Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Το κόστος της κρίσης και η άδικη κατανομή του στην Ελλάδα
(2009-2014)

Το κόστος της κρίσης και η άδικη κατανομή του στην Ελλάδα
Στην περίοδο 2009-2014 η Ελλάδα υπέστη:
1) Εντυπωσιακή μείωση της οικονομικής δραστηριότητας, αύξηση της ανεργίας, διόγκωση του δημοσίου χρέους. Η ζημία που έγινε από τη χρηματοπιστωτική κρίση και την πολιτική που εφαρμόστηκε είναι μεγάλη. Η πολιτική της εντατικής και επεκτατικής λιτότητας έχει βυθίσει την οικονομία σε ύφεση χωρίς τέλος. Ακόμα και αν η ανάπτυξη επιστρέψει στα προ της κρίσης επίπεδα δεν μπορεί να επανορθώσει τη ζημία που έγινε.
2) Ανυπολόγιστη είναι η βλάβη της Ελληνικής κοινωνίας. H κατανομή του βάρους της κρίσης υπήρξε άδικη. Ενώ οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων έχει υποστεί τεράστιο πλήγμα. Μισθωτοί, συνταξιούχοι, άνεργοι, φτωχοί, μη προνομιούχοι επωμίστηκαν το βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής. Το εισόδημά τους εξαφανίζεται (αν χάσουν τη δουλειά τους) ή συρρικνώνεται δραματικά (με τη μείωση των μισθών), οι δημόσιες υπηρεσίες Υγείας και Παιδείας υποβαθμίζονται εξαιτίας των μεγάλων περικοπών και η ζωή των πολιτών αλλάζει προς το χειρότερο. Οι μονογονεϊκές και οι πολύτεκνες οικογένειες, οι γυναίκες, τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι αισθάνονται περισσότερο τις δυσμενείς επιπτώσεις της κρίσης και της εφαρμοζόμενης πολιτικής.
3) Οι εξελίξεις για τον ελληνικό πληθυσμό ήταν δυσμενείς μέχρι σήμερα και προβλέπεται να είναι δραματικές στο μέλλον. Οι γεννήσεις μειώ­νονται, η γήρανση του πληθυσμού αυξάνεται με ταχύ ρυθμό και η αποδημία νέων Ελλήνων με προσόντα είναι για την Ελλάδα πραγματική "γενεοκτονία".

Η μελέτη χωρίς να παραλείπει τις θετικές επιπτώσεις της κρίσης που προέρχονται κυρίως από την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού, αποδεικνύει ότι η οικονομική, κοινωνική, πολιτική και δημογραφική κρίση καταλήγουν στην ανθρωπιστική κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

24χ17 εκ., 372 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 330.495 (Οικονομία - Ελλάς)
ISBN: 978-960-7941-11-4
ISBN (10ψήφιο): 960-7941-11-Χ
Βάρος: 0.779 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2015
Γράψε τη δική σου κριτική
20.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

17.80
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Έμκε - Πουλοπούλου, Ήρα
Η Ήρα Έμκε - Πουλοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι όπου πήρε το δίπλωμα του δεύτερου κύκλου σπουδών του Ινστιτούτου για τη Μελέτη της Οικονομικής και Κοινωνικής Ανάπτυξης (Institut d΄Etude de Developement Economique et Social) παρακολούθησε μαθήματα στο Διεθνές Ινστιτούτο για τον Προγραμματισμό της Εκπαίδευσης (Institut International pour la Planification de l΄Education) και πήρε το δίπλωμα Ανώτατων Οικονομικών Σπουδών (Diplome d΄Etudes Superieures de Sciences Economiques) του Πανεπιστημίου του Παρισιού. Ανακηρύχτηκε διδάκτορας (Doctorat d΄Etat es Sciences Economiques) του Πανεπιστημίου του Παρισιού με βαθμό άριστα (mention tres bien) για τη διατριβή "Tο κόστος της Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στη Γαλλία" με πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής του Διδακτορικού, τον καθηγητή Henri Bartoli. Έχει λάβει μέρος σε διεθνή συνέδρια για δημογραφικά θέματα και έχει δημοσιεύσει επιστημονικές μελέτες σε Ελληνική, Γαλλική, Αγγλική και Πορτογαλική γλώσσα. Είναι μέλος της Ακαδημίας Επιστημών της Νέας Υόρκης και Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Δημογραφικών Μελετών (ΕΔΗΜ).

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.