Κουκλοθέατρο. Το θέατρο της Εμψύχωσης
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Κουκλοθέατρο. Το θέατρο της Εμψύχωσης

Το θέατρο της εμψύχωσης

Συλλογικό έργο

Άλκηστις Κοντογιάννη

Μαρία Σπυριδοπούλου

15.98€ -10% 14.38€

Πόσα πράγματα αλήθεια ξέρουμε για την τέχνη του κουκλοθέατρου πέρα από το ότι απευθύνεται κυρίως σε μικρά παιδιά χρησιμοποιώντας κωμικά τις περισσότερες φορές μέσα;
Οι συγγραφείς αυτού του τόμου αναγιγνώσκουν μέσα από τη ματιά της επιστήμης, ή/και της τέχνης, πτυχές του συναρπαστικού αυτού θεατρικού είδους που ασκεί γοητεία σε παιδιά αλλά και σε ενήλικες.
Προερχόμενοι από διαφορετικούς χώρους, από το χώρο της λογοτεχνίας, της κοινωνικής ανθρωπολογίας, του κινηματογράφου, της παιδαγωγικής και των εικαστικών, καταθέτουν τις σκέψεις τους σε θεωρητικό αλλά και εφαρμοσμένο επίπεδο, προσπαθώντας να μας μυήσουν στον κόσμο του κουκλοθέατρου που εξακολουθεί να παραμένει στον τόπο μας εν πολλοίς ανεξερεύνητος.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Άλκηστις Κοντογιάννη (Συγγραφέας)

Η Άλκηστις είναι παιδαγωγός και θεωρείται πρωτοπόρος στην Ελλάδα στον χώρο της Δραματικής Τέχνης στην Εκπαίδευση. Είναι συγγραφέας πολλών παιδικών βιβλίων (τα τεστ της Άλκηστις τα ξέρετε) και παιδαγωγικών έργων με θέμα τους τη Δραματική Τέχνη στην Εκπαίδευση, το κουκλοθέατρο και τη μουσειακή εκπαίδευση. Στην αρχή της επαγγελματικής της αναζήτησης δημιούργησε ένα νηπιαγωγείο, είχε έναν εκδοτικό οίκο και παρουσίαζε παιδικές εκπομπές στην τηλεόραση. Μετά ασχολήθηκε με την ειδική αγωγή, εργάστηκε στο Ειδικό Σχολείο Καισαριανής, ακολούθως στο Υπουργείο Παιδείας και στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Έγινε σχολική σύμβουλος και -α, ναι- σήμερα είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στον υπέροχο Βόλο. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες της Λιούμπως, της σκυλίτσας της, εδώ και χρόνια, μετά τη διδακτορική της διατριβή, γράφει συνεχώς και δημοσιεύει άρθρα σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά, ενώ συμμετέχει σε ευρωπαϊκά προγράμματα, συνέδρια, εργαστήρια κ.ά. Και κάποια προσωπικά στοιχεία: η Άλκηστις είναι "πληθωρικότατη", αγαπάει τη ζωή, έχει πολλά ενδιαφέροντα και ασχολείται με αυτά με πάθος. Πιστεύει στους φίλους της, θέλει να προσφέρει και την ενδιαφέρει πολύ ο "άλλος". Το ενδιαφέρον για τον κόσμο, η δημιουργικότητα και η ενσυναίσθησή της τη βοηθούν να προσεγγίζει με ευαισθησία και να δημιουργεί σχέσεις με μικρούς και μεγάλους, σχετικούς και άσχετους, Έλληνες και αλλότριους. Λατρεύει, επίσης, καθετί το πρωτότυπο και διαφορετικό. Αγαπά τις αντιθέσεις, το κίτρινο και το μοβ χρώμα, τα αρώματα, τη θάλασσα, τα βλέμματα των παιδιών, τα χάδια, τις γλώσσες, τα ταξίδια και τη σκυλίτσα της, τη Λιούμπω. Άραγε μες στον κόσμο της να νιώθει μοναξιά;
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Σπυριδοπούλου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Απόστολος Ν. Μαγουλιώτης

Απόστολος Ν. Μαγουλιώτης (Συγγραφέας)

Ο Απόστολος Ν. Μαγουλιώτης γεννήθηκε το 1953 στο Αγναντερό Καρδίτσας, σπούδασε ενδυματολογία, είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών και ανακηρύχθηκε διδάκτορας από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Δίδαξε στη δημοτική και μέση εκπαίδευση, στο δημόσιο ΙΕΚ Καρδίτσας και στα ΚΕΚ Καρδίτσας (Ενιαίο και Ευρο-Ιδέα), στη Σχολή Νηπιαγωγών Καρδίτσας και στα Παιδαγωγικά Τμήματα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς και σε προγράμματα (Τμήμα Μουσειοπαιδαγωγικής Εκπαίδευσης και Εξομοίωσης των Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας). Σήμερα είναι μέλος ΔΕΠ του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Παν. Θεσσαλίας και κατέχει την έδρα των "Εικαστικών τεχνών - Υλικά και τεχνικές μικροκατασκευών". Πέρα από τις διδακτικές του υποχρεώσεις στο ευρύ πεδίο της εκπαίδευσης, δίδαξε κατά διαστήματα σε διάφορα σεμινάρια και εργαστήρια (εικαστικού και κουκλοθεατρικού περιεχομένου) του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα. Οι έρευνές του ανακοινώθηκαν σε ημερίδες και ελληνικά και διεθνή συνέδρια, ενώ άλλες δημοσιεύτηκαν σε περιοδικά και εφημερίδες. Επίσης η καλλιτεχνική και διδακτική του εμπειρία εμφανίζεται στα συγγράμματα: Αρχή του σχεδίου και μέσα έκφρασης (Εκδόσεις Gutenberg, Αθήνα 1989), Κατασκευές για κολλάζ - Αρχιτεκτονική - Θέατρο (Εκδόσεις Gutenberg, Αθήνα 1989), Ζωγραφική - Γλυπτική - Χαρακτική (Εκδόσεις Gutenberg, Αθήνα 1989, τελευταία ανατύπωση το 2001), Οι γραμμές της φαντασίας (Καρδίτσα 1993), Το μπλοκ της φαντασίας (Εκδόσεις Gutenberg, Αθήνα 1994), Κουκλοθέατρο Ι - Πώς στήνεται ένα έργο (Εκδόσεις Καστανιώτη, Αθήνα 1994).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μάνθος Σαντοριναίος (Συγγραφέας)

Ο Μάνθος Σαντοριναίος είναι επίκουρος καθηγητής στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ τέχνης και τεχνολογίας Medi@terra.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αντιγόνη Παρούση (Συγγραφέας)

Η Αντιγόνη Παρούση είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κωστούλα Σ. Καλούδη (Συγγραφέας)

Η Κωστούλα Καλούδη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε σκηνοθεσία στη Σχολή Σταυράκου και έκανε κινηματογραφικές και οπτικοακουστικές σπουδές στη Γαλλία. Το 2000 πήρε το μεταπτυχιακό δίπλωμα (DEA) με θέμα: Κινηματογράφος και Ιστορία. Είναι υποψήφια διδάκτωρ (Doctorat europeen en cotutell - Universite Paul Valery Montpellier III - Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εμμανουέλα Βογιατζάκη - Κρουκόβσκι (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ελένη Αλεξανδρίδου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μάγδα Βίτσου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Άννα Σαντοριναίου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Βελιώτη - Γεωργοπούλου (Επιμέλεια)

Η Μαρία Βελιώτη - Γεωργοπούλου είναι διδάσκουσα στο Τμήμα θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου - ΓΑΚ: Αρχεία Νομού Αργολίδας.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
160
Βάρος:
0.361 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση