Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Τεχνολογία
Συγγραφέας:   Αντωνία Παυλοπούλου


Offer

Στον αιώνα μας η Τεχνολογία κατέχει σημαντική θέση στην καθημερινή ζωή του ανθρώπου. Ο όρος Τεχνολογία προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις «τέχνη» και «λόγος». Τεχνολογία ονομάζουμε τη χρήση επιστημονικής γνώσης για τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων. Σε όλη του την ιστορία ο άνθρωπος χρησιμοποίησε την Τεχνολογία για να λύνει προβλήματα και να ξεπερνά τις όποιες δυσκολίες του παρουσιάζονταν.
Η χρήση της Τεχνολογίας άρχισε με τη μετατροπή φυσικών πρώτων υλών σε απλά εργαλεία. Η ανακάλυψη της φωτιάς βοήθησε στην εξέλιξη αυτού του τομέα, καθώς και στη διάθεση τροφής. Η εφεύρεση του τροχού βοήθησε στην επικοινωνία, στις εργασίες, στις μεταφορές και στα ταξίδια. Η εφεύρεση του ατμού ως κινητήριας δύναμης οδήγησε στη δημιουργία προηγμένων και αξιόπιστων μέσων μεταφοράς.
Ο όρος εφεύρεση αφορά στη δημιουργία ενός αντικειμένου που πριν δεν υπήρχε. Οι μέχρι σήμερα τεχνολογικές ανακαλύψεις και εφευρέσεις είναι χιλιάδες. Χρειάστηκαν εκατοντάδες χρόνια, πολλοί άνθρωποι, άπειρες δοκιμές και πειράματα ώσπου να φτάσουμε στις σπουδαίες εφευρέσεις που άλλαξαν ριζικά τη ζωή του ανθρώπου σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο άνθρωπος γεννά συνεχώς νέες ιδέες, χρειάζεται όμως μεγάλη προσπάθεια και κόπος ώστε η οποιαδήποτε εφεύρεση να μπορέσει να εφαρμοστεί και να αποδώσει εμπορικά.
Τα πρωτοποριακά, καινοτόμα προϊόντα διαδέχονται το ένα το άλλο στη σημερινή εποχή τόσο σύντομα και εντυπωσιακά! Σε μια εποχή τεχνολογικής έκρηξης, η εξοικείωση του παιδιού με την τεχνολογία αποτελεί έναν από τους σημαντικούς στόχους της εκπαίδευσης. Στο πρόγραμμα του νηπιαγωγείου, στο πλαίσιο καθημερινών μαθησιακών εμπειριών, τα παιδιά με την υποστήριξη του εκπαιδευτικού έρχονται σε επαφή και γνωριμία με βασικές τεχνολογικές γνώσεις και ανακαλύψεις, που συναντά το παιδί στην καθημερινότητα του: εργαλεία, μέσα μεταφοράς, μέσα επικοινωνίας, μέσα μαζικής πληροφόρησης, βιβλία, ηλεκτρισμός, μηχανές, ηλεκτρονικά και ψηφιακά παιχνίδια, ηλεκτρονικός υπολογιστής και τόσα άλλα που αναφέρονται σε αυτό το βιβλίο. Όλα στην υπηρεσία του ανθρώπου για μια ευκολότερη, καλύτερη και ποιοτική ζωή.
Τα παιδιά θα μάθουν να αξιοποιούν την Τεχνολογία, αλλά ταυτόχρονα θα μάθουν να μην τη μυθοποιούν. Στόχος μας είναι να αντιληφθούν τα παιδιά το μέτρο, την αξία και τη χρήση της για την κάλυψη πραγματικών αναγκών. Η Τεχνολογία έχει δύο όψεις: τη θετική και την αρνητική. Στην υπηρεσία της Ιατρικής, για παράδειγμα, έχουν σωθεί χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, έχουν προληφθεί και αντιμετωπιστεί σοβαρές ασθένειες.


Το βιβλίο αποτελεί μέρος της σειράς
Το σχολείο στον 21ο αιώνα και δεν πωλείται χωριστά.
Μπορείτε να κάνετε κλικ πάνω στον τίτλο της σειράς για να δείτε και τα υπόλοιπα βιβλία.


29χ21 εκ., 90 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Το σχολείο στον 21ο αιώνα
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 372 (Εκπαίδευση, Προσχολική), 600.07 (Τεχνολογία - Σπουδή και διδασκαλία)
ISBN: 978-618-5033-12-5
ISBN (10ψήφιο): 618-5033-12-7
Βάρος: 0.471 κιλά
Εκδότης: Μένανδρος
Έτος Κυκλοφορίας: 2014
Γράψε τη δική σου κριτική
93.60
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

64.58
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.