Η δεκαετία της φωτιάς 1912-1922
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η δεκαετία της φωτιάς 1912-1922

Από τον θρίαμβο στην καταστροφή

Γιώργος Βασιλούλης

17.00€ -10% 15.30€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789609492782

  • Κατηγορίες:

    Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2015

  • Εκδότης

    Εντός

Ένα πολύτιμο εγχειρίδιο πολιτικής ιστορίας. Εξηγεί και φωτίζει την ιστορική πορεία από τους Βαλκανικούς Πολέμους έως τη Μικρασιατική Καταστροφή. Αναλύει το ρόλο του ξένου παράγοντα στη δια-μόρφωση του αποτελέσματος της μικρασιατικής εκστρατείας και τον αντίστοιχο της εθνικής αστικής τάξης.

Ο αναγνώστης θα βρει εξηγήσεις για το πώς εξυφάνθηκε η προδοσία των δυο λαών μέσα στα πλαίσια των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, ενώ θα διακρίνει το ρόλο των πολιτικών προσώπων (θετικό και αρνητικό). Παράλληλα, θα εντρυφήσει στην πολιτική σκακιέρα που διαμόρφωσε τις συνθήκες των Σεβρών, των Μουδανιών, της Λωζάνης.

Ο συγγραφέας με μεθοδικό τρόπο ερευνά τα γεγονότα της συγκεκριμένης περιόδου, μέσα από την πλούσια σχετική βιβλιογραφία που καταθέτει, έτσι ώστε να καθιστά το βιβλίο έναν απαραίτητο και ευσύνοπτο οδηγό.

Αυτό όμως που προσδίδει ξεχωριστό χρώμα στο έργο του, είναι πως τολμά και διεισδύει στα αίτια που γέννησαν τις θυελλώδεις αυτές εξελίξεις, θέτει το δάχτυλο «επί τον τύπον των ήλων» και δίνει απαντήσεις σε ό,τι επιμελώς κρύβει η επίσημη ιστοριογραφία: Γιατί στ` αλήθεια μέσα σε λιγότερο από 10 χρόνια ο «εθνικός θρίαμβος» μετατράπηκε σε μια ανείπωτη τραγωδία;

Γιώργος Βασιλούλης

Γιώργος Βασιλούλης (Συγγραφέας)

Ο Γιώργος Βασιλούλης γεννήθηκε στο Μορφοβούνι Καρδίτσας το 1946. Τελείωσε το γυμνάσιο στο Βόλο και σπούδασε πολιτικές επιστήμες και οικονομικά στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Υπηρέτησε επί 33 χρόνια στο Υπουργείο Οικονομικών. Είναι τακτικός αρθρογράφος σε τοπικές εφημερίδες με οικονομικά, ιστορικά και πολιτιστικά θέματα. Ασχολήθηκε με τη συγγραφή πονημάτων τοπικού ενδιαφέροντος, μικρών διηγημάτων, καθώς και με την παρουσίαση διαλέξεων με θέματα ιστορικού περιεχομένου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
240
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.437 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση