, οι πολεμικές τέχνες και η yoga πρακτική την οποία βιώνει και διδάσκει. Γράφει και ζει στην Αθήνα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Θεόδωρος Καραδιαμάντης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώργος Μπελαούρης (Συγγραφέας)

Ο Γιώργος Μπελαούρης γεννήθηκε το 1990 στην Αθήνα, έχει πτυχίο Μουσειολογίας και ξεκίνησε να γράφει στα 7 του. Πρώτη φορά παρουσίασε κείμενό του σε κοινό τον Οκτώβριο του 2011, στη Μυτιλήνη, ως σύνεδρος στο 5ο Διεθνές Συνέδριο Λογοτεχνίας. Το κείμενο είχε τίτλο: "Οι παράλληλοι βίοι του Καζανόβα και του Ντε Σαντ" και στο ακροατήριο υπήρχαν ομιλητές από όλο τον κόσμο και προσωπικότητες όπως ο τρισέγγονος του Τολστόι και η μικρανηψιά του Καβάφη. Έκτοτε είναι μόνιμα ενεργός, στο καλλιτεχνικό χώρο. Είναι ο "μπαμπάς/βιογράφος" της Λενόρ Κορπς, ο δημιουργός της μυθολογίας ψυχοπλάνης και του art project LC DLVI, στο οποίο μέχρι στιγμής έχουν συμμετάσχει 64 γκεστ καλλιτέχνες.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ζήσης Σακελλαρίου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μάριος Σκουλάς (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
144
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.226 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση