Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Πρότυπα ποιότητας στα ΜΜΕ
(Έχουν νόημα;)
Συγγραφέας:   Βασίλης Βασιλόπουλος


Πρότυπα ποιότητας στα ΜΜΕ
Λίγες μέρες μετά την επαναλειτουργία της ΕΡΤ στην χώρα μας η συζήτηση για την ποιότητα και το τοπίο στα ΜΜΕ της Ελλάδας κορυφώνεται.
Στόχος της παρούσας έκδοσης είναι να αναδειχθεί η ατζέντα της "ολικής επαναφοράς της ποιοτικής δημοσιογραφίας" στην Ελλάδα. Πυρήνας του διαλόγου και της μελέτης του συγγραφέα είναι η καταγραφή και ανάλυση των Βέλτιστων Πρακτικών και των Προτύπων στην Ενημέρωση, που αφ΄ενός θεωρείται αυθύπαρκτος ερευνητικός πανεπιστημιακός χώρος, αφ΄ετέρου εφαρμόζεται ήδη από σημαντικούς εκπροσώπους του τοπίου των Ενημερωτικών Media σε Ευρώπη και Αμερική.

Η έκδοση αυτή εντοπίζοντας τις σημερινές παθογένειες στο χώρο της ελληνικής δημοσιογραφίας αλλά και τις καλύτερες πρακτικές μεγάλων εκδοτικών ομίλων της Δύσης - μεταξύ των οποίων και οι θεσμικοί συνεργάτες της QJNT Συνέργειας OPA (Online Publishers Association of Europe) - για την διοίκηση των Μέσων και την οικονομική τους αυτοτέλεια ερευνά:
- τα Διεθνή Πρότυπα και τις καλές πρακτικές για την Ποιότητα στην Ενημέρωση.
- τα Συστήματα Ποιοτικής Διασφάλισης (QAS) ως πλαίσια αυτοδέσμευσης (self regulation)
- τους Κώδικες Δεοντολογίας που περιλαμβάνουν και την ψηφιακή μορφή διανομής
Πρωτίστως θέτει τους πραγματικούς-αντικειμενικούς όρους της λειτουργίας των ΜΜΕ και των ανθρώπων που εμπλέκονται με αυτά, όπως είναι ο κόσμος της Δημοσιογραφίας, των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, της Διαφήμισης, της Πολιτείας, των Πανεπιστημίων, αλλά και της κοινωνίας των πολιτών, που αντιλαμβάνονται τη σημαντικότητα της ποιοτικής ενημέρωσης και το ρόλο της στην υπεράσπισης της δημοκρατίας και της ποιότητας ζωής.

σσ.Η Συνέργεια Ευρωπαϊκών Δημοσίων Πανεπιστημιακών και Ερευνητικών Φορέων QJNT αποτελείται από το Αυστριακό Πανεπιστήμιο Donau Universitat Krems (DUK), το Ερευνητικό Ίδρυμα ΄Αθηνά΄ της Γενικής Γραμματείας Έρευνας Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας, το Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Βασ. Μπότση (κοινωφελής φορέας συνεποπτευόμενος από το Υπουργείο Παιδείας) και το Εργαστήριο Επικοινωνίας και Τεχνολογίας ΜΜΕ, του ΕΜΠ. Προσφέρει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα "Ποιοτική Δημοσιογραφία και Νέες Τεχνολογίες" που οδηγεί στην απόκτηση του τίτλου M.A. (Master of Arts), - αναγνωρισμένου από το ΔΟΑΤΑΠ.

248 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 302.234 95 (Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης - Ελλάς)
ISBN: 978-960-579-043-1
ISBN (10ψήφιο): 960-579-043-2
Βάρος: 0.4 κιλά
Εκδότης: Ταξιδευτής
Έτος Κυκλοφορίας: 2015
Γράψε τη δική σου κριτική
22.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

19.58
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Βασιλόπουλος, Βασίλης
Ο Βασίλης Βασιλόπουλος είναι Συνεργάτης Ερευνητής για θέματα Συστημάτων Διασφάλισης Ποιότητας και Κωδίκων Δεοντολογίας στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα "Ποιοτική Δημοσιογραφία και Νέες Τεχνολογίες" του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Επικοινωνίας. Έχει εργαστεί για περισσότερα από 25 χρόνια σε web media και ραδιοφωνικούς σταθμούς ως συντονιστής περιεχομένου, πολιτικός συντάκτης και αναλυτής. Έχει Μaster of Arts, από το Donau Universitat Krems "Ποιοτική Δημοσιογραφία και Νέες Τεχνολογίες" -αναγνωρισμένο από το ΔΟΑΤΑΠ. Κατέχει Πτυχίο Λογιστικής από το ΤΕΙ Διοίκησης και Οικονομίας Λάρισας. Σήμερα είναι προϊστάμενος της Διεύθυνσης Περιεχομένου της Γενικής Διεύθυνσης Νέων Μέσων της ΕΡΤ Α.Ε.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.