Μπρος γκρεμός και πίσω ράφι
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Μπρος γκρεμός και πίσω ράφι

Το ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς

Helen Fielding

Είναι ανύπαντρη, γύρω στα 30, και ζει στο Λονδίνο. Η ζωή της μοιάζει να πηγαίνει ...από το κακό στο χειρότερο: καπνίζει σαν φουγάρο, πίνει σαν νεροφίδα και οι άντρες που γνωρίζει είναι ήδη παντρεμένοι, κακόγουστοι ή, απλώς, προτιμούν ... τους άντρες. Ωστόσο, κατάφερε μέσα σ΄ ένα χρόνο να χάσει εννέα κιλά -και στο ίδιο διάστημα να ξαναπάρει μόνο οκτώ.

Βασισμένο στο εβδομαδιαίο χρονογράφημα της δημοσιογράφου Έλεν Φήλντινγκ στην εφημερίδα "Independent", το "Μπρος γκρεμός και πίσω ... ράφι" (Το ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς) καταγράφει ένα χρόνο από τη ζωή μιας νέας γυναίκας σε αναζήτηση ... αρσενικού, αλλά και μιας υγιεινής και ισορροπημένης ζωής.

Εξαιρετικά κεφάτο, ξεκαρδιστικό όσο και συγκινητικό, το μυθιστόρημα της Έλεν Φήλντινγκ έχει αποκτήσει εκατοντάδες χιλιάδες φανατικούς αναγνώστες σε όλο τον κόσμο.

Έφη Καλλιφατίδη

Έφη Καλλιφατίδη (Μεταφραστής)

Η Έφη Καλλιφατίδη (1954-2018) γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και γραφιστική στο Istituto Europeo di Design (IED) της Ρώμης. Αναγνωρισμένη μεταφράστρια λογοτεχνίας, μετέφρασε στα ελληνικά το σύνολο των μυθιστορημάτων και τα περισσότερα δοκιμιακά έργα του Ουμπέρτο Έκο, καθώς και έργα κλασικών συγγραφέων όπως οι Λώρενς Στερν, Χένρυ Φήλντινγκ, Χέρμαν Μέλβιλ, Σάμουελ Μπάτλερ, Ναθάνιελ Χώθορν, Τσαρλς Ντίκενς, Τζιοβάνι Βέργκα, κ.ά. - 150, συνολικά, λογοτεχνικά έργα αγγλόφωνων, Ιταλών και Γάλλων συγγραφέων. Παράλληλα εργάστηκε για πολλά χρόνια ως υποτιτλίστρια στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Συνεργάστηκε με την ΕΡΤ και με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, του οποίου διετέλεσε υπεύθυνη υποτιτλισμού. Συνεργάστηκε επίσης με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, με το Φεστιβάλ Αθηνών, με την Εθνική Λυρική Σκηνή, με το ΚΘΒΕ, και με πολλά κινηματογραφικά και θεατρικά φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έφυγε από τη ζωή την 1η Ιανουαρίου 2018.


Helen Fielding

Helen Fielding (Συγγραφέας)

Η Έλεν Φήλντινγκ (1958), συγγραφέας και σεναριογράφος, έγινε παγκόσµια γνωστή ως η δηµιουργός της Μπρίτζετ Τζόουνς, µιας τριαντάχρονης µόνης γυναίκας στο Λονδίνο τη δεκαετία του 1990. Γεννήθηκε στο Γιορκσάιρ και ζει στο Λονδίνο. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στο BBC για δέκα χρόνια και στη συνέχεια σε διάφορες εφημερίδες. Σήμερα αρθρογραφεί στην εφημερίδα "The Daily Telegraph". Το "Ω, τι υπέροχος κόσμος" αποτέλεσε το πρώτο της μυθιστόρημα και εκδόθηκε το 1994. Το δεύτερο (1996), "Μπρος γκρεμός και πίσω... ράφι" ("Το ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς"), της εξασφάλισε μεγάλη επιτυχία στη Μ. Βρετανία, στη συνέχεια μεταφράστηκε σε περισσότερες από είκοσι γλώσσες κι έγινε παγκόσμιο μπεστ-σέλερ, ενώ γυρίστηκε και κινηματογραφική ταινία. Το 1998 τιμήθηκε με το British Book Award - το αντίστοιχο Όσκαρ των εκδόσεων- ως το καλύτερο βιβλίο της χρονιάς. Το τρίτο βιβλίο της, "Προς γνώση και συμμόρφωση" (1999, συνέχεια του "Ημερολογίου της Μπρίτζετ Τζόουνς"), σημείωσε κι αυτό τεράστια επιτυχία. Σε έρευνα της εφ. The Guardian το "Ηµερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς" αναδείχθηκε µέσα στα 10 βιβλία που εκφράζουν καλύτερα τον 20ό αιώνα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
320
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.485 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση