Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Υποδοχείς σωματοστατίνης και πυρηνική ιατρική
Συγγραφέας:   Συλλογικό έργο


Υποδοχείς σωματοστατίνης και πυρηνική ιατρική
Η ανακάλυψη της σωματοστατίνης, η μελέτη της λειτουργίας της στον ανθρώπινο οργανισμό μέσω των υποδοχέων σωματοστατίνης και η παραγωγή συνθετικών αναλόγων σωματοστατίνης αποτέλεσε κατά τις τελευταίες δεκαετίες σημαντική εξέλιξη στη Διαγνωστική και Θεραπευτική.
Η Ενδοκρινολογία, η Ογκολογία, η Γαστρεντερολογία και άλλες ειδικότητες της Εσωτερικής Παθολογίας ισχυροποίησαν τη συνεισφορά τους στην αντιμετώπιση των νευροενδοκρινών νοσημάτων. Η Πυρηνική Ιατρική με την παράλληλη μετάβαση των εφαρμογών της από το κυτταρικό και στο μοριακό επίπεδο, έχει σημαντικό ρόλο στην απεικόνιση και τη θεραπευτική στρατηγική.
Στο βιβλίο αυτό περιγράφονται οι απεικονιστικές και θεραπευτικές δυνατότητες των ραδιοεπισημασμένων αναλόγων της σωματοστατίνης στη σύγχρονη ιατρική πρακτική.
Παρέχονται λεπτομερείς και εξειδικευμένες κλινικές, εργαστηριακές και απεικονιστικές πληροφορίες για νεοπλάσματα και άλλες παθήσεις , όπου εκφράζονται υποδοχείς σωματοστατίνης. Αξιολογούνται οι απεικονιστικές δυνατότητες της Πυρηνικής Ιατρικής, τόσο οι συμβατικές όσο και από την Ποζιτρονική-Υπολογιστική Τομογραφία (PET-CT), σε σχέση με τις μεθόδους της Ακτινοδιαγνωστικής.
Παρουσιάζονται οι θεραπευτικές δυνατότητες των αναλόγων της σωματοστατίνης, καθώς και η στοχευτική ραδιοϊσοτοπική θεραπεία. Αναλύεται και αξιολογείται η πρόοδος των εφαρμογών της Πυρηνικής Ιατρικής μέχρι σήμερα από το παρηγορητικό στο θεραπευτικό αποτέλεσμα.
Παρατίθενται πολλές εικόνες με εκπαιδευτικό ενδιαφέρον, βάσει της σημαντικής εμπειρίας των συγγραφέων καθώς και ευρύτατη βιβλιογραφία κατά κεφάλαιο.
Το βιβλίο "Υποδοχείς Σωματοστατίνης και Πυρηνική Ιατρική" απευθύνεται ως βοήθημα στα τμήματα Πυρηνικής Ιατρικής, στις ειδικότητες της Εσωτερικής Παθολογίας, της Ογκολογίας, της Ενδοκρινολογίας, της Γαστρεντερολογίας αλλά και η απεικονιστική ιατρική καθώς και χειρουργικές ειδικότητες μπορούν να βρουν χρήσιμες πληροφορίες για το ιδιαίτερο και δύσκολο πεδίο των νευροενδοκρινών νεοπλασμάτων.

24χ17 εκ., 242 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 610 (Ιατρική), 616.075 75 (Πυρηνική ιατρική)
ISBN: 978-960-452-198-2
ISBN (10ψήφιο): 960-452-198-5
Βάρος: 0.514 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2015
Γράψε τη δική σου κριτική
35.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

31.15
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.