Ακριβώς παρά πέντε
zoom in
14.00€ -10% 12.60€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789608472495

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    1999

  • Εκδότης

    Εντός

...Κάποια χρόνια πίσω... Προάστειο αριστοκρατικό, καρτιέ `σικ`!
Ο Στέφανος, γέννημα-θρέμμα μεσοαστικής οικογένειας, γεννιέται ελαττωματικός! Έχει δυνατή όραση, καθαρό μυαλό και λεύτερη σκέψη! Προκαλεί... Η τιμωρία γνωστή... Απομόνωση!
Δυνατός και αγνός σαν τσίπουρο σπιτίσιο, ο έρωτάς του για τη Χαρούλα διακόπτεται βίαια. Οι γονείς της την πείθουν να παντρευτεί έναν σαραντάρη λεφτά! Ό,τι καλύτερο· βοά ο `καλός` κόσμος!
Αγνός και ευαίσθητος ο Στέφανος, αναζητώντας μια λύση, καταλήγει στο γραφείο του ψυχολόγου.
`...Κάποια στιγμή έχω την αίσθηση ότι τα τρόλεϊ κινούνται με την όπισθεν...`, διηγείται...
Τσακισμένος και απελπισμένος, γράφει ένα μυθιστόρημα όπου ο ήρωάς του, δραπέτης της αριστοκρατίας, κατρακυλάει πολύ χαμηλά στην απελπισμένη του προσπάθεια να βρει τον πραγματικό εαυτό του, ν’ αλλάξει ζωή... Ο Στέφανος περιγράφει την τιμωρία του. Την απομόνωσή του. Το μυθιστόρημα κυκλοφορεί με σχετική επιτυχία και ταρακουνάει συθέμελα την ελίτ του προαστείου.
Αυτή η ξαφνική επιτυχία και ένα τυχαίο γεγονός λυτρώνει το Στέφανο απ’ τα μετεφηβικά του κόμπλεξ. Τώρα αποφασίζει αυτός. Θα ενταχθεί με όρους δικούς του; Θα χαράξει ένα δικό του δρόμο;...
Αλήθεια... Εσείς τι θα κάνατε;


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Δημήτρης Τάντηρας

Δημήτρης Τάντηρας (Συγγραφέας)

Ο Δημήτρης Τάντηρας γεννήθηκε στην Αθήνα από γονείς Μικρασιάτες. Σε ηλικία οχτώ χρόνων άρχισε μαθήματα πιάνου, αλλά πολύ γρήγορα στράφηκε προς την ελαφρά μουσική. Επαγγελματίας μουσικός έγινε αργότερα, αφού πρώτα σπούδασε υφαντουργός. Ως επαγγελματίας μουσικός σχημάτισε την πρώτη του ορχήστρα χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο και έτσι γεννήθηκε ο μαέστρος Δημήτρης Νήρας. Παράλληλα, συνέχισε τις σπουδές του στο Ελληνικό Ωδείο, όπου τελειώνοντας εργάστηκε σ΄ αυτό επί πολλά χρόνια ως καθηγητής ανώτερων θεωρητικών. Ως συνθέτης δισκογράφησε τραγούδια. Έγραψε μουσική για κινηματογράφο και θέατρο, καθώς και μια σειρά έργων σύγχρονης μουσικής για μικρά και μεγάλα σύνολα. Επίσης έγραψε και παρουσίασε για αρκετό χρονικό διάστημα εκπομπές στο ραδιόφωνο, Spice FM. "Ραντεβού με το χτες", "Καφεδάκι στο μπαλκόνι του κόσμου" και άλλες. Στον χώρο της λογοτεχνίας εμφανίζεται το 1987 με το μυθιστόρημα "Πίσω απ΄ τα γυάλινα τείχη" εκδόσεις Θεωρία και ακολουθούν το 1999 το "Χαμόγελο του καλοκαιριού" και το "Ακριβώς παρά πέντε" από τις εκδόσεις Εντός. Ο Δημήτρης Τάντηρας (Νήρας) σήμερα εργάζεται ως καθηγητής ανώτερων θεωρητικών και ενοργάνωσης στο ωδείο "Μουσικοί ορίζοντες" και στο ωδείο "Αττικής".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
189
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.293 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση