Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα
Συγγραφέας:   Αντωνία Παυλοπούλου


Offer

Μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν ένα νοερό ταξίδι γνωριμίας σε διάφορα μέρη της πατρίδας μας. «Ταξιδεύουμε στην Ελλάδα» μέσα από κείμενα, εικόνες, χάρτες, φύλλα εργασίας και συναντούμε πόλεις, βουνά, ποτάμια, λίμνες, νησιά, σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, εθνικούς δρυμούς και υδροβιότοπους που πιθανόν κάποια από αυτά να τα έχουν επισκεφθεί τα παιδιά, ή ακόμη και να αποτελούν τόπο καταγωγής τους.
Στο νηπιαγωγείο κάθε εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεκινά και καταλήγει στις εμπειρίες και τα ερεθίσματα των παιδιών από την καθημερινή τους ζωή και προσαρμόζεται στις δυνατότητες τους. Τα μικρά παιδιά μαθαίνουν εμπλεκόμενα σε δραστηριότητες που έχουν νόημα για τα ίδια και τη ζωή τους έξω από το σχολείο. Οικοδομούν τη νέα γνώση σε προϋπάρχουσες εμπειρίες και πληροφορίες που έχουν προσλάβει από τον οικογενειακό και ευρύτερα κοινωνικό τους περίγυρο.
Στο ταξίδι μας στην Ελλάδα θα ανακαλύψουμε στοιχεία του Ελληνικού πολιτισμού και της ιστορίας μας. θα γνωρίσουμε μέρη που αποτελούν πολιτιστική μας κληρονομιά, θα έρθουμε σ' επαφή με στοιχεία λαϊκής τέχνης και της τέχνης ευρύτερα από την αρχαιότητα έως και σήμερα.
Στο πλαίσιο της διαθεματικής προσέγγισης με άλλους γνωστικούς τομείς τα παιδιά θα αποκτήσουν οικολογικούς προβληματισμούς στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για αειφόρο ανάπτυξη, θα γνωρίσουν είδη ζώων που απειλούνται με εξαφάνιση, δάση, υγροβιότοπους, εθνικούς δρυμούς της Ελλάδας καθώς και τη σπάνια χλωρίδα και πανίδα που φιλοξενούν, θα ενημερωθούν και θα προβληματιστούν για την αξία και τη σπουδαιότητα τους για το Ελληνικό και Παγκόσμιο οικοσύστημα, αλλά και για την καθημερινή μας ζωή.
Στοχεύουμε να νιώσουν τα παιδιά πως όλοι μας αποτελούμε μέρος του περιβάλλοντος. Η προστασία του συνεπάγεται την προστασία της ίδιας μας της ζωής.
Επιπλέον τα παιδιά έρχονται σε επαφή γνωρίζουν τον χάρτη τα «είδη» χαρτών και εξοικειώνονται με την «ανάγνωση» τους στο πλαίσιο της διαθεματικής προσέγγισης με την ενότητα των μαθηματικών.

Το βιβλίο αποτελεί μέρος της σειράς Το σχολείο στον 21ο αιώνα και δεν πωλείται χωριστά.
Μπορείτε να κάνετε κλικ πάνω στον τίτλο της σειράς για να δείτε και τα υπόλοιπα βιβλία.


29χ21 εκ., 84 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Το σχολείο στον 21ο αιώνα
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 372 (Εκπαίδευση, Προσχολική)
ISBN: 978-618-5033-14-9
ISBN (10ψήφιο): 618-5033-14-3
Βάρος: 0.454 κιλά
Εκδότης: Μένανδρος
Έτος Κυκλοφορίας: 2014
Γράψε τη δική σου κριτική
93.60
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

64.58
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.