Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εργοθεραπεία και ψυχική υγεία
Συγγραφείς:   Jennifer Creek, Lesley Lougher,


Εργοθεραπεία και ψυχική υγεία
Η εργοθεραπεία στην ψυχική υγεία, όπως αναπτύχθηκε στη διάρκεια των περίπου 100 χρόνων ζωής της, ως επιστημονικού κλάδου, αποδείχθηκε πολύτιμος συμμέτοχος στην ολιστική αντιμετώπιση των ψυχικών διαταραχών. Ο εργοθεραπευτής αποτελεί σήμερα απαραίτητο μέλος, της διεπιστημονικής ομάδας της προαγωγής της ψυχικής υγείας και η προσφορά του στη θεραπεία και στη φροντίδα των ψυχικά ασθενών είναι πολύτιμη και αναντικατάστατη. Η εκμάθηση και η επανάκτηση δεξιοτήτων οι οποίες έχουν είτε απολεσθεί είτε ουδέποτε αναπτυχθεί στη διάρκεια της μακράς πορείας της χρόνιας ψυχικής διαταραχής αποτελούν σήμερα απαραίτητο τμήμα της σύγχρονης θεραπευτικής φροντίδας της ψυχικής διαταραχής.

Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα ολοκληρωμένο εγχειρίδιο για τους φοιτητές της εργοθεραπείας και τους εργοθεραπευτές που εργάζονται στον τομέα της ψυχικής υγείας. Παρουσιάζει διαφορετικές θεωρίες και προσεγγίσεις, περιγράφει τη διαδικασία της εργοθεραπείας, αναλύει το πλαίσιο της κλινικής πρακτικής και αναφέρει ένα εύρος τεχνικών που εφαρμόζουν οι εργοθεραπευτές. Σε αυτές περιλαμβάνονται η σωματική δραστηριότητα, οι γνωσιακές προσεγγίσεις, η ομαδική εργασία, οι δημιουργικές δραστηριότητες, το παιχνίδι και οι δεξιότητες διαβίωσης. Το βιβλίο καλύπτει όλους τους τομείς της κλινικής πρακτικής συμπεριλαμβανομένων την προαγωγή της ψυχικής υγείας, την ψυχιατρική αντιμετώπιση οξέων περιστατικών, την εργασία στην κοινότητα, τις χρόνιες ψυχικές διαταραχές, την εργασία με ηλικιωμένους, την ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων, την ιατροδικαστική εργοθεραπεία, τη χρήση ουσιών και την εργασία με περιθωριακά άτομα της κοινωνίας.

Τα θεωρητικά κεφάλαια γράφτηκαν από εργοθεραπευτές, οι οποίοι είναι αναγνωρισμένοι ειδικοί στον τομέα και τα κεφάλαια με την εφαρμοσμένη εργοθεραπεία από έμπειρους κλινικούς εργοθεραπευτές.

Η καινοτομία της παρούσας έκδοσης είναι η ενσωμάτωση σχολίων από χρήστες υπηρεσιών σε κάποια κεφάλαια.

24χ17 εκ., 672 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 616.89 (Ψυχικές ασθένειες)
Άλλα πρόσωπα: Πολυξένη Ν. Σκαλτσή (Επιμελητής)
ISBN: 978-960-452-169-2
ISBN (10ψήφιο): 960-452-169-1
Βάρος: 1.391 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2014
Γράψε τη δική σου κριτική
70.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

62.30
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.