Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ασματική ακολουθία του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου
(Μετά παρακλητικού κανόνος, χαιρετισμών, εγκωμίων και μουσικού παραρτήματος)

Ασματική ακολουθία του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου
Η παρούσα ακολουθία ενεκρίθη από την Ιεράν Σύνοδον του Οικουμενικού Πατριαρχείου, κατά την συνεδρίασιν αυτής, της 5ης Μαΐου 2014.)

Η ανά χείρας ακολουθία του Αγίου Γέροντος Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου εποιήθη υπό του θεολόγου και φιλολόγου Ευαγγέλου Καραδήμου ολίγον μετά την κοίμησιν του Αγίου (2αν Δεκεμβρίου 1991) και εξεδόθη τύποις το 1998.

Εις την δευτέραν αυτήν έκδοσιν προσετέθη παράρτημα περιλαμβάνον την μελοποίησιν και δια χαρακτήρων της βυζαντινής μουσικής καταγραφήν των τμημάτων αυτής, τα οποία εκρίθησαν ότι είναι χρήσιμον να τονισθούν μουσικώς. Την μελοποίησιν αυτήν έκαμε ο αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερος Χρίστος Δ. Κυριακόπουλος, θεολόγος, μουσικολόγος, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού.

Η ακολουθία αυτή, αν και είναι συντεταγμένη εις την παραδοσιακήν γλώσσαν της εκκλησιαστικής υμνογραφίας, γίνεται ευκόλως κατανοητή, διότι ο ποιήσας αυτήν έχει επιλέξει απλήν σύνταξιν και ευκόλως κατανοητόν λεξιλόγιον.


Σημείωση: Επανέκδοση: "Ιχνηλασία", 1998.

24χ17 εκ., 212 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Μήλεσι Αττικής
Ταξινόμιση DDC: 264.2 (Ύμνοι), 264 (Λειτουργίες)
ISBN: 978-960-6890-36-9
ISBN (10ψήφιο): 960-6890-36-8
Βάρος: 0.453 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2014
Γράψε τη δική σου κριτική
10.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

8.90
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.