Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Αγωγή υγείας. Πρώτες Βοήθειες
Συγγραφέας:   Αντωνία Παυλοπούλου


Offer

Σημαντικό μέλημα της εκπαίδευσης αποτελεί η απόκτηση δεξιοτήτων ώστε τα παιδιά να ζήσουν σε ένα περιβάλλον που θα τους εξασφαλίζει υγιείς όρους διαβίωσης για να αναπτυχθούν και να εξελιχθούν ολόπλευρα γνωστικά, κοινωνικά και συναισθηματικά. Σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, η υγεία δεν νοείται μόνο ως απουσία αρρώστιας ή αναπηρίας, αλλά και ως μία κατάσταση πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας (Λ/ΗΟ, 1948). Ο επίκουρος καθηγητήςτης Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γ.Κ. Τούντας αναφέρεται στον ορισμό της Αγωγής Υγείας ως «τη διαδικασία εκείνη που βοηθάει τα άτομα να παίρνουν αποφάσεις, να υιοθετούν συμπεριφορές και να δρουν σύμφωνα με τις ανάγκες που επιβάλλει η προάσπιση και η προαγωγή της υγείας τους». Χαρακτηριστικά αναφέρει εφτά στόχους της Αγωγής Υγείας: «Ευαισθητοποίηση, παροχή γνώσεων, ιεράρχηση αξιών, αλλαγή απόψεων, λήψη αποφάσεων, αλλαγή συμπεριφοράς και αλλαγή περιβάλλοντος».
Σύμφωνα με το ΔΕΠΠΣ και το Α. Π. του νηπιαγωγείου, η Αγωγή Υγείας είναι μια διαθεματική δραστηριότητα που αναβαθμίζει τη σχολική ζωή και συνδέει το σχολείο με την κοινωνία. «Σκοπός της Αγωγής Υγείας είναι η προάσπιση, η βελτίωση και η προαγωγή της ψυχικής και σωματικής υγείας και της κοινωνικής ευεξίας των μαθητών, αφενός με την ανάπτυξη των κοινωνικών δεξιοτήτων τους και της κριτικής σκέψης τους, αφετέρου με την αναβάθμιση του κοινωνικού και φυσικού περιβάλλοντος τους». Οι στόχοι αυτοί είναι σαφώς εναρμονισμένοι με τους στόχους της εκπαίδευσης και αγωγής που παρέχεται στο νηπιαγωγείο για παιδιά 4-6 ετών σύμφωνα με τις προτεραιότητες του «Νέου Σχολείου». Η Αγωγή Υγείας προάγει τη φυσική, κοινωνική και συναισθηματική υγεία. Και οι τρεις αυτές όψεις της υγείας αλληλεπιδρούν και πολλές φορές καθορίζουν η μία την άλλη αμφίδρομα. Είναι πολύ σημαντικό να εφαρμόζονται προγράμματα Αγωγής Υγείας σε μικρές ηλικίες όπως αυτέςτου νηπιαγωγείου, τόσο για την έγκαιρη πρόληψη, όσο και για την πληροφόρηση και προστασία του παιδιού και της οικογένειας του.
Οι θεματικές προσεγγίσεις που αναπτύσσονται στο νηπιαγωγείο αφορούν σε θέματα όπως «ο εαυτός μου» με χρονολογική προσέγγιση από την ύπαρξη μας στο σώμα της μητέρας ως το μεγάλωμα μας, στο πώς είμαστε, στο πώς πρέπει να φροντίζουμε το σώμα μας αναφορικά με την καθημερινή μας υγιεινή, διατροφή, ένδυση, φυσική άσκηση.

Το βιβλίο αποτελεί μέρος της σειράς Το σχολείο στον 21ο αιώνα και δεν πωλείται χωριστά.
Μπορείτε να κάνετε κλικ πάνω στον τίτλο της σειράς για να δείτε και τα υπόλοιπα βιβλία.


29χ21 εκ., 64 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Το σχολείο στον 21ο αιώνα
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 362.18 (Πρώτες βοήθειες), 372 (Εκπαίδευση, Προσχολική)
ISBN: 978-618-5033-15-6
ISBN (10ψήφιο): 618-5033-15-1
Βάρος: 0.398 κιλά
Εκδότης: Μένανδρος
Έτος Κυκλοφορίας: 2014
Γράψε τη δική σου κριτική
93.60
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

64.58
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.