Δε θέλω να μάθω να διαβάζω
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Δε θέλω να μάθω να διαβάζω

Άρης Δημοκίδης

Ο Νίκος είναι σίγουρος ότι δεν του χρειάζονται τα γράμματα, γι’ αυτό ορκίζεται ποτέ να μη μάθει να διαβάζει. Δεν ξέρει τι χάνει όμως! Ευτυχώς που ένα βράδυ ζει μια φανταστική, ονειρεμένη περιπέτεια που θα τον κάνει να αλλάξει γνώμη. Και τότε θα καταλάβει ότι χάρη στο διάβασμα κάθε παιδί μπορεί να γίνει σούπερ ήρωας!

ΘΕΜΑ: Η αξία της μάθησης

Το βιβλίο εντάσσεται στη σειρά Διαβάζω ιστορίες 6+, η οποία περιλαμβάνει απλές, διασκεδαστικές ιστορίες μέχρι 1.000 λέξεις που οδηγούν το παιδί στον δρόμο της ανάγνωσης.

Άρης Δημοκίδης

Άρης Δημοκίδης (Συγγραφέας)

Ο Άρης Δημοκίδης γεννήθηκε το 1978 στη Θεσσαλονίκη όπου και ζει. Τα αγαπημένα του παιδικά βιβλία ήταν ο "Μικρός Νικόλας", ο "Θησαυρός της Βαγίας" και "Ο Γλάρος Ιωνάθαν". Μικρός πήγαινε στο ωδείο, άκουγε ξένη μουσική, έβλεπε όλα τα παιδικά προγράμματα στην τηλεόραση, έγραφε παιδικά παραμύθια, έφτιαχνε αυτοσχέδιες εφημερίδες. Στην ερώτηση "τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις" απαντούσε δημοσιογράφος ή / και συγγραφέας. Σπούδασε ΜΜΕ και πολιτισμό στο Λονδίνο, αλλά υποστηρίζει ότι τα καλύτερα τα έμαθε πηγαίνοντας σε εκθέσεις, παρουσιάσεις, ομιλίες, ταινίες, συναυλίες, μιλώντας με ανθρώπους και διαβάζοντας εφημερίδες. Δούλεψε ως δημοσιογράφος στο BBC και σε διάφορα αγγλικά έντυπα και πήρε μάστερ στην Πολιτιστική Διαχείριση. Η καλύτερη δουλειά του ήταν στο Μουσείο Παιδικής Τέχνης στο Λονδίνο - η καθημερινή επαφή με πίνακες ζωγραφισμένους από παιδιά τον οδήγησε πίσω στην παιδική του ηλικία, τότε που έγραφε παραμύθια και τα χάριζε σε φίλους. Ύστερα απ΄ αυτήν τη δουλειά, άρχισε να παρουσιάζει συμπτώματα παλιμπαιδισμού. Στην Ελλάδα γράφει κυρίως γι΄ αυτά που του αρέσουν και τον ενθουσιάζουν, τα οποία για κάποιον περίεργο λόγο είναι πολύ περισσότερα απ΄ αυτά που τον εκνευρίζουν.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Έφη Λαδά

Έφη Λαδά (Εικονογράφος)

Η Έφη Λαδά γεννήθηκε στην Κλειτορία Αχαΐας στις 23-11-1959. Σπούδασε το σχέδιο και το χρώμα στο Εργαστήρι του ζωγράφου Γιώργου Βογιατζή. Έλαβε μέρος σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής. Το παιδικό βιβλίο όμως ήταν αυτό που την ενδιέφερε περισσότερο και από το 1991 και μετά ασχολείται αποκλειστικά με αυτό. Έχει κάνει εικονογράφηση για πάνω από 40 βιβλία. Το 1998 έλαβε μέρος, σαν εικονογράφος, στη 15η Mostra internationale d΄ illustrazione per l΄ infanzia στο Sarmede της Ιταλίας. Το 2004 έλαβε μέρος στη Διεθνή Έκθεση Παιδικού Βιβλίου στη Bologna. Το 2005 πραγματοποίησε έκθεση ζωγραφικής στην Τεχνόπολη με τίτλο "Παραμυθοπινελιές, Μια φορά κι έναν καιρό στην Αθήνα", και τον ίδιο χρόνο έκανε τη σκηνογραφία για τη μουσική παράσταση του ιρλανδέζικου παραμυθιού "Ο κούκος των Χριστουγέννων" που ανέβηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Το βιβλίο της "Τα γενέθλια της Ινφάντα" (εκδ. Πατάκη) μεταφράστηκε στα ιταλικά και στα κορεατικά. Το 2006 το βιβλίο της "Κυριακές στο πάρκο" προτάθηκε για το Κρατικό Βραβείο.


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
64
Βάρος:
0.109 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση