Έξαψη
zoom in
  • Εξαντλημένο στον εκδοτικό οίκο

  • ISBN:

    9789603224808

  • Κατηγορίες:

    Θέατρο

  • Έτος κυκλοφορίας

    2014

  • Εκδότης

    Αιγόκερως

Ένας άντρας βοηθά μια γυναίκα να σκοτώσει τον σύζυγό της για να πάρει τα χρήματα της ασφάλειας. Βασισμένη στη νουάρ νουβέλα του Τζέιμς Μ. Κέιν.

Αντώνης Γαλέος (Μεταφραστής)

Ο Αντώνης Γαλαίος αποφοίτησε από το Τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και τα μεταπτυχιακά τμήματα του CIaremont Graduate School (ΜΑ: Θεωρία της Λογοτεχνίας, Φιλοσοφία της Aναγέννησης) και του University of East Anglia (ΜΑ: Σκηνοθεσία Θεάτρου). Επίσης, σπούδασε υποκριτική στο Pomona College. Από το 1999 κι έπειτα έχει μεταφράσει δεκάδες θεατρικά έργα για το επαγγελματικό θέατρο. Ενδεικτικά αναφέρονται τα: "Εκτός σχεδίου" του David Mamet, "Οι καλοκαιρινές διακοπές της Μπέτυ" του Christopher Durang, "4.48 Ψύχωση" της Sarah Kane, "Πνεύμα" της Margaret Edson, "Γλυκό πουλί της νιότης" του Tennessee Williams, "Όνειρο θερινής νύχτας" του William Shakespeare, "Μεγαλείο" της Abi Morgan. Από το 2003-2004 διετέλεσε υπεύθυνος αρχαιολογικής και φιλολογικής έρευνας στο τμήμα Κλεψύδρα της τελετής έναρξης στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και υπεύθυνος για τη σκηνοθεσία παρέλασης αθλητών στην τελετή λήξης των Παραολυμπιακών αγώνων. Έχει σκηνοθετήσει ανάμεσα σε άλλα τα: "Cloud Nine" της Caryl Churchill, "Γλάρος" του Anton Chekhov, "Φίδι" του Jean CIaude Van Italie, "Ελένη" του Ευριπίδη, "Ψάχνοντας τον Γκοντώ, αγνώστου ταυτότητας ανθρώπινα υπολείμματα και η Πραγματική φύση της αγάπης" του Brad Fraser. Έχει συνεργαστεί ως δραματολόγος/δραματουργός στα "Ο νεκρός" του Georges Bataille, "Το όνειρο ενός γελοίου ανθρωπάκου" του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι, "Κληρονομιά" του Marivaux, "All in the Timing" του David lves, κ.ά.. Από το 2005 είναι ο υπεύθυνος της σειράς Θεατρικό Δοκίμιο των εκδόσεων Κοάν. Διδάσκει devised theatre, δραματουργική ανάλυση κειμένου για ηθοποιούς, συγγραφή σεναρίου.

James Mallahan Cain

James Mallahan Cain (Συγγραφέας)

Ο Τζέιμς Μ. Κέιν, αμερικανός συγγραφέας, γεννήθηκε το 1892 στο Μέριλαντ, όπου και πέθανε το 1977. Ύστερα από τις σπουδές του στο Ουάσινγκτον Κόλετζ, αρχίζει να γράφει διάφορα άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά. Το 1931 φεύγει για το Χόλιγουντ, όπου θα μείνει δεκαεπτά χρόνια γράφοντας σενάρια για λογαριασμό της Κολούμπια, της Παραμάουντ και της Γιουνιβέρσαλ. Το πρώτο του μυθιστόρημα "Ο ταχυδρόμος χτυπάει πάντα δυο φορές" θα κυκλοφορήσει το 1934, ενώ θα ακολουθήσουν το "Double Idemnity", 1936 (το οποίο μεταφέρθηκε στο σινεμά από τον σκηνοθέτη Μπίλι Γουάιλντερ), το "Serenade", 1957 κ.ά.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
98
Διαστάσεις:
20χ14
Βάρος:
0.151 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση