Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η ραδιοφωνία στην Ελλάδα, 1930-1950
Συγγραφέας:   Μανώλης Χαιρετάκης


Η ραδιοφωνία στην Ελλάδα, 1930-1950
Στο βιβλίο αυτό εξετάζεται η πορεία της ραδιοφωνίας στην Ελλάδα κατά το χρονικό διάστημα 1930-1950. Στο διάστημα αυτό το ραδιόφωνο άρχισε να αποτελεί ουσιαστικό εξάρτημα της οικιακής τεχνολογίας, ακολουθώντας τη διαδρομή από τον έντυπο στον ηλεκτρονικό λόγο, όπου μέχρι την εμφάνιση της τηλεόρασης, το ραδιόφωνο κατείχε έναν πρωταγωνιστικό ρόλο, ως το πρώτο ηλεκτρονικό ΜΜΕ.
Καθώς ο αριθμός των συσκευών του ραδιοφώνου αυξανόταν, ταυτόχρονα διαμορφώνονταν τα ακροατήριά του, παράλληλα με την αύξηση των ραδιοφωνικών σταθμών και των προγραμμάτων τους. Σημαντική υπήρξε, κατά την ίδια περίοδο, η ανάμιξη της ραδιοφωνίας στην διαμόρφωση της πολιτικής, σε συνδυασμό με την ανάδειξή του σε βασικό εργαλείο προπαγάνδας.

Όπως και στις μέρες μας, μέρες αδυσώπητης παγκόσμιας διαμάχης κοινωνικών, πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων, η ραδιοφωνία εμφανίσθηκε σε μια εποχή μεγάλων, τεκτονικών αλλαγών.

Στη διαμόρφωση και στην ευρύτερη γνώση για τη ραδιοφωνία στην Ελλάδα ιδιαίτερα αξιόλογο ρόλο κατείχε το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά και το Ε.Μ.Π -συμβολή ελάχιστα γνωστή στο ευρύτερο κοινό.

Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της Ελληνικής ραδιοφωνίας διαδραμάτισε και η πλατειά γνωστή-για την ανάμιξή της σε πάμπολλες κατοπινές εξελίξεις-η Γερμανική πολυεθνική Siemens, μέσω της θυγατρικής της Telefunken.

Τέλος, δεν παραλείπεται η εξιστόρηση της συνεργασίας του ραδιοφώνου με τις εφημερίδες, τόσο πριν τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο όσο και μεταπολεμικά.


Σημείωση: Συνέκδοση: "Ραδιοφωνικός Σταθμός 105, 5 Στο Κόκκινο".

24χ17 εκ., 306 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 791.44 (Ραδιόφωνο), 302.230 9 (Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης - Ιστορία)
ISBN: 978-618-81169-3-1
ISBN (10ψήφιο): 618-81169-3-7
Βάρος: 0.645 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2015
Γράψε τη δική σου κριτική
18.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

16.20
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Μανώλης Χαιρετάκης είναι επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου διδάσκει θεωρία και εφαρμογές των Μ.Μ.Ε. και της διαφήμισης. Διετέλεσε, επί 18 χρόνια, υπεύθυνος προγραμματισμού και έρευνας για τα Μ.Μ.Ε. σε πολυεθνικές διαφημιστικές εταιρείες. Έχει δημοσιεύσει βιβλία και περισσότερο από 300 άρθρα και μελέτες για τα Μ.Μ.Ε. και είναι μέλος διεθνών Ινστιτούτων για τα Μ.Μ.Ε.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.