Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Πικρή αλήθεια

Πικρή αλήθεια
"Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης αποτελεί ένα ορόσημο στην ευρωπαϊκή ιστορία, όσο και στην ιστορία της Εγγύς Ανατολής. Τότε έκλεισε οριστικά μια μεγάλη ιστορική περίοδος που ξεκίνησε με την ίδρυση της Πόλης από τον Μέγα Κωνσταντίνο και χαρακτηρίστηκε από τον βαθμιαίο εξελληνισμό του ανατολικού ρωμαϊκού κράτους, την κυριαρχία του ρωμαϊκού νομικού συστήματος και της ελληνικής γλώσσας και γραμματείας. Η Άλωση της Πόλης και λίγο αργότερα η κατάλυση της Αυτοκρατορίας της Τραπεζούντας και η κατάληψη του Μυστρά επιβεβαίωσαν την οριστική κυριαρχία ενός άλλου πολιτισμικού μοντέλου, του Ισλάμ, που είχε γεννηθεί αιώνες πριν στις ερήμους της Αραβίας και βρισκόταν σε πλήρη αναντιστοιχία με την ελληνορωμαϊκή παράδοση της Ανατολής".

Βλάσης Αγτζίδης, Δρ. Ιστορίας Α.Π.Θ.


"Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι ο Ακύλας Μιχαηλίδης με τη μελέτη του αυτή παρέχει τη δυνατότητα στους ιστορικούς και άλλους μελετητές να δουν και από μία άλλη οπτική γωνία, αυτή των Οθωμανών ιστοριογράφων και χρονικογράφων, τα διάφορα ιστορικά ή και υποθετικά γεγονότα της εποχής της Αλώσεως, αφήνοντας τελικά στον κάθε ενδιαφερόμενο να κάνει τις δικές του εκτιμήσεις και να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα".

Σωτήριος Λ. Βαρναλίδης, Ομ. Καθηγητής Α.Π.Θ.

24χ17 εκ., 590 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 938.389 (Κωνσταντινούπολη - Ιστορία - 1453-)
ISBN: 978-618-5164-13-3
ISBN (10ψήφιο): 618-5164-13-2
Βάρος: 1.224 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2015
Γράψε τη δική σου κριτική
18.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

16.02
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Μιχαηλίδης - Grunberg, Ακύλας
Ο Ακύλας Μιχαηλίδης-Grunberg γεννήθηκε στα Υψωμαθεία Κωνσταντινούπολης το 1939 όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε στο Ζωγράφειο γυμνάσιο και τελείωσε την Ανωτάτη Εμπορική Σχολή Κωνσταντινουπόλεως. Το 1964 εξαναγκάσθηκε μετά από πολλές περιπέτειες να εγκαταλείψει την Κωνσταντινούπολη, λόγω των ληφθέντων παρά των Τουρκικών Αρχών ανθελληνικών μέτρων (Υπουργείον Εξωτερικών και Ελλάδος, Αρ. Πρωτ. Η 34521-2 στις 25-11-1964), αφήνοντας όλα τα υπάρχοντά του. Διέφυγε στη Συρία, μετά στον Λίβανο, από εκεί στην Κύπρο και τέλος στην Ελλάδα. Ασχολήθηκε με το εμπόριο καθώς και με την έρευνα της Αλώσεως της Πόλης, από οθωμανικής σκοπιάς, συλλέγοντας στοιχεία από το 1955 έως σήμερα.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.