Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ελληνο-ρωσικές σχέσεις
(Από την αδράνεια στην ενσυνείδητη επιλογή αναθέρμανσης)

Ελληνο-ρωσικές σχέσεις
Η Ελλάς βρίσκεται σε δεινή θέση. Είναι τώρα η ευκαιρία επαναπροσδιορισμού και ιεράρχησης των αναγκών, των στόχων και των μέσων χάραξης της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Στους προτεινόμενους από τον συγγραφέα στόχους εντάσσεται και η αναθέρμανση των πολυεπίπεδων σχέσεων με τη Ρωσική Ομοσπονδία, σε τομείς στους οποίους το έδαφος είναι πρόσφορο και χωρίς αναγκαστικά να κλονίζονται οι ισορροπίες με τους ευρωατλαντικούς συμμάχους μας.
Η Ελλάς δεν έχει την πολυτέλεια να διατηρεί υποβαθμισμένες τις σχέσεις της με τη Ρωσική Ομοσπονδία, εγκλωβισμένη πλέον στα όρια της μεταψυχροπολεμικής περιόδου. Για να επιτύχει όμως την αναθέρμανση των σχέσεων, οφείλει πρωτίστως να επανακτήσει την αξιοπιστία της. Θα πρέπει να ακολουθήσουμε στρατηγική ανάπτυξης των ελληνορωσικών σχέσεων κυρίως μέσα από θέματα χαμηλής πολιτικής. Να εντοπίσουμε τα πεδία και στη συνέχεια σε κορυφαίο επίπεδο να υπάρξει συμφωνία για το ζήτημα. Το ανά χείρας βιβλίο έχει ως στόχο να αναδείξει αυτό το τμήμα των αδρανών ευκαιριών τις οποίες διαθέτουμε, με στόχο να απεγκλωβιστούμε όσο το δυνατόν ταχύτερα από τη δυσχερή κατάσταση που βιώνουμε. Βασίστηκε σε συνεντεύξεις, δημοσιεύσεις και παλαιοτέρα ή νεώτερα επιστημονικά κείμενα.
Δίχως πρόταση πολιτισμού και απομακρυσμένοι από το έμπρακτο δίδαγμα της κοινωνούσας και θυόμενης αγάπης, χάνουμε το λόγο ύπαρξής μας. Μένουμε αρχικώς στάσιμοι και εν συνεχεία διολισθαίνουμε στον στείρο μιμητισμό, σε έναν τρόπο βίου που μας οδηγεί στη φθορά και στην παρακμή...

24χ17 εκ., 114 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Πολιτικά
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 327.495 047 (Ελλάς - Σχέσεις - Ρωσία)
ISBN: 978-960-8362-76-5
ISBN (10ψήφιο): 960-8362-76-8
Βάρος: 0.253 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2014
Γράψε τη δική σου κριτική
13.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

11.57
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Ερμής Σούλης-Σκιαδόπουλος αρχικά σπούδασε Πολιτική Επιστήμη και Δημόσια Διοίκηση στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στη συνέχεια, μετά το πέρας των στρατιωτικών του υποχρεώσεων ως έφεδρος αξιωματικός, συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές, στις Στρατηγικές Σπουδές και τη Διεθνή Πολιτική, στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη. Στα πλαίσια της θητείας του εργάστηκε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Επιπλέον πραγματοποίησε πρακτική άσκηση στο Γραφείο Οικονομικών Υποθέσεων Β. Ελλάδας. Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα συνέδρια και καλοκαιρινά προγράμματα σπουδών σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Ολλανδία, ενώ επί δύο συναπτά έτη επιλέχθηκε ως υπεύθυνος οργάνωσης της προσομοίωσης των Ηνωμένων Εθνών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Είναι μέλος του Συλλόγου Αποφοίτων του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης, όπου αρθρογραφεί τακτικά και είναι υπεύθυνος του τομέα Διεθνών Σχέσεων. Έχοντας ως βασική κινητήρια δύναμη τη διάθεση για ανιδιοτελή προσφορά στην Πατρίδα, απεφάσισε να συμμετέχει ενεργά σε διάφορες ομάδες πολιτών όπως είναι η Δημοκρατία Ιδεών, η καμπάνια για τη δημοκρατία στον κόσμο και την Ελλάδα. Παράλληλα είναι μέλος του Κέντρου Προάσπισης και Συνέργειας του ελληνικού πολιτισμού (ΑΕΙΡΟΥΣ), ενός κοινωφελούς οργανισμού με κύριο στόχο την προάσπιση και προώθηση θεμάτων που άπτονται του Πολιτισμού.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.