Ανθολογία σύντομου διηγήματος
zoom in
12.00€ -10% 10.80€
Συγγραφείς του τόμου: Καλλιόπη Αναστασάκη, Ελένη Αναστασοπούλου, Λίνα Βαλετοπούλου, Μαρία Γκέκη, Αννα Μαρία Γραμμένου, Ελευθερία Καζάκη, Αννα Κακουλλή, Εύα Κατσιαούνη, Μαίρη Κολοβού, Σόφη Μιχαηλίδου, Αρτέμης Μούλος, Ελβα Μπιρπανάγου, Ειρήνη Οντόγκ Κατωπόδη, Σταύρη Παπαλεξοπούλου, Αλεξάνδρα Πιπλικάτση, Μαρίνα Πογιατζιάν, Κωστής Στεφόπουλος, Σοφία Στέλλα Σώσειλου, Μάχη Τζαβέλλα, Γεωργία Τσολάκη, Άνθια Χριστοδούλου Θεοφίλου. Το ανθολόγιο διηγήματος έχει μια πρωτοτυπία και μια πρωτιά. Οι είκοσι ένας συγγραφείς που περιλαμβάνονται σ' αυτό δεν επιλέχτηκαν με κάποιον λογοτεχνικό κανόνα ή κανόνα της αγοράς -αν συμφωνήσουμε ότι υπάρχει ικανή παραγωγή και κριτική διηγήματος ή αγορά διηγήματος για να διαμορφώσει κανόνες- αλλά επιλέχθηκαν λαμβάνοντας υπόψη δύο εντελώς ρηξικέλευθες παραμέτρους για τα ελληνικά λογοτεχνικά πράγματα: Όλοι οι συγγραφείς του τόμου έχουν παρακολουθήσει μαθήματα δημιουργικής γραφής. Πολλοί απ' αυτούς έχουν ήδη εκδώσει τα δικά τους βιβλία ενώ κάποιοι ετοιμάζονται να το κάνουν. Όλοι τους ασκήθηκαν, για περισσότερο από έναν χρόνο, όχι μόνο γιατί το επέλεξαν αλλά γιατί όλους τούς διέκρινε εξαρχής κάποιο ταλέντο και πολλή διάθεση, πράγματα πάνω στα οποία βασίστηκα ως συγγραφικός τους "μέντορας", επιτρέψτε μου να σημειώσω όχι μόνο ως συγγραφέας αλλά και ως υποψήφιος διδάκτορας στη δημιουργική γραφή, επιδιώκοντας να τα καλλιεργήσω εντατικά και κατά το δυνατό επιστημονικά. Σκοπός ήταν, κατ' αρχάς να μην χάσει κανένας τους τίποτε από το ταλέντο του και τον αυθορμητισμό του στη γραφή, αλλά αντίθετα να ενδυναμώσει την προσωπική του λογοτεχνική φωνή με αυστηρή εξειδικευμένη και συστηματική άσκηση. Όλοι οι συγγραφείς του ανθολογίου, πέρα από το ό,τι έχουν καταφέρει έως σήμερα, πρώτες εκδόσεις, συμμετοχές σε συλλογές, διακρίσεις σε διαγωνισμούς, δημοσιεύσεις σε περιοδικά έντυπα και ηλεκτρονικά, έχουν εμπρός τους την προσωπική τους πορεία, είτε την οργανώνουν είτε την ονειρεύονται. (απόσπασμα από την Εισαγωγή του συγγραφέα Γιώργου Παναγιωτίδη)

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ελένη Αναστασοπούλου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Άννα - Μαρία Γραμμένου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Άννα Κακουλλή (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σόφη Μιχαηλίδου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αρτέμης Μούλος

Αρτέμης Μούλος (Συγγραφέας)

Ο Αρτέμης Μούλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1980. Σπούδασε Λογιστική και συνέχισε στην Αγγλία με μεταπτυχιακά στα Οικονομικά και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Από το 2007 διαμένει στη Βαρκελώνη και εργάζεται ως φορολογικός λογιστής. Μιλάει αγγλικά, ισπανικά και καταλανικά. Διηγήματά του έχουν δημοσιευτεί στα συλλογικά βιβλία "Οδός δημιουργικής γραφής", εκδ.Οσελότος και "Ανθολογία σύντομου διηγήματος", εκδ. γραφομηχανή καθώς επίσης έχει συμμετάσχει με ποίημά του στην ισπανόφωνη ποιητική ανθολογία "Palabras entre el centeno". Το 2013 κυκλοφόρησε η πρώτη του ποιητική συλλογή "Λίγες λάμψεις πιο ψηλά" από τις εκδόσεις .poema. Το βιβλίο "πετίτ ντροπή" είναι η δεύτερή του ποιητική συλλογή από τις εκδ. Άλλωστε.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαίρη Κολοβού

Μαίρη Κολοβού (Συγγραφέας)

Η Μαίρη Κολοβού γεννήθηκε στον Κορυδαλλό και μεγάλωσε στο Χαϊδάρι όπου ζει με την οικογένειά της. Δούλεψε ως γραμματέας για πάνω από 25 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και τώρα είναι συνταξιούχος. Το βιβλίο ήταν και είναι ο καλύτερός της φίλος, η εκτόνωση και η διασκέδασή της. Το 2014 συμμετείχε με τέσσερα διηγήματα σε ένα συλλογικό έργο με τίτλο "Ανθολογία σύντομου διηγήματος" από τις εκδόσεις Γραφομηχανή. Το 2015 ίδρυσε το ενημερωτικό blog "Βιβλιομαγειρέματα" απ΄ όπου παρουσιάζει βιβλία και τους συγγραφείς τους, ενώ πρόσφατα έγινε παραγωγός στο διαδικτυακό σταθμό BUTTERLFY WEB RADIO. "Η Χαμένη Κόρη" είναι το παραμύθι της που επιδιώκει να φέρει τα παιδιά στα Μουσεία και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή υπό την αιγίδα του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Καλλιόπη Αναστασάκη (Συγγραφέας)

Η Καλλιόπη Αναστασάκη γεννήθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου. Σπούδασε γαλλική φιλολογία και στη συνέχεια ολοκλήρωσε ανθρωπιστικές σπουδές στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιος Πάτρας, στο τμήμα του Ελληνικού Πολιτισμού.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αλεξάνδρα Πιπλικάτση

Αλεξάνδρα Πιπλικάτση (Συγγραφέας)

Η Αλεξάνδρα Πιπλικάτση γεννήθηκε στην Έδεσσα, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε παιδαγωγικά στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα με εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Επίσης σπούδασε στο ΠΜΣ Δημιουργική Γραφή του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίαςμε υποτροφία και στο πρώτο Studio Συγγραφής Θεατρικού έργου του Εθνικού Θεάτρου. Διηγήματά της βρίσκονται σε συλλογικούς τόμους και σε ηλεκτρονικά περιοδικά λογοτεχνίας. Βραβεύτηκε στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος "Μίμης Σουλιώτης" για το διήγημά της "Μ΄ αγαπάς Αλέξανδρε; Σ΄ αγαπάω, Μάριε". Το καλοκαίρι του 2014 κυκλοφόρησε το πρώτο προσωπικό της βιβλίο, η συλλογή διηγημάτων "Χειροπέδη από πλατίνα" από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ειρήνη Οντόγκ Κατωπόδη

Ειρήνη Οντόγκ Κατωπόδη (Συγγραφέας)

Η Ειρήνη Οντόγκ Κατωπόδη, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε νηπιαγωγός. Από το 2012 ασχολήθηκε με τη δημιουργική γραφή κι άρχισε να παρακολουθεί εκπαιδευτικά μαθήματα γραφής. Το μυθιστόρημα "Αυτό ήταν όλο" είναι το πρώτο της.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Λίνα Βαλετοπούλου (Συγγραφέας)

Η Λίνα Βαλετοπούλου γεννήθηκε στο Βόλο. Ζει στη Λάρισα κι έχει τρία παιδιά. Σπούδασε κλασική φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι διπλωματούχος πιάνου. Εργάστηκε πάνω από εικοσαετία στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ως καθηγήτρια μουσικής. Έχει κάνει σπουδές στο Μεταπτυχιακό Δημιουργικής Γραφής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Γνωρίζει αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά. Διηγήματά της δημοσιεύτηκαν στη συλλογική έκδοση "Οδός Δημιουργικής Γραφής 2" (εκδ. Οσελότος, Αθήνα 2013), στο λογοτεχνικό περιοδικό Μανδραγόρας και σε διαδικτυακούς τόπους (dimiourgikigrafionline.com και bonsaistoriesflashfiction.wordpress.com). Διήγημά της διακρίθηκε στον 4ο πανελλήνιο ηλεκτρονικό διαγωνισμό διηγήματος "Λόγω τέχνης".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Έλβα Μπιρπανάγου (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι φαρμακοποιός. Το γράψιμο οφείλεται στην μεγάλη της αγάπη για τα βιβλία και το διάβασμα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρίνα Πογιατζιάν (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε το 1968 στην Λευκωσία. Μεγαλώνοντας μεγάλωσε κι η αγάπη για το γράψιμο. Μαθήτρια ακόμα έπαιρνε μέρος σε διάφορους συγγραφικούς διαγωνισμούς και κέρδιζε βραβεία και επαίνους. Μετά αυτή η αγάπη παρέμεινε σιωπηλή. Σπούδασε λογιστική και κατέχει το επαγγελματικό δίπλωμα της εγκεκριμένης λογίστριας. Όταν άρχισε να κάνει μαθήματα ζωγραφικής άρχισε και τα μαθήματα της δημιουργικής γραφής τα οποία λατρεύει.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ελευθερία Καζάκη (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σταύρη Παπαλεξοπούλου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώργος Παναγιωτίδης

Γιώργος Παναγιωτίδης (Επιμέλεια)

Ο Γιώργος Παναγιωτίδης γεννήθηκε το 1965 στην Αλεξανδρούπολη. Σπούδασε Παιδαγωγικά. Είναι διδάκτορας στη Δημιουργική Γραφή, ποιητής, πεζογράφος, δοκιμιογράφος και μεταφραστής. Για μια δεκαετία, έως το 2005, συνεργάστηκε με το λογοτεχνικό περιοδικό "Μανδραγόρας" απ΄ όπου κυρίως παρουσίαζε ποιητές. Το ίδιο έκανε και στο Συμπόσιο Ποίησης της Πάτρας. Από τις εκδόσεις "Μανδραγόρας" εξέδωσε τέσσερις ποιητικές συνθέσεις, "Ρύνια", 1η έκδοση το 1985 και 2η έκδοση το 2002, "Τα όντα εκεί" και "Ονόματα μόνο" υπό τον τίτλο "Τα δύο όλα" το 1996 και "Δι΄ οδών" το 2002. Το πρώτο του μυθιστόρημα, "Ερώτων και αοράτων" κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις "Γαβριηλίδης" το 2007 και διακρίθηκε με το Βραβείο Μυθιστορήματος του περιοδικού "Διαβάζω" το 2008. Επίσης από τις εκδόσεις "Γαβριηλίδης", κυκλοφόρησαν οι ποιητικές του συλλογές "Ομορφιές αφόρητες" το 2012 και "Κύμα άλμα" το 2014. Το βιβλίο του "Γιώργος Σεφέρης - Βίος και παρωδία", από τις εκδόσεις "Γαβριηλίδης", κυκλοφόρησε το 2014 και βρέθηκε στη μικρή λίστα για τα βραβεία δοκιμίου του περιοδικού "Αναγνώστης" το 2015. Το 2016 κυκλοφόρησε από τις (.poema..) εκδόσεις το βιβλίο "Ελίζαμπεθ Μπίσοπ - Ποιήματα" σε μετάφραση και επίμετρο από τον ίδιο. Κείμενά του έχουν δημοσιευτεί σε συλλογικούς τόμους και σε λογοτεχνικά, έντυπα και ηλεκτρονικά, περιοδικά. Το δεύτερο μυθιστόρημά του, "Ίσος Ιησούς" (εκδόσεις Γαβριηλίδης, 2017), είναι το πρώτο στην Ελλάδα ακαδημαϊκό μυθιστόρημα, προϊόν της διατριβής του στη "Δημιουργική Γραφή".

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
376
Βάρος:
0.4 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση