Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η Ελλάδα της Ευρώπης
(Ο Φιλελληνισμός ως πρώιμη μορφή ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης)
Συγγραφέας:   Κώστας Μάρας


Offer
Αν στις μέρες μας η Ελλάδα για μια ακόμα φορά βρίσκεται στο κέντρο ενός προβληματισμού ως προς το εύρος και τα όρια μιας διακρατικής αλληλεγγύης, αλλά και ταυτόχρονα ως προς την πορεία της ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης, τότε σκόπιμο είναι να ανατρέξει κανείς στην ιστορική συγκυρία του Φιλελληνισμού, για τον οποίο το ερώτημα της Ελλάδας είναι ταυτόχρονα και κρίσιμο ερώτημα για την Ευρώπη. Η παρούσα εργασία επιχειρεί μια συμβολή στα ερωτήματα αυτά προσπαθώντας να αναδείξει το Φιλελληνισμό ως ένα πολυδιάστατο φαινόμενο: ως κινητοποίηση της ευρωπαϊκής κοινωνίας των πολιτών, ως μορφή έκφρασης πρώιμων φιλελεύθερων και εθνικοπολιτικών επιδιώξεων, ως διεθνιστικό πρόγραμμα συντονισμένης δράσης και ως κρατικό διευθυνόμενο εκσυγχρονισμό.

21χ14 εκ., 523 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 910.495 (Ελλάς - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις)
ISBN: 978-960-576-303-9
ISBN (10ψήφιο): 960-576-303-6
Βάρος: 0.784 κιλά
Εκδότης: Γαβριηλίδης
Έτος Κυκλοφορίας: 2015
Γράψε τη δική σου κριτική
26.63
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

18.37
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Μάρας, Κώστας
Ο Κώστας Μάρας γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε αρχικά οικονομικές επιστήμες στην ΑΣΟΕΕ και στη συνέχεια φιλοσοφία, γερμανική φιλολογία και ιστορία της τέχνης στο Πανεπιστήμιο του Τubingen. Το 2002 αναγορεύτηκε σε διδάκτορα της Φιλοσοφικής Σχολής και το 2004 του Ινστιτούτου Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστήμιου του Τubingen. Ακολούθως δίδαξε αισθητική στη Φιλοσοφική Σχολή και αισθητικές θεωρίες και ιστορία της αμερικανικής μεταπολεμικής τέχνης στο Ινστιτούτο Ιστορίας της Τέχνης. Από το 2004 έχει αναλάβει το Αρχείο και την έρευνα του Ευρωπαϊκού Φιλελληνισμού στο πλαίσιο του "Ευρωπαϊκού Κέντρου για Επιστημονική, Οικουμενική και Πολιτιστική Συνεργασία" στο Wurzburg. Παράλληλα συμμετέχει σε ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα. Στα κύρια ενδιαφέροντά του ανήκουν η Κριτική θεωρία, η φιλοσοφική αισθητική και η ιστορία της αμερικανικής τέχνης, καθώς και η ευρωπαϊκή ταυτότητα και ενσωμάτωση.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.