Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ενδοσχολική βία και σχολικός εκφοβισμός
(Θεωρητικό πλαίσιο και εκπαιδευτική παρέμβαση: Αναγνώριση κι αντιμετώπιση και στο νηπιαγωγείο)

Offer
Σύμφωνα με έρευνες, ορισμένοι μαθητές εκδηλώνουν βίαιη συμπεριφορά εναντίον συμμαθητών τους, οι οποίοι θεωρούνται ότι είναι εύκολοι στόχοι. Αυτή η συμπεριφορά αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του βασικού δικαιώματος όλων των μαθητών να πηγαίνουν στο σχολείο χωρίς να φοβούνται ότι κάποιος συμμαθητής τους θα προσπαθήσει να τους εξευτελίσει, να τους επιβληθεί με τη βία, να τους ταπεινώσει...
Εκ των πραγμάτων, το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού συνιστά έκφραση και μέρος της ενδοσχολικής βίας, χωρίς όμως οι δύο έννοιες να ταυτίζονται. Όταν μιλάμε για "σχολικό εκφοβισμό", εννοούμε το φαινόμενο σύμφωνα με το οποίο ένας μαθητής ή πολλοί μαθητές θυματοποιούν έναν άλλον μαθητή, εκμεταλλευόμενοι μια προϋπάρχουσα ανισορροπία δύναμης, σωματικής, πνευματικής ή κοινωνικής που εκδηλώνεται με ποικίλες μορφές και κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις.

Όπως φαίνεται από τη βιβλιογραφική ανασκόπηση όμως, δεν υπάρχουν μελέτες σχετικές με τα προβλήματα βίαιης συμπεριφοράς και σχολικού εκφοβισμού των νηπίων. Γι΄ αυτό κρίθηκε αναγκαία η εκπόνηση μιας ερευνητικής εργασίας για τη διερεύνηση των διαμορφωμένων αντιλήψεων και στάσεων των εκπαιδευτικών προσχολικής αγωγής, αναφορικά με το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας στο Νηπιαγωγείο.

24χ17 εκ., 253 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 370.15 (Παιδαγωγική ψυχολογία ), 303.6 (Βία)
ISBN: 978-960-02-3100-7
ISBN (10ψήφιο): 960-02-3100-1
Βάρος: 0.543 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2015
Γράψε τη δική σου κριτική
15.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

9.60
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Ελένη Τρίγκα - Μερτίκα κατάγεται από το Πολυδένδρι του Ν. Ημαθίας και ολοκλήρωσε τις βασικές της σπουδές στη Βέροια. Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης του Τμήματος Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής - Ψυχολογίας (Φ.Π.Ψ.) και της Σχολής Νηπιαγωγών Θεσσαλονίκης. Φοίτησε στη Σχολή Επιμόρφωσης Λειτουργών Δημοτικής Εκπαίδευσης (Σ.Ε.Λ.Δ.Ε.) και έκανε μετεκπαίδευση στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Αθηνών στις Επιστήμες της Ειδικής Αγωγής. Κατέχει το μεταπτυχιακό δίπλωμα του προγράμματος "Σχολική ψυχολογία" του Τμήματος Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής - Ψυχολογίας (Φ.Π.Ψ.) της Φιλοσοφικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ ψυχολογίας στο ίδιο πανεπιστήμιο. Έχει υπηρετήσει στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση σε δημόσια σχολεία για αρκετά χρόνια και αργότερα ως εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής σε προγράμματα ένταξης παιδιών με ιδιαίτερες δυσκολίες στα γενικά σχολεία. Σήμερα υπηρετεί σε διάγνωσης - αξιολόγησης - υποστήριξης (Κ.Δ.Α.Υ) του ΥΠ.Ε.Π.Θ. Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια εξειδίκευσης σχετικά με τις δυσκολίες μάθησης και επικοινωνίας καθώς επίσης και τα προβλήματα συμπεριφοράς. Έχει παρακολουθήσει πολλά επιμορφωτικά σεμινάρια και συνέδρια και έχει κάνει εισηγήσεις και παρεμβάσεις για παιδαγωγικά και ψυχολογικά θέματα. Το επιστημονικό της ενδιαφέρον εστιάζεται περισσότερο στα προβλήματα μάθησης και συμπεριφοράς. Είναι παντρεμένη και έχει μια κόρη.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.