Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Βιομηχανική ρύπανση

Offer
Η ανάπτυξη είναι διεθνώς συνυφασμένη με την ενίσχυση της βιομηχανικής παραγωγής. Όμως ο βιομηχανικός σχεδιασμός για να έχει προοπτική βιωσιμότητας πρέπει να βασίζεται στις αρχές της αειφορίας. Στις μέρες μας η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί προϋπόθεση για την επίτευξη της αειφόρου ανάπτυξης. Η αειφόρος ανάπτυξη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον περιορισμό των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου, την ορθολογική διαχείριση της ενέργειας και των υδάτινων πόρων, την ανακύκλωση και τη διαχείριση των βιομηχανικών αποβλήτων. Οι εκπομπές ρύπων από τις βιομηχανίες παρουσιάζουν σημαντικές διακυμάνσεις τόσο ποιοτικά, όσο και ποσοτικά. Έτσι, η πρόληψη της ρύπανσης είναι ένα πολυπαραμετρικό πρόβλημα που απαιτεί συστηματική προσέγγιση. Το βιβλίο "Βιομηχανική Ρύπανση" εξετάζει διάφορους βιομηχανικούς τομείς, περιγράφοντας περιεκτικά τις παραγωγικές διεργασίες, τις καταναλώσεις νερού και ενέργειας, τις αέριες εκπομπές, τα υγρά και στερεά απόβλητα, καθώς και τις εδραιωμένες τεχνικές αντιρρύπανσης. Παρουσιάζεται, επίσης, μια διαγραμματική απεικόνιση όλων των κρίσιμων παραμέτρων, με στόχο ο αναγνώστης να διαμορφώσει μια άμεση εικόνα για κάθε είδος βιομηχανίας. Το βιβλίο αυτό στόχο έχει να αποτελέσει μια επικαιροποιημένη βιβλιογραφία για φοιτητές περιβαλλοντικών επιστημών, για υπεύθυνους σε περιβαλλοντικά θέματα στη βιομηχανία, για συμβούλους-μηχανικούς περιβάλλοντος, καθώς και για δημόσιους φορείς που ασχολούνται με θέματα σχετικά με τον έλεγχο της βιομηχανικής ρύπανσης και τον προγραμματισμό βιώσιμης ανάπτυξης.

24χ17 εκ., 424 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 628 (Τεχνολογία περιβάλλοντος), 660 (Χημική τεχνολογία)
ISBN: 978-960-08-0662-5
ISBN (10ψήφιο): 960-08-0662-4
Βάρος: 0.885 κιλά
Εκδότης: Σιδέρης Ι.
Έτος Κυκλοφορίας: 2015
Γράψε τη δική σου κριτική
31.95
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

22.05
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Δρ Απόστολος Βλυσίδης είναι καθηγητής στο ΕΜΠ με γνωστικό αντικείμενο τις "Τεχνολογίες Περιβάλλοντος" και τις "Καθαρές Τεχνολογίες". Αποφοίτησε από τη Σχολή Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ το 1976, έλαβε το μεταπτυχιακό του δίπλωμα από τη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ στην Επιχειρησιακή Έρευνα το 1978 και το διδακτορικό του δίπλωμα από τη Σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ το 1987 με θέμα τη μαθηματική μοντελοποίηση της αναερόβιας χώνευσης στη θερμόφιλη περιοχή. Κατά τη διάρκεια των τρεισήμισι και πλέον δεκαετιών της ακαδημαϊκής του σταδιοδρομίας δημοσίευσε περισσότερες από 120 πρωτότυπες επιστημονικές εργασίες σε διεθνή έγκυρα επιστημονικά περιοδικά και είναι κάτοχος 16 διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Έχει πάρει μέρος σε περισσότερα από 120 διεθνή και εθνικά συνέδρια, καθώς επίσης έχει δώσει, κατόπιν προσκλήσεως, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, περισσότερες από τριάντα διαλέξεις. Τα αποτελέσματα των επιστημονικών του ερευνών αξιοποιήθηκαν από πλήθος άλλων ερευνητών, ενώ σήμερα πολλές βιομηχανικές μονάδες επεξεργασίας αποβλήτων στην Ελλάδα σχεδιάστηκαν και λειτουργούν με βάση τα αποτελέσματα των ερευνητικών του εργασιών.

H Δρ Σοφία Μάη είναι μέλος του εργαστηριακού και διδακτικού προσωπικού της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Σπούδασε Χημικός Μηχανικός σε προπτυχιακό επίπεδο στο ΕΜΠ, πήρε το μεταπτυχιακό της στην Επιστήμη και Τεχνολογία Υδατικών Πόρων από τη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ και το διδακτορικό της δίπλωμα από τη Σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ. Έχει δημοσιεύσει σε πληθώρα έγκριτων επιστημονικών περιοδικών, όπως Biosystems Engineering (2012), Bioresource Technology (2009, 2008), Chemical Engineering Journal (2009, 2005), και έχει παρουσιάσει σειρά εργασιών σε διεθνή και εθνικά συνέδρια και ημερίδες.

H Δρ Έλλη Μαρία Μπαραμπούτη είναι μέλος του εργαστηριακού και διδακτικού προσωπικού της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Σπούδασε Χημικός Μηχανικός σε προπτυχιακό επίπεδο στο ΕΜΠ, πήρε το μεταπτυχιακό της στην Επιστήμη και Τεχνολογία Υδατικών Πόρων από τη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ και το διδακτορικό της δίπλωμα από τη Σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ. Έχει δημοσιεύσει σε πληθώρα έγκριτων επιστημονικών περιοδικών, όπως Desalination and Water Treatment (2013), Biodegradation (2010, 2008), AlChE Journal (2007), και έχει παρουσιάσει σειρά εργασιών σε διεθνή και εθνικά συνέδρια και ημερίδες.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.