Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Κοινωνική οικονομία και κοινωνική επιχειρηματικότητα
(Μια δυναμική προοπτική ενάντια στην οικονομική κρίση)
Συγγραφέας:   Θεοδώρα Ντούλια


Κοινωνική οικονομία και κοινωνική επιχειρηματικότητα
Η αποτυχία των κανόνων της Αγοράς να αντιμετωπίσουν τα όλο και αυξανόμενα προβλήματα της ανεργίας, της φτώχειας, της εκμετάλλευσης, και τα διογκούμενα προβλήματα των ανθρώπων που υφίστανται σήμερα τις συνέπειες της παγκόσμιας οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κρίσης, οδηγούν στην ανάδειξη της Κοινωνικής Οικονομίας ως ενός εναλλακτικού και ανθρώπινου μοντέλου παραγωγικής διαδικασίας και ανάπτυξης, με αρχές την αλληλεγγύη, τη συλλογικότητα, την αυτοδιαχείριση και τη συνεργασία του κοινωνικού κεφαλαίου στις τοπικές κοινωνίες.

Το βιβλίο αυτό, το οποίο αποτελεί τόσο ενημερωτικό, όσο και εκπαιδευτικό υλικό, αποπειράται να καταδείξει τη σπουδαιότητα και τη μεγέθυνση του τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και διεθνώς, και να καταγράψει το εύρος και τις δυνατότητες που παρουσιάζει ο τομέας αυτός στην Ελλάδα, ιδιαίτερα ως προς την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή.

Περιλαμβάνει θεωρητική ανάλυση σχετικά με την Κοινωνική Οικονομία και την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, προτάσεις πολιτικής για την αντιμετώπιση των ελλείψεων (του τομέα και των δραστηριοτήτων του), παρουσίαση υφιστάμενων Κοινωνικών Επιχειρήσεων, Φορέων της Αλληλέγγυας Οικονομίας στην Ελλάδα και των δυνατοτήτων του τομέα προς την κατεύθυνση της επαγγελματικής, επιχειρηματικής και κοινωνικής δραστηριοποίησης ενδιαφερομένων, ενώ προσεγγίζει ακροθιγώς και τα ζητήματα της Γυναικείας Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας, των Εναλλακτικών Πιστώσεων, της Μικροπίστωσης και της Κοινωνικής Ευθύνης.
Καταγράφει, επίσης, καλές πρακτικές Κοινωνικών Επιχειρήσεων και Οργανισμών του Τρίτου τομέα στην Ευρώπη, στη Διεθνή Κοινότητα και στην Ελλάδα, τις θεσμοθετημένες και μη μορφές Κοινωνικών Επιχειρήσεων και Φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Αλληλέγγυας Οικονομίας στην Ελλάδα, το νομοθετικό πλαίσιο για τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (Κοιν.Σ.Επ.), τα βήματα δημιουργίας Κοινωνικών Επιχειρήσεων και σχέδια καταστατικών Κοιν.Σ.Επ..

Απευθύνεται στο ευρύτερο κοινό, σε μελλοντικούς και υπάρχοντες κοινωνικούς επιχειρηματίες, σε πολιτικούς και managers φορέων, σε εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους, σε στελέχη Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Τραπεζικών Ιδρυμάτων και σε όσους δραστηριοποιούνται στον Τρίτο τομέα της οικονομίας.
Το έργο περιλαμβάνει, επίσης, και δύο μικρότερα βιβλία, ήτοι το "Εγχειρίδιο του Εκπαιδευτή" και τον "Οδηγό Αναλυτικού και Ωρολογίου Προγράμματος", τα οποία διατίθενται σε ψηφιακό δίσκο εγγραφής (cd) μαζί με το βιβλίο και είναι χρήσιμα σε εκπαιδευτές, εκπαιδευόμενους και στελέχη φορέων εκπαίδευσης ή κατάρτισης με αντικείμενο το περιεχόμενο του βιβλίου.

Η συγγραφέας

24χ17 εκ., 320 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 330 (Οικονομία ), 658.401 2 (Επιχειρηματικό σχέδιο)
ISBN: 978-960-564-246-4
ISBN (10ψήφιο): 960-564-246-8
Βάρος: 0.673 κιλά
Εκδότης: Οσελότος
Έτος Κυκλοφορίας: 2015
Γράψε τη δική σου κριτική
25.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

22.25
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ντούλια, Θεοδώρα
Η Θεοδώρα Ντούλια γεννήθηκε το 1955 στη Λάκα Σουλίου της Ηπείρου και είναι οικονομολόγος, απόφοιτος του τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου. Διετέλεσε Γενική Γραμματέας Ισότητας (1989), ενώ στο Δημόσιο εργάστηκε επί 33 έτη σε πολλές υπηρεσίες: στη ΙΒ΄ Εφορεία Αρχαιοτήτων (1979-1981), στη Νομαρχία Ιωαννίνων, όπου συνεργάστηκε ως σύμβουλος πολιτιστικής και κοινωνικής δράσης, με περισσότερους από 1.000 φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών και του Τρίτου τομέα (1982-1987), στη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς (1988) και στη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης του Υ.Π.Ε.Π.Θ. [ως υπάλληλος, τμηματάρχης, διευθύντρια και σύμβουλος Κοινωνικής και Γυναικείας Επιχειρηματικότητας (1992-2010)]. Υπήρξε επιστημονική υπεύθυνη στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα σε εθνικά κα ευρωπαϊκά έργα, προγράμματα και πρωτοβουλίες για γυναίκες, για ευπαθείς κοινωνικά και οικονομικά ομάδες, σε θέματα σχετικά με την καταπολέμηση του Αποκλεισμού, την Ισότητα ευκαιριών, την Κοινωνική Οικονομία, τη Μικροπίστωση, την κοινωνική επιχειρηματική δραστηριοποίηση ευπαθών κυρίως ομάδων, τη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα και τον Πολιτισμό, τα οποία αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με πολλούς εθνικούς και ευρωπαϊκούς Φορείς, για τα έτη 1992-2010, και έχει πλούσιο συγγραφικό και μελετητικό έργο. Σήμερα απασχολείται ως ερευνήτρια, συγγραφέας, σύμβουλος και εκπαιδεύτρια στα παραπάνω θέματα. Συμμετείχε ως οργανώτρια ή εισηγήτρια σε συνέδρια και ημερίδες (περισσότερα από 120) διεθνούς, ευρωπαϊκού και εθνικού επιπέδου και ως πρόεδρος, αντιπρόεδρος και μέλος σε πολλές επιτροπές και συμβούλια αντιστοίχου εμβέλειας. Υπήρξε, επίσης, μέλος και πρόεδρος λαϊκοσυμμετοχικών θεσμών του Δημοσίου (Νομαρχιακής Επιτροπής Ισότητας Ιωαννίνων και Αθηνών, Νομαρχιακής Επιτροπής Πολιτισμού Ιωαννίνων) από το 1981 έως το 1995, ενώ από το 1979 έως σήμερα είναι μέλος συλλογικών Φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών και του Γυναικείου Κινήματος, καθώς και Κοινωνικών Επιχειρήσεων (την τελευταία δεκαπενταετία).

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.