Θεωρία βιομηχανικής οργάνωσης
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Θεωρία βιομηχανικής οργάνωσης

Αγορές, επιχειρησιακές στρατηγικές και πολιτική ανταγωνισμού

Ιωάννης Σ. Κατσουλάκος

40.00€ -30% 27.92€

Η "Θεωρία βιομηχανικής οργάνωσης" αποτελεί, από τις αρχές τουλάχιστον της δεκαετίας του 1980, έναν από τους πλέον βασικούς κλάδους της Εφαρμοσμένης Μικροοικονομικής Θεωρίας και διδάσκεται σε όλα τα σύγχρονα πανεπιστημιακά προγράμματα οικονομικής επιστήμης σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Σκοπός του παρόντος βιβλίου είναι η εκτενής ανάλυση της Θεωρίας Βιομηχανικής Οργάνωσης και της Πολιτικής Ανταγωνισμού και όλων των επιχειρησιακών πρακτικών που αποτελούν αντικείμενό τους. Στο βιβλίο τονίζονται η διαισθητική ερμηνεία των αποτελεσμάτων και προβλέψεων των διαφόρων υποδειγμάτων, προκειμένου να κατανοηθεί η συμπεριφορά των οικονομικών μονάδων σε ατελώς ανταγωνιστικές αγορές, και η σημασία τους στη διαμόρφωση μέτρων (μικρο)οικονομικής πολιτικής, χρησιμοποιώντας σε πολλές περιπτώσεις παραδείγματα· τα οποία βασίζονται σε ασκήσεις φροντιστηριακών μαθημάτων του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ).

Το βιβλίο απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές που παρακολουθούν μαθήματα Βιομηχανικής Οργάνωσης, Εφαρμοσμένης Βιομηχανικής Οργάνωσης και Πολιτικής Ανταγωνισμού, καθώς και σε όσους ενδιαφέρονται να προσεγγίσουν και να εντρυφήσουν σε ένα πολύ σημαντικό πεδίο της οικονομικής σκέψης.

Ιωάννης Σ. Κατσουλάκος

Ιωάννης Σ. Κατσουλάκος (Συγγραφέας)

Ο Γιάννης Κατσουλάκος είναι καθηγητής οικονομικής επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) από το 1994, διευθυντής μεταπτυχιακών σπουδών του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του ΟΠΑ, καθώς και αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού του ΟΠΑ από τον Σεπτέμβριο του 2007. Υπήρξε αναπληρωτής καθηγητής του ΟΠΑ κατά το διάστημα 1990-1993 και του Πανεπιστημίου του Liverpool κατά το διάστημα 1985-1992. Έχει διδάξει στα πανεπιστήμια Bristol, Southampton και στο London School of Economics. Πήρε το διδακτορικό δίπλωμά του από το London School of Economics το 1984. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από πενήντα άρθρα σε διεθνώς αναγνωρισμένα περιοδικά με κριτές και έχει συγγράψει επτά βιβλία. Υπήρξε επισκέπτης καθηγητής από το πανεπιστήμιο του Pittsbourgh (1992-1993) στο Centre of Economic Research and Graduate Education Charles University της Πράγας και, επίσης, διετέλεσε visiting research fellow (άνοιξη 1994) στο Κέντρο Οικονομικών Ερευνών και Στατιστικής στο CREST-ENSAE (Παρίσι). Το ερευνητικό και συμβουλετικό έργο του επικεντρώνεται στα εφαρμοσμένα μικροοικονομικά και ειδικότερα στη βιομηχανική οργάνωση, στα οικονομικά της τεχνολογικής αλλαγής, στα οικονομικά δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών, στην πολιτική του ανταγωνισμού και στη βιομηχανική πολιτική. Διδάσκει Βιομηχανική Οργάνωση και Χρηματοοικονομικά σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Υπήρξε σύμβουλος του ΟΟΣΑ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά διάφορα χρονικά διαστήματα, από το 1986, και πρόεδρος του Ινστιτούτου Μελετών Οικονομικής Πολιτικής (ΙΜΟΠ) το διάστημα 1993-1995. Από το 1992 είναι μέλος του Editorial Board του Journal of Evolutionary Economics, ερευνητικός εταίρος του Centre of Economic Policy Research (CEPR) του Λονδίνου, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της International Schumpeter Society και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του European Association for Research in Industrial Economics. Υπήρξε επίσης εθνικός εκπρόσωπος στην Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το πρόγραμμα "Στοχοθετημένη κοινωνικο-οικονομική έρευνα" (1994-1998). Είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού από το 1995. Είναι μέλος της Επενδυτικής Επιτροπής του Ταμείου Νέας Οικονομίας (ΤΑΝΕΟ).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Σελίδες:
560
Διαστάσεις:
24χ17
Βάρος:
1.177 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση