Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η κοινωνική και πολιτική δράση του Νικολάου Γ. Πολίτη
Συγγραφέας:   Δημήτριος Κατσαρής


Η κοινωνική και πολιτική δράση του Νικολάου Γ. Πολίτη
Πρόκειται για έκδοση διδακτορικής διατριβής που αποσκοπεί "να φωτίσει από πολλές πλευρές τη ζωή, τη δράση, την προσωπικότητα, τον εσωτερικό κόσμο του Νικολάου Πολίτη με τον καλύτερο (με τεκμήρια) τρόπο", όπως επισημαίνει στον πρόλογό του στην έκδοση ο ομότιμος καθηγητής Κοινωνικής και Φιλολογικής Λαογραφίας, Μιχάλης Μερακλής, στον οποίο οφείλεται και η ανάθεσή της στον συγγραφέα, όπως και η εκπόνησή της, αφού στις υποδείξεις και την συνεχή καθοδήγησή του οφείλει πολλά η αρτιότητά της.

Ο ίδιος εξηγεί και το λόγο για τον οποίο, κατά την άποψή του, άξιζε να διερευνηθεί η πορεία της πολιτικής και ιδεολογικής συγκρότησης του Νικολάου Πολίτη:

"Έχω κάποτε σημειώσει ότι για μια τόσο σημαντική προσωπικότητα του νεότερου ελληνισμού, όπως υπήρξε ο Νικόλαος Πολίτης, δεν έχει γίνει μια ανάλογα σημαντική μελέτη. Ίσως ό,τι πιο ενδιαφέρον έχει γραφεί γιʼ αυτόν, είναι το σχετικό κεφάλαιο του βιβλίου του Γιάννη Αποστολάκη για τα δημοτικά τραγούδια (1929)... Πάντως και ο Αποστολάκης υποστήριζε πως ο Πολίτης δεν μελετήθηκε όσο άξιζε και όσο πρέπει. Αυτό ισχύει, νομίζω, ως σήμερα".

24χ17 εκ., 536 σελίδες
Τόπος έκδοσης: Κομοτηνή
Ταξινόμιση DDC: 390.495 (Λαογραφία, Ελληνική)
ISBN: 978-960-89209-2-7
ISBN (10ψήφιο): 960-89209-2-2
Βάρος: 1.133 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
45.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

40.05
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.