Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η Ευρώπη σε κρίση: Ανάμεσα σε δίκαιο και πολιτική
Συγγραφείς:   Αντώνιος Μεταξάς, Ingolf Pernice,


Η Ευρώπη σε κρίση: Ανάμεσα σε δίκαιο και πολιτική
Το δίκαιο ως αποτέλεσμα της ίδιας της πολιτικής διαδικασίας οφείλει να αναγνωρίσει εκ νέου την αναιρεσιμότητα και την εν δυνάμει μεταβλητότητα και ιστορικότητα των πολιτικο-νομικών διακυβευμάτων και αποφάσεων. Η ουσιαστική υπονόμευση της δημοκρατίας ελλοχεύει όταν αίρεται αυτή η διαπερατότητα των πολιτικών σχέσεων, με μια φράση: όταν αίρεται η πολιτική ποιότητα του δικαίου. Σίγουρο είναι εντούτοις ότι δεν υφίσταται διέξοδος από την πολύπλευρη κρίση της Ένωσης χωρίς την επαναζωογόνηση της δημοκρατικής της συνταγματοποίησης.

Das Recht selbst als Resultat des politischen Prozesses gewinnt seinen politischen Gehalt indem es genau diese Anderbarkeit, Gestaltbarkeit und immanente Unbestimmtheit politisch-rechtlicher Fragen anerkennt. Es ist zutreffend formuliert worden, daβ Demokratie immer dann in Gefahr sei, wenn "dieses Grundverstandnis von der Kontingenz, der Anderbarkeit und der Offenheit der politischen Verhaltnisse, kurz: der politischen Qualitat des Rechts, verloren geht". Es liegt also auf der Hand, daβ es gerade heute so wichtig ist, den Konstitutionalisierungsprozess der Europaischen Union wiederzubeleben und offen uber die Notwendigkeit und den Inhalt einer europaischen Verfassungsidentitat zu diskutieren.

21χ14 εκ., 120 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 341.24 (Ευρωπαϊκό δίκαιο), 382.026 (Ευρωπαϊκή Ένωση - Δίκαιο και νομοθεσία)
Άλλα πρόσωπα: Χρήστος Κατσιούλης (Επιμελητής)
ISBN: 978-960-08-0685-4
ISBN (10ψήφιο): 960-08-0685-3
Βάρος: 0.191 κιλά
Εκδότης: Σιδέρης Ι.
Έτος Κυκλοφορίας: 2015
Γράψε τη δική σου κριτική
12.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

11.40
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο καθηγητής Dr. Dr. hc Ingolf Pernice είναι ιδρυτής και διευθυντής του Ινστιτούτου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου Walter Hallstein του Πανεπιστημίου Humboldt του Βερολίνου. Έχει σπουδάσει νομικές και οικονομικές επιστήμες στο Μάρμπουργκ, τη Γενεύη και το Φράιμπουργκ και είναι κάτοχος του Διπλώματος Ανώτερων Ευρωπαϊκών Σπουδών του πανεπιστημίου της Μπρυζ. Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης, στο Paris II, στο Βερολίνο και στο Princeton. Συγκαταλέγεται στους ευρω-συνταγματολόγους με τη μεγαλύτερη επιρροή και έχει καθοριστική συμβολή στη συζήτηση για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα. Με δική του πρωτοβουλία ξεκίνησε ο κύκλος διαλέξεων για την Ευρώπη στο πανεπιστήμιο Humboldt, σταθερό σημείο αναφοράς στη Γερμανία, όπως άλλωστε και το Forum Constitutionis Europae. Είναι συνιδρυτής του Ευρωπαϊκού Δικτύου Συνταγματικού Δικαίου.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.