Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η επιλογή της σχολικής ηγεσίας
(Διαδικασίες, μέθοδοι και προκλήσεις)

Offer
Η μελέτη, ορμώμενη από τις διεθνείς τάσεις και εξελίξεις, επιδιώκει να ενημερώσει το πεδίο της Διοίκησης της Εκπαίδευσης, τους εγχώριους φορείς χάραξης πολιτικής και κάθε ενδιαφερόμενο σχετικά με το τι συμβαίνει και προτείνεται διεθνώς σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες επιλογής σχολικών ηγετών. Βασική παραδοχή εκκίνησης της μελέτης είναι η αντίληψη ότι ο διευθυντής της σχολικής μονάδας είναι ο κατʼ απονομή ή κατʼ αξία σχολικός ηγέτης που, βάσει ερευνών, συμβάλλει θεμελιακά στη βελτίωση των σχολικών αποτελεσμάτων. Ως εκ τούτου, η επιλογή ικανών σχολικών ηγετών είναι το πρώτο σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της βελτίωσης των εκπαιδευτικών συστημάτων.

Στο πρώτο μέρος του βιβλίου περιγράφονται τα στάδια επιλογής σχολικής ηγεσίας, οι σύγχρονες προληπτικές στρατηγικές του σχεδιασμού της διαδοχής και της στρατολόγησης μελλοντικών ικανών διευθυντών, καθώς και οι σημαντικότερες τελευταίας τεχνολογίας μέθοδοι αξιολόγησης των υποψηφίων. Ακολουθεί η αναφορά στις δυσκολίες επιλογής ικανών σχολικών ηγετών, οι οποίες προέρχονται αφενός, από την επιβάρυνση του ρόλου του σχολικού ηγέτη στο πλαίσιο των πολιτικών αποκέντρωσης και λογοδοσίας της Νέας Δημόσιας Διοίκησης και αφετέρου, από τα σφάλματα που παρατηρούνται στις διαδικασίες επιλογής και τις μεθόδους αξιολόγησης. Το πρώτο μέρος συνεχίζει με την κατάθεση προτάσεων για την αντιμετώπιση της κρίσης της σχολικής ηγεσίας και τη βελτίωση των διαδικασιών επιλογής διευθυντών, και ολοκληρώνεται με την παρουσίαση των συστάσεων των Διεθνών Οργανισμών .

Στο δεύτερο μέρος εξετάζονται οι διαδικασίες επιλογής σχολικών ηγετών σε δύο αποκεντρωμένα εκπαιδευτικά συστήματα (Αγγλία, ΗΠΑ) και ένα συγκεντρωτικό (Ελλάδα). Παρουσιάζονται οι ακολουθούμενες πρακτικές, οι μέθοδοι αξιολόγησης των υποψηφίων και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα εθνικά εκπαιδευτικά συστήματα στην επιλογή ικανών σχολικών ηγετών. Βασικοί στόχοι αυτού του μέρους είναι να αναφανεί ιστορικά και συγκριτικά ο προβληματικός χαρακτήρας των πρακτικών επιλογής διευθυντών σχολικών μονάδων στην Ελλάδα και να κατατεθούν προτάσεις εκσυγχρονισμού των εγχώριων διαδικασιών επιλογής σχολικών διευθυντών.

24χ17 εκ., 222 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 371.068 (Σχολείο - Διοίκηση και οργάνωση), 658.312 4 (Εκπαίδευση (Διοίκηση και οργάνωση προσωπικού))
ISBN: 978-960-333-795-9
ISBN (10ψήφιο): 960-333-795-1
Βάρος: 0.473 κιλά
Εκδότης: Γρηγόρη
Έτος Κυκλοφορίας: 2015
Γράψε τη δική σου κριτική
17.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

13.09
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.