Πυγμαλίων
zoom in
12.72€ -10% 11.45€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789605581831

  • Κατηγορίες:

    Θέατρο , Πεζογραφία

  • Έτος κυκλοφορίας

    2014

  • Εκδότης

    Δωδώνη

Αν ο κόσμος δεν ήταν καμωμένος από τον Ιεχωβά, αλλά από τον Όμηρο, ο Μπέρναρντ Σω θα ήταν ένας κοκκινογένης θεός του Ολύμπου και θα είχε αχώριστο σύντροφο κοντά του, τον Θερσίτη να τον κερνά. Νηφάλιος αιώνια ο ένας, ολομέθυστος αιώνια ο άλλος, θα κοίταζαν από ψηλά τον κόσμο και θα γελούσαν, ο ένας γιατί ο κόσμος είναι τόσο όμορφος, ο άλλος γιατί ο κόσμος είναι τόσο άσκημος, κι οι δυο μαζί γιατί ξέρουν το μεγάλο μυστικό: πως όλος αυτός ο περίφημος Τρωικός Πόλεμος έγινε όχι για την Ελένη, παρά, για τον ίσκιο της Ελένης. Η αληθινή Ελένη είχε καταφύγει κυνηγημένη και αμόλευτη, στο κεφάλι του Μπέρναρντ Σω σαν μια μεγάλη ιδέα. [...]

Μαρία Πορτολομαίου - Λάζου (Υπεύθυνος Σειράς)

Η Μαρία Πορτολομαίου γεννήθηκε στις 15 Αυγούστου 1946 στην Τιθορέα Λοκρίδας. Συγγραφέας, μεταφράστρια, ηθοποιός και σκηνοθέτης, σύζυγος του Βαγγέλη Λάζου των εκδόσεων "Δωδώνη" (Αθήνα - Γιάννενα). Έργα της: "Μια ζωή Μαρία", ποίηση, "Η διάρρηξη", διηγήματα, "Μακρυγιάννη, οράματα;", σύνθεση κειμένων για το θέατρο, "Ρωμαίος, Ιουλιέτα και μετά τι;", θεατρικό, "Τα δυο αδέρφια μου... κι εγώ", λογοτεχνία για παιδιά, "Επειδή... κουράστηκαν", λογοτεχνία για παιδιά. Έχει μεταφράσει στα ελληνικά θεατρικά των Ζενέ, Καμύ, Ιονέσκο, Ζιρωντίν, Σαλακρού, κ.ά., και έχει την ευθύνη της θεατρικής σειράς των εκδόσεων "Δωδώνη".

Γεώργιος Μ. Καλογεράκης (Μεταφραστής)


George Bernard Shaw

George Bernard Shaw (Συγγραφέας)

Shaw, George Bernard (1856 - 1950). Γεννήθηκε στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας και πέθανε στην Αγγλική πρωτεύουσα, σε ηλικία 94 ετών. Το 1925 τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ της λογοτεχνίας. Κατά τα 50 και πλέον χρόνια της συγγραφικής δραστηριότητάς του έγραψε γύρω στα 50 θεατρικά έργα, τα πιο γνωστά από τα οποία είναι τα εξής: "Το επάγγελμα της κυρίας Γουώρρεν", "Πυγμαλίων", "Καίσαρ και Κλεοπάτρα", "Ο μαθητής του διαβόλου", "Φάννυ", "Άνθρωπος και υπεράνθρωπος", "Οι έξι του Καλαί", "Τα σπίτια των χήρων", "Πίσω στο Μαθουσάλα", "Αικατερίνη η Μεγάλη", "Στις χρυσές μέρες του βασιλιά Καρόλου", "Τα όπλα και οι άνθρωποι" κ.ά.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
228
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.377 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση